Отиди на
Форум "Наука"

Raya_R

Потребител
  • Брой отговори

    13
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Raya_R

Raya_R's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Модератор Химия, моите изразни средства са доста по културни от тези в последния ти пост. А тая хомеопатия не знам защо я намесваш, нищо повече не съм споменала от хомеоппатични инжекции за дискова херния. Имах предвид единствено и само това discus compositum n mit kalmia, за пореден път казвам че генерални заключения не съм правила за хомеопатията, аз не одобрявам всичко в нея. Приятно ви плюене на всичко полезно, пречистващи енергезиращи и всякакви продукти и процедури, което може да помогне на хората! Само и само защото науката още не се е сетила да го изследва... Наистина няма да ви досаждам повече. Виждам че тук сте хора на крайностите и фанатизми, аз не съм. Чао.
  2. Та аз на тази тема не съм писала. Темата е за ММС, загатнала съм като пример само конкретен хомеопатичен продукт, никога не съм коментирала хомеопатията като цяло във всичките и видове и някаква генерална ефективност. Когато ти се наложи ще разбереш какво е и ММС и много други неща!
  3. Ако ми дадете научни доказателства че човек с някаква бактериална инфекция ако отиде да си купи препдписания му антибиотик ще го излекува , ако ми дадете научни доказателства че ако легна примерно под ножа на неврохирурга да ми оправи стабилизира гръбнака и операцията ще е успешна и трайна и няма даме осакатят, и т.н...........и аз тогава ще ви дам доказателства за ММС и за куп други продукти различни от официалните. Както много говорите за наука, точност, документи, доказателства, така в медицината почти всчико е по метода на налучкването, на изключването и на хипотезите.
  4. Чакай. Доказателства с мъртви букви теория по форуми не се правят. Доказателствата са по доста форуми и не само форуми от хора с ЛИЧЕН ОПИТ и за ММС и за хомеопатичен продукт инжекции за който загатнах по нагоре.
  5. Gravity, това вашето делене на наука и на наивници е много смешно! В момента пред мен стоят официални продукти за възпаление и регенерация на стави купени от аптеката, които съдържат растителни продукти(джинджифил и босвелия серата) от много, много отдавна познати на народната източна медицина ......и използвани преди приложението им в изпитани лекарства. И като заключение на пребиваването ми в този форум защото сме от различни породи, ............ Last roman, не се опасявай да сигнализираш институциите за ММС, те понякога работят!. Само от плюене във форуми и копиране на авторитети полза няма, трябва действия. Мен един личен лекар ме разиграва и унижава дълго време, .......сигнализирах подадох молба/жалба до здравната каса. Назначиха му проверка, откриха нарушенията, съставиха му акт, глобиха го. И за всичко това здравната каса ме информира писмено редовно до завършека на процедурата. Така че институциите понякога работят, ако има защо може да проработят и срещу ММС.
  6. И в центъра на Емилова има смъртен случай, ама никой не го е затворил. Трудно доказуемо е от болестта на човека ли е, случайност ли е, или е от диетата на плодове и чай. Пише тук там за два случая смъртни от ММС, но от какво са починали хората е съвсем отделен неизяснен въпрос.
  7. А пък вземете направете нещо срещу човека продаващ ММС, След като смятате че е лъжец и имате доказателства за престъпно деяние, защо стоите, действайте!
  8. цитат: "Трябва ли да чакаме някой, натровил се с белина да умре, че да се вземат необходимите мерки за забрана на тази гадост" Както виждам сме на едно мнение, че няма натровил се с ММС. Твое право е когато ти се наложи, ...... да употребяваш лекарствата с НАУЧНИ доказателства - с проучвания, с клинични изпитания, с публикации в списания с импакт фактор и пр. ........разбира се до като не се светнеш за ефективността им(по точно липсата на такава). Дори и един прост парацетамол е токсичен.
  9. Никакви глупости не говоря хомеопатия не е синоним на плацебо, има различни видове и начини на разреждания. От две годишното пребиваване на ММС в България и може би една година на ЦДС няма нито един умрял или натровен, който да му се е наложила медицинска помощ след това, и да е станал по зле от колкото е бил. Използвалите го хора са МНОГО. То В клиничните изпитания и доклади на лекарствата по аптеките извода е че работят/действат, ама реално повечето не действат, други водят до зависимости, трети са токсични, четвърти наред с вредните убиват и полезните паразити..... Ако разчита човек само на изпитания, доклади, авторитети, на мъртвата буква, на закони, алинеи, точки, установени рамки и коловози, ........без собствено мнение, опит и предприемчивост много работи ще пропусне да открие в живота си без значение от областта.. Ако беше такъв престъпник човека продаващ ММС до сега да са взели наказателни мерки, и по телевизията БНТ имаше предаване, но никой нищо не доказа против ......само общи приказки.
  10. Този който ще чете темата сам ще прецени в какво да вярва!. А на вас явно вие навик да коментирате неща които не разбирате. Има различни нива и видове хомеопатия, и те не се слагат под общ знаменател плацебо! По горе съм споменала за едни инжекции хомеопатични за дискова херния, и не това не е плацебо ........но който има нужда ще разбере какво е. Който няма нужда няма мотивация да разбира, а само плюе наизуст.
  11. Last roman, Далеко съм от мисълта че знаете какво е ММС(ЦДС), но въпроса не е в ММС-са. Вие наричате отрова всичко което е различно от това което предлага официалната медицина. Ученето на химия в училище не е достатъчно да се прави оценка на дадено вещество. Аз пък открих двама лекари които правят различна оценка на ММС от вас, според които всичко може да е вредно в хипер дози. Проблема е в дозата ........ в едно количество дадено вещество може да е лекарство, в друго по голямо да е отрова, правило важащо за почти всичко. Като че ли антибиотици, нестероидни и стероидни противовъзпалителни и обезболяващи и други са безвреден елексир на спасението.?! Първо че в голяма част от здравословните проблеми НЕ действат както е и при мен, второ идва момент в който вече не могат да бъдат употребявани имат си лимит ......при по редовна употреба вместо да лекуват организма го съсипват!!!. И не на последно място става въпрос в голяма част от случаите на лечение с тях за симптомоуспокояване само, а не за лечение. Хората със здравословни проблеми употребяващи продукти различни от предлаганите в рецептите на лекарите не са водени от отчаянието наивници, а са търсещи хора! Какво трябва да направят да вият от болка без да търсят изход или да се самоубият?! д-р Черников, това най вече се разбира когато на човек му се случи лично. При вашия близък се е случило така не е намерил облекчение, но при други хора се е случило друго. Аз знам случаи на ревматоиден артрит излекувани с алтернативни методи, а и дори да не е излекуване ами много дълга ремисия пак е постижение. От няколко години в България много хора се спасяват от болката и отчаянието при дискова херния с инжекции хомеопатични на билкова основа които не се продават в нашата държава и лекарите не ги знаят. Много хора се спасяват от оперативна намеса за премахване на образования чрез пречистване на организма от токсини, тежки тетали, вируси, бактерии, гъбички, паразити и всякакви боклуци внесени чрез въздуха и храната......чрез алтернативни методи за пречистване. Разбира се когато операцията не е по спешност, винаги е добре да се избегне ако може. Риск носят дори и рутинните операции. Имам 2 елементарни уж рутинни операции и двете с проблеми. Има хора излекувани от рак с продукти за които изобщо не подозирате че съществуват. Но само реалната ситуация на болка и болест в случая са критерий/сеизмограф за истинност!!!
  12. Излияние?! А въпроса е много странен. Вие плюете алтернативните препарати за лечение в случая ММС, и излиянието ми е съвсем в крак с темата но малко по реалистично и с поглед от действителността.
  13. Здравейте! Как говорите за "отчаяните хорица" като че ли са някакви боклуци, .......или пълни глупаци както ги наричате. Силни сте в думите, защото за сега живота не ви е сблъсквал със сравнително сериозни здравословни проблеми. Ако ви беше сблъскал щяхте да разберете на какво ниво е медицината, .....и колко може да се разчита на лекарствата по аптеките. Аз съм една от тия отчаяните глупаци, на които докторите не могат да помогнат нито лекарствата, и опитва разни такива едни опасни алтернативни неща за които говорите. И съм 100% сигурна че ако вие или ваш близък изпадне в такава ситуация, и вие ще ги заопитате. Никой не е застрахован, както сте горделиви и самоуверени сега, утре може да се окажете в ситуацията на болен на който лекарите не могат да помогнат, и друго мислене ще имате. За съжаление не може да се разчита само на докторите, повечето от които са ограничени и не се интересуват от новите неща.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...