Отиди на
Форум "Наука"

nothingfail

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ nothingfail

  1. Климент Охридски бил по род от европейските мизи (траки), които народът знаел и като БъЛГари, които били натирени към северния океан от военната мощ на Александър Велики, които, когато минало много време, се завърнали с огромна сила и като преминали Дунава завзели голяма част от БаЛКаните чак до Тесалия!!! И що е то етнически произход и що да не може да се проследи с точност!!! С населението от македонскио край от един и същ произход ли сме, когато, колкото и да им се доказва че сме едно и също, те не искат в никакъв случай да бъдат Бу(Р)Гари!!! Всъщност различията са единствено в кратуните на тъпунгерите!!! ДНК поставя всички на място!!! По 23andMe Balkan admixture автозомнаta (неполова) хромозома на ДНК е малко или повече една и съща в цяла югоизточна Европа, а по игрек (мъжка) хромозома голямо е съвпадението по отношение хаплогрупи E-v13 & I2a1, които освен на БаЛКаните са изнесени на североизток в Украйна/ действ. Стара Рус/ия/, където са се подвизавали с(К)лавено = БъЛГарите/ БъРГарите до 7 век. Именно по голямото количество БъЛГарски/ БаЛКански гени сред украинците и в по малка степен беларусите ги прави различни и от велики е"русские" москвичи, и от поляци (ляхове) - по Eupedia при украинците (старите русини) - 27%, беларусите - 21%, велики е"русские" москвичи - 13%, поляци - 9%, за сравнение при БъЛГарите - 44%, румънците 42%, албанците 40%, северните гърци 38%. Изключително любопитно е положението с обособената преди 9000г. в Тесалия и Епир хаплогрупа E-v13, която е и най многобройна за БъЛГарите, чиито стойности са съсредоточени/ повишени на Волга - чуваши - 13%, казан татари - 10%, великие "русские" москвичи - само 2,5%, украинци (старите русини) - 6%, румънци - 14%, БъЛГари - 24%, Албания - 27%, Тесалия и Епир - 29%!!! КОЙ Е ЗАНЕСЪЛ ЕПИРОТСКАТА ХАПЛОГРУПА НА ВОЛГА!!! ПРАБЪЛГАРИ, КОИТО СА БИЛИ ИЗНАЧАЛНО ОТ БАЛКАНИТЕ, ТОЕСТ ТРАКИ!!!
  2. Това " По мнозѣхъ же временѣхъ сѣлѣ суть словени по Дунаеви, кде есть нынѣ Угорьская земля и Болгарьская. От тѣхъ словенъ разидошася по земьли " се припокрива с прикачената картинка, което се потвърждава от разпространението и съсредоточеността на изКОНно югоизточноевропейските (БаЛКански) хаплогрупи E-v13 & I2a1, особено в Украйна/ действ. Стара Рус/ия// където са били склавено = БъЛГарите/ БъРГарите до 7 век, вероятно свободни северни траки и бегълци от римски рейдове от БаЛКаните, започнали от Епир, който бил сринат, опустошен... На юг от Дунав били поробени траки в процес на погърчване и полатинчване!!!
  3. Къде при арабите е ясно написано, че БъЛГарите/ БъРГарите не хортували с(К)лавенски !!! ??? Симоката писал гети (известнии и като гутани, готи) било старото име на с(К)лавените...
  4. Ами ако са се възприемали за (близки на) сКлавени!!! Теофилакт Симоката писал склавени било старото име на гетите, известни и като Gotans/ Gutans, което прилича на украинското (старото русинско) гуцули в Карпатите, а гетите са траки. Отвъд Дунав сКлавени и БъЛГари са били едни до други и са действали понякога ръка за ръка - напр. обасадата на Солун 617г. . Погледнем ли ДНК -то на югоизточна Европа, излиза че траки = склавени = БъЛГари. БаЛКанската игрек мъжка хаплогрупа E-v13 е с повишени стойности на Волга и е основна за съвременните БъЛГари. Другите са погърчени, полатинчени, оалбанчени, изрусени (изукраинчени), потатарчени, потурчени, македонисти.
  5. А защо държавата е наречена БъЛГария, а не Склавения !!!! Ето ти ги и пра - БъЛГарите: https://i.imgur.com/rYarrQL.jpg
  6. а авторт бил и е наясно с разликата в говорите? ами ако е била както между БъЛГарски и "македонски" !!! За Симоката гети е старото име на скалвените, а гетите още са известни и като готи (Gotans/ Gutans). Склавените, появили се на мястото на гетите, подвизавали се от североизт. БъЛГария до БаЛТийско море, в 7 век са ръка за ръка с БъЛГарите и е много веротяно да са близкородствени (както са дадени тук )северни траки и други БаЛКански бегълци от римски рейдове, които напр. сринали Епир от дето изчезват сумати племена, а след време отвъд Дунава в земите на Украйна/ Старата Рус/ия// Старата БъЛГария се появяват ред пелмена с подобни имена и то с имена имащи обяснения на езика нашия склавено = БъЛГарския!!!
  7. има сумати древно-"гръцки" думи и имена, които нямат обяснение на гърци, а на езика нашия склавено = БъЛГарския, напр. изКОНното имена Олимп - Оу-лум-п-ус - коренът е индо-европейското санскритско лум-п-ати, на украински лом-ати, при нас с-лом-явам, тоест кърша, чупя, което може да се свърже с морените, начупените камъни/ скали по високите части на планините. А в Илиада Олимп е наречен Бел-ус, чийто корен няма нужда от обяснение. На юг меж Олимп и планината Оса (Ossa), която заради заостреноста си прилича на жило на оса, минава реката Пеней (Peneus), което е името на древно-"гръцки" речен бог. Обяснява се нашата дума пеня/ пена (която водата образува). Пегас пък може да се обясни с бегач! Василевс (басилео) с бас, басня, украинското (старото рус/ин/ско) базiкати, санскритското bhas - реч, величие, светлост. Има много примери. Спароток, блогър, е добър в извеждането на това.... Между другото, един от западните върхове на Олимп до ден днешен се нарича Вургар (БуРГар) . ДНК показва, че траки = склавени = БъЛГари, така че склавено = БъЛГарският език е от тракийския, а траките са изКОННото население на югоизточна Европа и приближената и част от Мала Азия!!!
  8. За Симоката гети е старото име на склавените https://imgur.com/a/UjWGjc2 , а гетите са известни и като готи, подвизавали се от североизточна БъЛГария до БаЛТиско море, а през 7 век са ръка за ръка с така наречените вече БъЛГари, Ето карта от 1875г. на Пинд, който Кекавмен нарича Планините на БъЛГария, където през 19 век склавено = БъЛГарските имена са били повече отколкото в БъЛГария, макар че БъЛГарската власт над тая земя е била минимална и въпреки усилената елинизация през 20 век, много от тях, вкл. тия с корен БъЛГар, БуРГар, стоят до ден днешен!!!
  9. изКОНно е именник на БъЛГарските КНязе (КАНаси от изКОНен, КАНон, заКОН - това, тоя, което е в началото, тоест челник, началник), няма никакви ханове. Но дори и ханове да се възприеме, званието си е местно - напр. има го в говора на хетите в Мала Азия, които ползвали hant със същата цел, което прилича на нашето кант (предната, изпъкнала част). В именника пише, че БъЛГарите властвали над 500г. от другата страна на Дунав с голи глави, което на гръцки е балакрос или фалакрос, а сред древно-македонските имена сред най честите било Балакър или Балагър, което много прилича на БаЛКар, БъЛГар. Тоест, възможно е БъЛГар да е станало нарицателно за човек с остригана за оформяне на кика, чембас, перчин, перчем глава, което е било древен БаЛКански обичай, засвидетелстван още преди 4000г. на Санторини при минойците!!! Обичаят е практикуван от епиротските племена абанти (анти?) и курети (кутри-гури, котраги?), които изчезват от Епир след римските рейдове, опустошили Епир, а след време отвъд Дунав в земите на Украйна/ Старата Рус/ Стара БъЛГария се появяват племена с подобни имена, вкл. хаони/ (х)уни, долопи/ дулеби, БРиГи/ БуРГиони, абри/ авари, като всички имат обяснения на езика нашия, не гръцкия. Името на курети/ кутри - гури прилича на съКРАТявам, сКОРОЧувати, тоест скъсявам напр. постригвам косата си за оформяне на кика, а кутре значи КРАТък, къс, малък. Обичаят е засвидетелстван и при масагети и (х)уни. Практикуван е в Албания и от БъЛГари до кра яна 19 век, и до днес в Украйна, заради което московците наричат украинците (старите руси/ни/) хохли от хохол - московската дума за кика.
  10. траки ~= склавени ~= БъЛГари / Бу(Р)Гари (вургари) , вижда се от ДНК, вкл. и от БаЛКанската игрек мъжка хаплогрупа E-v13, която според Eupedia е водеща сред БъЛГарите и със завишени стойности на Волга, но много малко в Московия, а според Лесной "варварските" нашевствия през първите векове са били "славянски", а това че хиляди "славянски" наименования в Гърция са се запазили до масовата елинизация през 20 век, тая търпимост към имената, показва, че населението е било изКОНно "славянско", тоест че склавените са траки, каквито са и БъЛГарите. Склавено ~= БъЛГарите са били свободни траки на североизток от Дунав, а тия на юг - поробени в процес на елинизация и латинизация в Ромейската империя.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...