Отиди на
Форум "Наука"

Георги Тренев

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Георги Тренев

  1. Здравейте, Съжалявам, че пиша в така да се каже изчерпана тема, но днес случайно попаднах на нея и реших да вмъкна и аз нещо относно причините, за масовото затлъстяване в последните 30 години. Става въпрос за една стабилно подкрепена теория на Dr. Robert Lustig, който изследва метаболитното влияние на фруктозата(част от молекулата на захарта) и по- конкретно на въздействието и в-у лептина, който е ензим отговарящ, за желанието ни да се храним ( просто казано). Там се споменава пристрастяващият ефект на захарта( а захар има в почти всичко , което е преработено) и последиците които има то върху метаболизма на човек. И всичко това повлиява затлъстяването( вътрешно и външно, като второто не представлява вреда). Сега да уточня, за какво обясних теорията на Lustig. Господин a200 споменя, че е намалил драстично въглехидратите и аз искам да му покажа, че резултатите му с отслабването не се дължат само на този факт, а и на това, че заедно с въглехидратите е намалил и захарта. Да добавя и че абсолютно всяка дейност в човешкият организъм има нужда от глюкоза, която се набавя именно от въглехидратите. Глюкозата е толкова важна, че дори и приема и да е недостатъчен, се синтезира от организма по други начини. Спестил съм някой научни подробности( за да е по- лесно на четящите поста ми, а и защото аз самият не съм биохимик,а по- скоро обичащ здравословното хранене до много краен предел) PS: Моля ако ме цитирате в следващ пост критикувайте правописните ми грешки, тъй като от прекалено много време не съм писал на български език( а и по начало не ми беше сила :D)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...