Отиди на
Форум "Наука"

sirius vega

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за sirius vega

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Варна

sirius vega's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Налице е необходимият хардуер - мозък с милиарди неврони и нервни връзки, снабден с подходящия софтуер - абстрактно мислене и език. Но това което сега изглежда като огромна разлика не винаги е било така. Имали сме общ предшественик с шимпанзето. След това преди милиони години двете линии се разделят, но двата примата все още твърде малко са се отличавали. Оттогава насам обаче нашите предшественици се развиват и стават все по-усъвършенствани до появата на най-древните хора. На този етап хората вече произвеждат каменни сечива - хардуерът и софтуерът са еволюирали до такава степен, че ние вече сме в уникална позиция сред животинския свят. Все пак ако нашето развитие беше спряло дотам, нямаше да сме такъв доминантен вид като сега. Вместо в това последните 2 млн. години нееднократно се появяват все по-усъвършенствани човешки видове та чак до Хомо сапиенс. Именно способността на нашия род да еволюира по такъв впечатляващ начин го отличава от останалите ни животински събратя. Изглежда че това има връзка с факта, че при нас еволюцията не се е насочила към по-големи размери, по-остри зъби и нокти, по-бързи мускули, а основно към развитието на мозъка. Мозъкът е скъпо удоволствие (консумира около 1/5 от енергията в организма), но нашият възход показва, че си е струвало инвестицията.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...