Отиди на
Форум "Наука"

Sir Gray

Потребители
  • Брой отговори

    43
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Sir Gray

Sir Gray's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Вярно ли съм печално известен Браво, удоволствието е изцяло мое, хихи
  2. Ох, извинявам се най-почтително, бях забравил за секретния антигравитационен двигател, монтиран в най-новите БТта...
  3. Едни гласове ми го казаха. Абсолютно подкрепям тази железна информация! Не останаха, за щастие! Останаха такива, с които може да се води смислен и интересен разговор.
  4. Мнението е глупаво, защото САЩ са мястото, в което НАИСТИНА ИМА значение кой си, дали идваш от Италия, от Англия или откъдето и да било!
  5. Личеше, върни се да прочетеш какво съм писал преди. Защото РККА се движи и оперира по същите физични и военни закономерности, както и Вермахта. Нтц, тайна, ще задържа секретната информация за себе си. Кеф ми е да се заяждам, също така. Гледаме съединения на 150 км от фронта, които били в оперативна готовност за атака. И се смеем налудничаво...
  6. Не, то лошо няма, само дето ти като гледаш да се измъкнеш от нещо дето бъкел не разбираш задаваш глупави въпроси Нека да е немската преди Барбароса, че за нея съм срещал данни из нета. Вероятно има и за другите, но не вярвам да е толкова изчистена като информация. Въпросът за какъв тип армия е идиотски - няма значение вида на съединението или по-точно има, но обикновено времето и пространството се обобщават. По-нататък си наговорил глупости - попитах за разположение на оперативните резерви, не за дълбочина на операциите. Макар корелация да може да се изведе, макар и далечна. Та?
  7. Ти кажи, нали си разбирач по всичко. Или само знаеш да задаваш въпроси?
  8. Хм, никой не успя да отговори на елементарния въпрос колко км, хайде горе-долу, са се смятали за оперативна дълбочина през ВСВ... Толкова по военно-историческата ерудираност на пишман знаещите...
  9. Това познание вероятно е плод на дългото ти пребиваване в САЩ, разбира се?
  10. Точно така! И цялото планиране всъщност се провежда в секретната съветска база на обратната страна на Луната! Значи предпочитаме да си фантазираме какво ли не, хващаме се за дивотии ( Ресавски, не ми отговори какво ключово стратегическо значение носи преименуването на Танковата група на Гудериан в Танкова армия? Моля, отговори на този въпрос, аналогичен е с твоя), но игнорираме пълната липса на свидетелства за реално планиране, плюс дори не си правим труда да се запознаем достатъчно детайлно с военните практики в епохата, че да не се връзваме на безумия от рода 150км било "скупчване на границата"? Ами който сам си се будалка, няма кой друг така да го избудалка
  11. Също идиотизъм - ясно и точни документи трябва да има задължително на ниско ниво, особено ако офанзивата е неминуемо предстояща - запознай се с немските процедури по въпроса, еталон са и ги има свободно в нета. Ако офанзивата е предстояла до 2 седмици, това означава че всяка една дивизия е трябвало да има абсолютно детайлни оперативни заповеди за дневни рубежи. Едното се изписва по-дълго? Само на това ли можете да се опрете? Патетично е
  12. А защо на 5ти октомви 41г 2ра Панцергрупа бива преименувана на Панцерармия? Що за идиотски въпроси?
  13. Ако глупаците го разбират така, вероятно. За който поназнайва поне мъничко военна терминология въобще не. Някаква идея случайно за разлика между стратегия и операция? Това е майтап, не може скриеш такъв обем документи и кореспонденция, по никакъв начин.
  14. Именно де? Къде са тези планове за офанзивни операции? Няма! Пакети някакви, де ги? Аз лично не съм виждал, може да съм пропуснал нещо изключително важно, признавам - може ли линк към какво са публикували немците? Но оперативните планове за генерална офанзива не можеш ги свря в един пакет, това са хиляди и хиляди страници документи, къде ли не, да не говорим за цивилните организации като железниците - всеки машинист по един червен пакет ли е получавал и той? А щабовете какво, те са разбирали последния момент, след като си отворят техните пакети, какви са им задачите? Що за абсурд - как ще подготвят тогава оперативни и тактически заповеди за подчинените си части? И това се прави месеци преди датата за настъпление! Тя може да се подготвя за много неща и го е правила (подготовка означава внедряване и усвояване на нова техника, анализиране на опит и усвояване на изводите чрез тренировъчни програми и тн), но оперативни планове е нямала. А те не се пръкват от днес за утре.
  15. В същия стил отговарям и аз: 1. Строго отбранителни планове 2. Изпълняват плана за стратегическа отбрана, включващ възможно най-бързи контраатаки по всяко възможно нападение А за оперативните планове - аз бих помолил за някакви руски такива за офанзивни операции, дефанзивни няма, аз и не съм твърдял, че има - РККА не е била готова за отбранителни операции, тя не е била готова за никакви операции? Но ако аха аха да преминат германската граница би трябвало да има детайлни оперативни планове -времеви таблици, цели, рубежи на дневни, седмични, месечни настъпления? И по-важно, логистично планиране, времево-капацитетни таблици на жп подвози за поддържане на офанзивата, детайлни планове за изграждане на предни депа, рутиране на влаковите композиции? Цялата тази документална подготовка, която на немците им отнема година (от пролетта на 40г.)? Нещо такова от руска страна, нещичко? Имаме само едно пожелателно писание, Денкшрифт, меморандум. И именно затова аз предполагам 42г като най-ранна възможност за генерална офанзива от руска страна - на немците им отнема около година за планирането и организирането на Барбароса след първите идентични на "Съображенията" документи. И това е чисто организационно време, без взимане на предвид преоборудване и преобучаване на армията, което би избутало датата към 43г. Това са субективни преценки, разбира се, дори е смешно да се искат "доказателства" за такива като моите твърдения. Аз обаче не ще се занимавам повече с циклажи, то няма смисъл. Но поне се образовайте на елементарно ниво - няма такова безумие стратегически "отбранителни" диспозиции, и не може да има, самата комбинация съдържа смислово противоречие. Също хванете прочетете малко сериозна военна литература (дори ако щете немските инструкции ги има из нета) за базисни неща като например какво означава "дълбочина" в периода. Никой не може да ми каже колко всъщност км са "дълбочина" - 20 ли, 50 ли, 100, 1000? Въртите 34 страници едни и същи гръмовни фрази "ешелонирана стратегическа отбрана" , "дълбоки диспозиции", алабаланици, а всъщност дори не осмисляте какво трябва да значат тези фрази и дали въобще имат смисъл.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...