Отиди на
Форум "Наука"

BAGA_TUR

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за BAGA_TUR

BAGA_TUR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Просто не мога да се сдържа за китайският изтребител 6-поколение... Хаха... Това или е шега или.. голяма китайска заблуда. Та те имат 2-3 експериментални самолета "5-поколение", които още не са видели бял свят, а ще тръгнат да правят 6-то!... Самолетите им 4-то поколения са точни, или с малки доработки копия на руски модели, "5-тото" им поколение е крало от американците и руснаците, а за 6-тото от кой ще взаимстват? Извънземните?...
  2. Добре. Да се придържаме към темата... Поста ще го редактирам. А относно темата. Ами нека да направят една открита маса за дискусии. Да се почне всичко подред; от Априлското възстание, причини, жертви, Освободителната воойна, Балканските и т.н.... Тези избивали толкова, изселвали ето толкова, другите - подред... Дали могат да го кажат ясно и открито? И веднъж завинаги да остане в миналото.. На някои нации им сринаха градовете преди 60 години, ама гледат напред.. Тука на Балканите, само ни дай да ровим стари рани и някакви комплекси.. п.п Ами нещо не мога да затрия пост № 34.. Модератора ако прецени, да заповяда..
  3. Това го пуснах преди ден в един друг форум: "Свидетели сме на прилагане на стратегията, позната от вечни времена като "Разделяй и владей". Политическите сили настройват едни групи хора срещу други, едни категории професии срещу други, пенсионери срещу плащащите осигуровки. Нима хората са толкова различни по природа? Нима всеки не иска да живее по - добре? Без значение дали симпатизира на комунистите, седесарите, герберите и др.. Нима, един етнически българин, и един българин мюсюлманин не искат едно - да живеят по-добре. Нима, всеки от нас не иска да отиде на работа, да работи добре, да се прибере вечер у дома, при семейството си!? Да, ние се различаваме много като отделни личности, но същевременно си приличаме по общочовешки ценности? Но нас ни делят. На електорат. За да могат партийните върхушки да влезнат в парламентарните квоти. На "червени".. На "светлосини".. На "независими".. На турци.. На пенсионери.. На военни.. На полицаи.. На лекари.. На чиновници.. На металурзи.. На "жепейци"..... А ние сме просто хора! И искаме да живеем добре! Аз не мисля, че има политик или партия на която мога да се доверя. Която да СЛУЖИ на НАРОДА и ЗА НАРОДА. А не на лични, корпоративни или чужди държавни интереси! Какво да правя? Какво да правим?"
  4. Най-простият пример за пространството на Велената е балонът. Пространството, в което е материята е повърхността на балона. Вътре и вън от него нищо не съществува - нито материя, нито пространство, нито време. Когато балона се издува /разширяването на Вселената/, пространството /повърхността/ на балона се разширява и всяка точка /примерно галактика/ се отдалечава спрямо всички останали. Така галактиките се разбягват една спрямо друга, без да има център на това събитие.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...