Отиди на
Форум "Наука"

Eastman

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Eastman

  1. alvassareiro Твоите изказвания са скандални. Чета ги с огромно закъснение и се чудя как е възможно хора като теб да правят публични изказвания без капка срам. Спорта е дисциплина, здраве, забавление, понякога начин на живот и дори религия (като при бойните изкуства, които не са просто спортове). Бойните спортове например ( или изкуства - това дали е изкуство зависи от това кой ти го преподава) са религия за някои, но източник на морални ценности за всички и повод за избиване на комплекси за всички останали повърхностни мекотели. ПО твоите коментари виждам, че си нереализирал се в живота книжен плъх хвалещ се с "блестящатата" си 55килограмова физика, намирайки утеха в избиването на комплекси по форумите. Никога не си се занимавал със спорт, как би могъл да даваш мнение по темата в такъв случай. Аз от друга страна книги съм чел, чел съм и много статии от сферата на науката и мога да оценя съвсем обективно спорта и науката. А именно моята оценка е, че двете нямат база на която да могат да бъдат сравнени и едното в никакъв случай не пречи на другото. Моята научна област е математиката и компютърните системи, но разбира се това не означава, че като такъв аз не се занимавам със спорт. Тренирам бокс 2 години вече (и половин година ММА) и намирам в бойните спортове това, което почти никъде другаде не може да бъде намерено (особено в книгите), а именно морал и дисциплина. Съжалявам хора като теб.... Всеки вид спорт си има своите плюсове от шах през футбол та до бокс и тн. Относно контузиите: Аз например съм чувал много коментари и научни статии, че бокса води до мозъчни увреждания. Аз все пак тренирам на аматьорско ниво и не се състезавам, но правя не малко спаринги... Чувал съм и много статии(от научни изследвания) в подкрепа на аматьорския бокс. Това, което имам да кажа по този въпрос е, че не знам дали имам увреждания , знам само, че съм правил тестчета за производителността на мозъка ми и преди и след като тренирам и разлика нямам в резултатите и въпреки всичко мога да се похваля, че IQ-то ми е значително над средното ниво(то повечето хора в този форум са над средното ниво вероятно) макар да не съм надарен интелектуално. Дали ще научиш нещо си зависи само от теб, а спорта не вреди по никакъв начин на това нито пък физическото ти състояние! Пиша това съобщение с дълбоко уважение към ВСИЧКИ участвали в тази дискусия освен теб!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...