Отиди на
Форум "Наука"

Dilema

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Dilema

Dilema's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. 1. Чували ли сте досега нещо за парадокса на Ферми? Не. Сега го прочетох тук 2. Интересува ли Ви проблемът за съществуването на извънземен разум? Горе-долу 3. Проявяват ли интерес хората около Вас към този проблем? Някои 4. Вие лично как смятате – има ли разумен живот някъде, където и да било извън планетата Земя? Да 5. Кога, според Вас, ще се установи връзка с някаква извънземна цивилизация? Незнам 6. А трябва ли, според Вас, ние - хората - изобщо да търсим връзка с извънземни цивилизации? Не 7. Да допуснем, че точно на Вас се е случило да установите контакт с представител на извънземна цивилизация. Каква би била Вашата реакция? Страх и надежда 8. Според вас, на какво разстояние (горе-долу) се намира най-близката до нас извънземна цивилизация? не знам 9. Как си представяте извънземните разумни същества? най-различни има предполагам 10. Според вас трябва ли извънземните да приличат на нас? не съвсем 11. Според вас, има ли някъде във Вселената цивилизации от изкуствени разумни същества? може би 12. Как мислите, ограничен ли е срокът на живот на космическите цивилизации или, веднъж възникнали, те съществуват „вечно"? може би имат някакъв срок след което се трансформират или изчезват 13. Как мислите – нашата земна цивилизация заслужила ли е да бъде наречена от евентуалните други цивилизации „космическа"? не 14. Според вас, какви биха били евентуалните ползи за нас, хората, от един евентуален контакт с извънземна цивилизация? А евентуалните вреди? След като не знаем дали има, и какви са това не може да се оцени. Ние човеците не можем да се разберем помежду си пък с друга цивилизация... Не знам. 15. А какви биха били ползите (или вредите) от един евентуален контакт с нашата цивилизация за ТЯХ? Ми знам ли, възможно е и да им навредим, но едва ли. Винаги има риск в чужд свят. А полза... и полза винаги може да се намери. 16. Какви други въпроси бихте включили Вие в тази анкета? Въпросът е: Готови ли сме за такава среща? Аз имам усещането, че на планетата има различни видове разум. Въпреки, че ме вълнува има ли други цивилизации и имам усещането, че има... Смятам, че на този етап не сме готови за такава среща. Може би трябва да се огледаме помежду си, да вникнем в приликите и различията си в начина на мислене. Да се огледаме за другите същества на планетата, да се опитаме да общуваме разумно с тях. Да се опитаме да общуваме и с неЖивата природа. Да затворим очи и да усетим невидимото. Едва тогава бихме могли да понесем среща с друга цивилизация, с друг разум или пък само така бихме способни да го видим, ако евентуално вече е тук. А най-малкото такъв начин на развитие на нашата цивилизация, ще я обогати като цяло, и всеки отделно като личност. Иначе да се взираме във звездите с надежда и копнеж, когато може би те вече са тук, и примерно са колкото мравки и махат в краката ни: ПРИВЕТ ЗЕМЛЯНИ!...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...