Отиди на
Форум "Наука"

Petar SG

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Petar SG

  1. Здравейте всички , Galahad ,молбата ми за повече информация на e-maila беше за следното .Свързах се е със сънародници в Банат - Румъния .Сред тях имало някакав историк .Поеха ангажимента да разровят за потомците на Фружин ,но искат информация.Ако имате ми пратете за да им я изпратя.Ще очаквам отговора ви.А що се отнася до Драгушин - прочетох го в книгата "Генеалогия на Асеневци" - от Божилов.Сега като се сетя за тази книга ми идва наум и нещо друго : там пише че Йоан Комнин Асен - братът на цар Иван-Александър е имал две деца - дъщеря и син на име Александър - управител на град Валона ; поддържал е връзки с Венеция .Дали няма начин да се поровим в тамошните регистри и хроники ; току-виж изкочил още един Шишмановец - този път италиянец .Ще очаквам отговора ви приятели .
  2. Здравейте всички , Благодаря ви да поздравите за добре дошъл . А сега по темата .Макар че не е доказано , все пак ми се струва логично династията на Шишмановци да не е напълно изтрита .Може да се търси в няколко посоки : 1.Потомци на Констатин II Асен - в Унгария и евентуално Австрия - тя контролира части от Унгария след 1526 и е логично тези ,които не са се подчинили на турците да са се преместили там. 2.Наследици на Фружин - вероятно сега са част от унгарското малцинство в Румънска Трансилвания - в и около Тимишоара .По този въпрос ще отбележа че вече се свързах с банатски българи от Тимишоатра и те ми обещаха съдействие .Искат малко повече информация , така че ако имате ми пратете на е-майл: docbg@abv.bg 3.За бан Михаил Шишман - той може да е наследник на някой от синовете на цар Иван - Александър , но има и дрга възможност - да е внук или правнук на брата на цар Иван - Александър - деспот Михаил.Известно е че деспотът е имал един син , който се казва Шишман .Може да е потомък на някой от другите братя на Иван - Александър - на Драгушин например .А може да се потомък на деспот Михаил - третия син на цар Михаил III Шишман . 4.Наследници на Шишмановци могат да се търсят и в Италия - там е живял и е бил женен за дъщерята на принц Филип Д`Анжу - княза на Тарент - цар Иван - Стефан Шишман - синът на Михаил III Шишман. Така че варианти за търсене - много .Стига някой да с езаеме сериозно.Мисля че го дължим на Шишмановци и най-вече - на България
  3. Здравйте уважаеми господине , Отскоро съм във форума - фигурирам като Petar SG - смятам че можем да се обединим усилията и да намерим потомците на Фружин.Според мене са в Румъния - Тимишоара ,но са от унгарското малцинство .
  4. Здравейте уважаеми приятели , Едва днес се включих във форума .Аз съм на 35 ; казвам се Петър , по професия съм лекар - от Варна.Много живи се интересувам от средновековна българска история .Писах на един музей в Тимишоара и на една професорка по история в Унгария .Направих го за да с еопитам да се добера до някакви данни за потомците на Фружин .базирайки се на прочетеното от П.Павлов и Ив.Тютюнджиев , както и на историята на България и Трансилвания ( тя става румънска през 1920 ) си мисля че потомците му са в и около Тимишоара , но са част от унгарското малцинство в Румъния.Може би по-лесно ще е ако успеем да се свържем със сънародници в Банат .Ще очаквам вашите мнеия .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...