Отиди на
Форум "Наука"

музей

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ музей

  1. Не мога да проумея как е възможно някой да си помисли, че архитектурата на Балканите я носят османците!? И че преди тях едва ли не няма никакви строежи! Всъщност те донасят много неща у нас: първото, за което се сещам е разруха, второто е обезлюдяване, третото е помохамеданчване, има и други, но и те са в този дух. Откъде произлиза възрожденската къща не е лесно да се каже, но тя не е османска. Просто нека някой посочи нещо типично османско! С една дума почти всичко османците усвояват от балканските народи - архитектура, земеделие и т.н., като преди това се сблъскват с перси и араби. Няма как балканското население да заимства нещо от тях, особено архитектура, предвид факта, че почти всяка черква в Цариград например е превърната в джамия. Това се случва и у нас, т.е. те дори не строят нова сграда, а използват вече съществуващата. Затова и турските джамии са толкова различни от тези в С. Африка или арабския свят. За мен поне темата за османците е много болна и даже неприятна. Просто българския народ е пропуснал всички възможности, които са имали западните страни заради тези османци, които от своя страна са унищожили и това, което ни е останало от средновековната българска държава!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...