Отиди на
Форум "Наука"

alvassareiro

Потребител
  • Брой отговори

    10577
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    53

alvassareiro last won the day on Февруари 14 2016

alvassareiro има най-харесвано съдържание!

1 Последовател

Всичко за alvassareiro

  • Рожден ден 4.10.1983

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

45983 прегледа на профила

alvassareiro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

2k

Репутация

  1. Да, но не под това име. Испания датира като Испания от 15 век. Германия от 1871. Преди това на тяхна територия е имало държави, които вече не съществуват. ПРи нас е точно обратното. Ако извадиш документ за кралство Испания от 5 век ще те черпя туррон.
  2. То не е важно как се се самоопределял Фердинад, а как се е самоопределял народът, и как монархът е разбирал държавата.
  3. В България езикът на народа винаги е бил и този на управляващата класа. В Румъния не е така.
  4. Приемнственост си има. И в първата, и във втората, и във третата ни държава народът си е български, името си е България, религията си е същата, езикът, и най-важното, хората са се съзнавали като правоприемници. Примерно Теодор през 1185 неслучайно се нарича Петър, а Фердинанд неслучайно кръщава сина си Борис... Обаче в съседна Румъния нещата не са съвсем така. Държавата им се казва Влашко, и Румъния едва от 1859. Използват първо български език, после латински с български букви и накрая латински език с латински букви. Но вижте им князете.....Богдан, Мирчо, Стефчо, Иванку...значи не са се осъзнавали като римляни, щото ако бяха, щяха да са Траян, Адриан, Константин....както е днес....
  5. Хаха, ами добре, тогава думичката народа. Хаха Първата народна държава в Европа.
  6. Оххх.. Тези овце са давали вълна, вълната е тепана, валяна, правена на шаяк, шаякът е изнасян. Това са все индустриални, макар и примитивни, отрасли. Българинът с овцата е правил всичко друго, но не и да я яде.
  7. Хаха. Много по-тежки демографски кризи сме имали. Българите сме били под 1 милион към 15-6 век.
  8. Излизал съм. Хаха, народ, оцелял 1 300 години, няма да изчезне току-така, не му бери гайлето. Къде-къде по-тежки времена е имало.
  9. Какви пет фабрики за потури.....Българите през Възраждането масово са занаятчии и търговци. Само в Копривщица има 150 000 овце при население от 12 00 души....Манифактурата е наченка на индустриализация. Абе ти знаеш ли, че в Букурещ една от главните улици се казва Габровени? Ходи в Пловдив да видиш докъде е стигал пазара на заможните българи - рисували са по стените къде са им били канторите - Лисабон, Петербург, Александрия....
  10. Ми това са едни социално-изостанали държави. Под бляскавата опаковка, резултат от еврофондове и социални помощи, прозират черни забрадки и многоо назадничаво и консервативно мислене. Ние, макар и бедни, сме бая по-оправни от тях, и България поради това я чака бляскаво бъдеще. И това е исторически доказано - България след 500 отсъствие за 25 години стана най-развитата и силна държава на Балканите след Освобождението, а Португалия със всичките й постижения, открития, колонии ...едва докрета до 1974.
  11. Мигрантите са от бившите колонии в Англия и другите колониални държави, нали за тях говорихме. Германия е един случай, Англия втори, Швеция трети. Кое не ти е ясно? Непривлекателните професии особено във високоефективните общества вече не са ръчни - в Япония, без мигранти, роботи ти чистят кенефите.
  12. Защо да няма условия. Че ние тръгваме да се индустриализираме още в средата на 19 век? Това спира след Освобождението с аграрните реформи. САЩ и Германия имат достатъчно ресурси, предполагам знаеш. Ми точно терикати сме. Без войни се сдобихме с най-ценните ресурси в света. Защо да си сечем гората, като можем да сечем в Коми? Ми разбира се, смисъла на СИВ беше да се държат всички змаимозависими, и никой да не може да оцелее извън системата. Това обаче индистуриализира страната. Иначе щяхме да сме някакво никакво общество като гръцкото - никога непознало истинската индустриализация - и да си крета на социални помощи докато може.
  13. Ами това е икономическа миграция. Всяка държава си има причини да пуска или не мигранти. Но БВП на Швеция, Холандия, Германия, не се дължи на миграните. Хаха. Които или въртят дюнери, или най-често, живеят на социални помощи. Испания не е и никога не е била колониална империя. Холандия и Белгия обаче, да. Холандците оглозгаха Индонезия, а Белгия брутализира Конго. За Швеция- социалните помощи привличат мигрантите.
  14. Точно така. Византия е мултиетническа държава на православието. Ние обаче още през 7 век сме национална държава на един народ - българският, каквито са и днешните европейски държави. Само че сме стигнали до това ниво първи.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...