Отиди на
Форум "Наука"

damon

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за damon

damon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Да, тока е променлив, но не откривам някаква различна формула за мощността при това условие. Първо се повдига на квадрат,а после се дели на 2, така ли ?
  2. За да не правя нова тема, ще попитам тук. Ако съпротивлението е 100, а Imax =2A, мощността не е ли 400W. Защото мощността е равна на тока на квадрат по съпротивлението? В отговора на задачата обаче пише, че е 200W?
  3. Здравейте! Наскоро един приятел ми каза, че възвръща черния цвят на дрехите с анилин. Копувал си от аптеката и го разтваря във вода. Искам да попитам това вярно ли е? Анилина възвръща ли черния цвят и ако да наистина ли мога да си го закупя от аптека? Някой правил ли е такова нещо ?
  4. Аз също бях на олимпиада и по същия начин съм ги решил и госпожата ми ги е счела за верни явно щото имам 95 точки
  5. Помагайте плс! Ще ми оформят успеха по химия тази седмица и за шестица ще трябва да покажа решението на една от следните задачи 1.Пластмасов съд, напълнен със сероводород при нормални условия (н.у.), има маса 158,50 g, а когато се напълни с амоняк при същите условия, масата му е 150,00 g. -. Изчислете обема (в m3) и масата (в g) на съда. -. Колко атома водород се съдържат в сероводорода и колко – в амоняка, с които съдът е пълнен последователно. Ако същият пластмасов съд се напълни при н.у. с газова смес, състояща се от неизвестен газ и амоняк в обемно отношение 1:1, неговата маса ще бъде 157,75 g. Определете: -. Молната маса на неизвестния газ. -. Кой е този газ, ако знаете, че молекулата му се състои от атоми на един и същ химичен елемент.. 2.Един килограм строителен материал, който съдържа 36,0 мас.% SiO2, e смесен със 100 mL воден разтвор на Na2SiO3 с концентрация 0,7 mol.L-1. -. Пресметнете: а) Масата на Si (в g) в строителния материал след добавянето на Na2SiO3. б) С колко процента се е променила масовата част на Si в строителния материал след добавянето на Na2SiO3, ако плътността на добавения разтвор е 1000 kg.m-3 ? Мoля ви помогнете ми да реша поне една )
  6. Ахаа схванах, извинявам се на мацката, че я подведох. Просто си мислех, че това се изчислява с формулата за масова част. Добре, а сега като сме намерили тези проценти тях ползваме ли ги във формула с масова част където например тези 16,47 процента ще са ни w, а m(NaNO3) ще ни е 40 демек се получава нещо като 16.47=m(N)*100/ m (NaNO3) Ако е така значи m(N) e 6.59 ? (задачата силно ме заентригува)
  7. Moon_Watcher защо да не е 11,9 ти как си го изчислил че е 16,47 ?
  8. Слушай сега мацка, доколкото разбирам трябва да намериш колко килограма азот има във всеки от торовете. Ти вече имаш масите на торовете значи примерно както ти е NaNO3 85, а азота от тия 85 е 14 това го изчисляваш като процент демек 85*14/100 което ти дава 11,9 и сега това 11,9 го използваш във формулата за масова част. w=m(N)/m(NaNO3) и става 11,9= m(N)*100/39.9999 (може да го закръглим на 40 за по-лесно смятане) и ти се получава че в NaNO3 има 4,76 килограма азот и така правиш за всички и после събираш стойностите, които си получила за азота за да видиш стигат ли за 5 декара. Не съм много силен в изчисленията, не ми се доверявай на 100 процента, но все пак опитай така.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...