Отиди на
Форум "Наука"

Васил Томов

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Васил Томов

  1. На всички е известно, че историята е била писана и пренаписвана от победителите, поради което до нас е достигнала една фалшифицирана история. Съвременната историческа наука работи с източници, които имат субективен характер в своята същност. Аз ползвам подход, който чрез родовите знаци на българите позволява възстановяване на истинската история на българите, защото знаците имат обективен характер – изобразени върху твърд носител, те достигат до нас през хилядолетията във вида, в който са били създадени. На е-страницата: www.za-balgarite.com съм представил около 30 древни държави, създадени и управлявани от български владетели. И всеки сам избира по кой път ще върви.
  2. Много точно го казвате: „вътрешнодинастична борба“. Но това не е само в тази част на Евразия. Подобни отношение се наблюдават между Александър Македонски и владетелите на Персия – Ахеминидите, между монголите и Волжка България, между самите Мировинги и др. Точно това се опитвам да язясня на е-страницата: www.za-balgarite.com В древността българите не се имали равностоен противник и затова са воювали помежду си, с което са предопределили съвременната ни съдба (карма).
  3. Уважаеми, проф. Добрев! Благодаря много за компетентната оценка. Бихте ли погледнали изработката на короните в Япония и Корея, представени във файловете/темите: 3.5.41. Япония - http://www.za-balgarite.com/3.5.41.Japan.html 3.5.43.Корея - http://www.za-balgarite.com/3.5.43.Korea.html е-страница: www.za-balgarite.com Предлагам да обърнете внимание на следните „детайли“: корейските специалисти идват в България! да търсят произхода на намерения в Корея кинжал, произведен около V в. А така нар. „прабългари“ пристигат на територията на България през VІІ в.
  4. Аз Ви разбирам. Вие сте прав по отношение общоприетото мнение за малките народи. Но българите не са били малък народ в древността. Използваните родови знаци на българите в древността показва нещо много по-различно. Вижте само Съдържанието на е-страницата: www.za-balgarite - http://www.za-balgarite.com/1.%20Sadarjanie.html Това са държави/империи в древността, създадени и управлявани преди всичко от представители на рода Дуло. В такъв случай се казва: съвпадението на знаците има случаен характер. За да се уверите сам доколко това е вярно, попитайте проф. Добрев дали е било възможно Осман І, създателят на Османката държава/империя, да ползва знака на българския род IYI стотици години след създаването на тюркската държава и на хиляди километри разстояния, ако той не е принадлежал към този род/племе, запазило се с името Кайъ (Огузи). А сегашното самочувствие на българите, доколкото разбирам е резултат от въпросните 500 години и масираната съвременна атака срещу българите. Доколкото разбирам познавате Япония. Имате ли представа (можете ли да узнаете) дали императорът има право да води международна кореспонденция чрез своите императорски служби или това става чрез тяхното МВнР? Благодаря Ви за включването на това място. Очаквах Вашия отговор на моя въпрос от 30 Sept 2014, 09:44:51, стр. 10. Във връзка с утвърждавания от Вас тюркски произход на българите, предлагам следното сравнение: когато представител на български род с родов знак IYI (Огуз) създава тюркската държава/империя, приблизително по същото време представители на рода Дуло създават държави в Япония и Корея (на източния край на Евразия), а Меровей създава Франкската държава на западния край на Евразия. Доколкото разбирам тюрките не са били по тези места, но там са били българите. Обвиняването към Император Хирохита е рисковано, защото не разполагаме с достоверна информация за съдържанието на проведения разговор. Доколкото ми е известно, след това се води кореспонденция, която е била засекретена. Вече са изминали 44 години от тогава. Можете ли да направите нещо, за да получим достъп до документите за самата среща и за водената след това кореспонденция. Що се отнася за науката - да важно е нейното място, но Ви предлагам да се запознаете с филмчетата, направени от Корея, за идването на корейски специалисти в България във връзка с търсене на произхода на кинжал, намерен в Корея и как нашите учени са ги посрещнали и отпратили. Ето връзка към тях, цитирани във файла/темата: 3.5.43.Корея -http://www.za-balgarite.com/3.5.43.Korea.html: Cultural ties: URL: http://www.youtube.com/user/Cheon1Son - качените видеоклипове – 56-62 - Cultural ties between Korea, Thracia, Bulgaria and Eastern Rome : Silla Golden Dagger – 1/7 – 7/7 или Роден Край: URL: http://history.rodenkrai.com/new/drugi_izsledvaniq/kulturni_vryzki_mejdu_koreq_trakiq_bylgariq_i_iztochen_rim.html - Културни връзки между Корея, Тракия, България и Източен Рим
  5. Много благодаря за бележката. Прав сте, грешката е моя. Ще обмисля и ще променя текста. Аз Ви разбирам, защото и на мен ми се е случвало да чета текст до откриването на някаква неточност или грешка. Доколкото разбирам, това е типично за българите; ние, българите, сме нещо по-различно от другите човешки същества, поради което всеки от нас счита себе си за нещо повече от всички останали; и има известно право; защото българите са в основата на човешката култура и са носители на качества, с които превъзхождат всички останали. Но все пак би следвало да отчитаме, че всеки от нас е „божествен“, но не е „бог“. Понятието „прабългари“ се е наложило в нашата история и с помощта на източници трудно би се променило. А използваните знаци на българите от траки, славяни, прабългари, в това число и от населението от VІ хил. пр.н.е., свидетелства, че това са едни и същи хора, това са българи. И използваните знаци в Плиска и Преслав са същите. Т.е. ние, българите, сме много по-древни. И това се опитвам да разкрия чрез използваните български родови знаци. Ще се постарая да издиря и да разговарям с редактора, но съмненията пак ще останат. Редакторът е посочил, че цитира участник в срещата, но не е назовал името му – очевидно има причина. Вие се съмнявате в достоверността на написаното. Вероятно съмненията ще продължат и след мой разговор с редактора. Затова търся документ. От срещата между Тодор Живков и император Хирохито през 1978 г.в МВнР има една страница документ, в който е написано какво е казал всеки от тях. А за срещата им от 1970 г. МВнР не е предало никакъв документ в Държавен архив, което поражда съмнения. Това е важна тема, по която е интересно да говорим, но тя излиза от рамките на настоящата тема. Все пак ще Ви отговоря: според мен Космосът е система, сложността на която надхвърля човешките ни възможности. Това, което можем да осмислим е, че Системата Космос е многомерна, холограмна, йерархично организирана и т.н. Това означава, че е имало йерархична система от Голями взривове на ниво Вселена, на ниво Галактики и т.н. до най-малкото космическо образувание – Планетна система, позната ни като Слънчева система. А ние сме ограничени на ниво тримерно пространство и линейно време, в което не е възможно да се вмести Космосът. Затова всяко наше знание има ограничен и субективен характер.
  6. Доколкото ми е известно, в древността се е считало, че за да се промени съзнанието на един народ са били достатъчни три поколения. Такъв експеримент е бил направен при евреите. За 40 години (3 поколения) в пустинята на тях им е бил даден нов бог, нова история и т.н. Българите са били корав народ и за тях този експеримент е бил в продължение на почти 200 години (около 7 - 8 поколения), но опитът се оказал неуспешен. Затова следващият експеримент е бил в продължение на 500 години (20 - 25 поколения) и експерименът е успял. Съзнанието на българите е било променено. Но ... считам, че дълбоко в съзнанието на всеки българин е останала жива българската искрица/въгленче и при определени условия тя ще се превърне в пламък/огън. Аз се стремя да събудя/разгоря тази искрица и затова моите изследвания и темата на е-страницата са: „За българите“. И всеки има право на свободна воля и на свободен избор. Но отговорността е индивидуална.
  7. Все пак, за да се навлезе в проблема, би трябвало и да се прочете нещо. Например основната тема: 3.5. "Величие" и "падение" (съдба, карма) при българите - http://www.za-balgarite.com/3.5.Velichie-Padenie.html
  8. Напразно се притеснявате. Представените някои резултати от моите изследвания позволяват възстановяване на древната история на българите чрез използваните родови/владетелсски знаци през древността. Тяхното използване има обективен характер и ни разкрива начина на мислене на тогавашните хора, докато писменният източник има субективен характер и зависи от обучението и възпитанието на автора, от епохата, в която живее и още редица други ограничения.
  9. Да уточним. Добре е известно, че българите са имали родова организация. Тук става дума за наследственост на родовите знаци при българите, а не за реинкарнация. Считам, че знак IYI не би могъл да бъде знак на рода Дуло; това е родов знак на друг български род (виж съобщението от 25.09.2014). За да не търсите: Предлагам темата/файла „Знак на рода Дуло“: 3.5.1. Знак-род-Дуло - http://www.za-balgarite.com/3.5.1.ZnakRodDulo.html от е-страницата: www.za-balgarite.com Разгледани са три виждания/варианта за знак на рода Дуло Впечатли ме избраната от Вас картинка. В центъра й е поставен знак Т.27.д, завъртян на 45 градуса с точка в средата, всичко в кръг (виж Знаци на българите след отваряне на горната тема).Това е много интересна комбинация. Бихте ли казали как избрахте тази картинка? Изпращам Ви публикуваната информация за срещата между император Хирохито и Тодор Живков през 1970 г.: „През 1970-та година, при официалното посещение на Тодор Живков в Япония*, той бил посрещнат от самия Император Хирохито с думите „Здравей, братовчеде!” Ако не ние, то другите помнят... [Сверисон 2006: 355]. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________________________ * Cтава въпрос за водената от Тодор Живков българска делегация на международното изложение EXPO – 70 в Япония. После Живков още два пъти посещава Япония. …Според участник от делегацията при визитата на Живков на учудването му от особеното отношение към него и обръщението “братовчеде” той му обяснил, че японските легенди сочат началото на благородническото потекло на императора (той се води син на Слънцето) от конен народ дошъл в Япония от Азия 1000 г. Пр. Хр. и създал военната организация и военни традиции в Япония. (бел. ред.).“ Сверисон 2006: Сверисон, Айгир. Кой съм аз или житие Рода българского. В: Авитохол - исторически сборник. Том ІІ. София, 2006. С. 344-355. URL: file:///C:/Users/VTomov/Downloads/avitohol-istoriceski.zbornik.2.pdf Аз споделям Вашите съмнения и затова търся документи от срещата между император Хирохито и Тодор Живков през 1970 г., но засега не успявам. Може ли някой да помогне? Доколкото разбирам, преходът към Япония е бил през Корея. Можете да видите Файла: 3.5.43.Корея - http://www.za-balgarite.com/3.5.43.Korea.html. Интересен е цитираният корейски филм как техни специалисти идват в България, за да търсят произхода на намерения в Корея кинжал.
  10. Не само Япония. Ако разгледате съдържанието на е-страница: www.za-balgariteСъдържание - http://www.za-balgarite.com/1.%20Sadarjanie.html ще видите, че там са представени повече от 30 древни държави, създадени от българите. Нашата българска древна история е осакатена. Използването на родови/владетелски знаци позволява възстановяване на древната история на българите. Логиката е проста: българите са имали родова организация. Поставянето на знак на рода върху твърд носител, например върху монета, показва/свитетелства, че представител на този род е бил владетел (например Дарий ІІІ) или е участвал в управлението на държавата (например знаците на монетните магистрати в Македония).
  11. „Критерия за истинност са доказателствата и фактите с които се подкрепя едно мнение или хипотеза.“ Добре е известно, че историята се пише от победителите. И от нашата история се е запазило само това, което са ни оставили гърците и турците. Така че понятията „доказателства и факти“ са много спорни. Това, което пиша са някои резултати от моите повече от 30 години изследвания. (Помислете си какво бяхте преди 30 години.) „...мнението на тоя японец, ако ще и император да е, не е историческо доказателство, и не трябва да се взема в предвид.“ Доколкото разбирам Вие не сте погледнали темата/файла. Има владетелски атрибути като корона, скиптър/жезъл, меч и др. При използването на знаци върху тях не може да има случайност, фалшификация, копиране и др. И в древността тези родови/владетелски знаци са се зачитали безапелационно. А в конкретния случай, върху намерена в Япония владетелска корона от V век, са поставени знаци на рода Дуло.
  12. „Заглавието на темата - Велика да се замени с Голяма или по-правилно Далечна. - за да се избегне у някой разбирането за величие в сегашния му смисъл. Много ора се подлъгват - искат не искат и си въобразяват, че е Бг по това време е била от Велика нагоре - направо единствената - "The Empire".“ Всеки човек, който изказва определено мнение счита, че то е истинно. Но същото считат и другите. Това се вижда и в настоящия форум. Възниква въпросът: има ли критерий за истинност, който би бил приемлив за всички. Според мен такъв критерий за истинност е знакът, който върху твърд носител се пренася през хилядолетия без изменения. В конкретния случай: Величието на България се свързва с достъпната ни историческа информация. Но има и друга. Например за Япония. От публикации се вижда, че по време на срещата между Тодор Живков и император Хирохито през 1970 г., императорът го посреща с думите „Добре дошъл, братовчеде“ и му обяснява, че 1000 години пр.н.е. в Япония са дошли конници (български), от които е потеклото на самия Император. Моите изследвания показват, че през V в. Япония е била управлявана от представител на рода Дуло. Това е показано в темата/файла: 3.5.41. Япония - http://www.za-balgarite.com/3.5.41.Japan.html от е-страницата: www.za-balgarite.com Въпрос: може ли някой да подскаже как бихме могли да се запознаем с документите от тази среща?
  13. Уважаеми, проф. Добрев! Благодаря за отговора. Ще ми бъде интересно да разгледам Вашата таблица. Общоприето е, че българите са имали родова организация. Родовете са имали различна големина и тяжест/участие в управлението на дължавата. Доколкото ми е известно е имало няколко основни български рода (до десетина) с основни знаци като „тризъбец“, знак IYI, знак Т.5 и др. Основните родове са имали разклонения, което се вижда от различните разновидности/варианти на основните знаци. При някои родове се е посочвало мястото на владетеля в рода (разгърната схема се наблюдава при Боспорските владетели). Вижда се, че името и знакът на племето Кайъ (вероятно другото название на това племе е било „огузи“, само от което са били избирани владетели) се е запазил без изменения в продължение на векове – от първите знаци на тюркските колена, през Осман І до съвремието. Според мен това говори, че наследството се е предавало само по мъжка линия. Тази неизменност на знака се вижда и при други български родове. Интересното е, че при македонците се наблюдават десетки разновидности на знаци на български родове – вероятно това говори, че наследството е вървяло и по женска линия. Бихте ли отговорили на моя въпрос.
  14. Уважаеми, проф. Добрев! Свързвате ли македонците/българите от времето на Александър Македонски с тюрките? Защото по времето на Александър ІІІ Македонски и по-късно в негова чест са произвеждани монети със знака IYI и негови варианти. Например: Александър ІІІ Велики (336-323 г. пр.н.е.) http://prikachi.com/images.php?images/828/7635828z.jpg http://prikachi.com/images.php?images/835/7635835x.jpg Илюстрация № 373 Тетрадрахма, произведена около 100 г. пр.н.е., монетарница Несебър (Messembria). Лице: Глава на Александър ІІІ като Херакъл, облечен с лъвска кожа. Гръб: Надпис: BASILEW ALEXANDPO[Y]. Зевс на трон, държи орел в протегната ръка, кръстосани крака, Коринтска каска и монограм РА отпред, монограм PY под трона [wildwinds Alexander III: Price_0992v]. За повече информация виж: 3.5.2.Македония-3.3 - http://www.za-balgarite.com/3.5.2.Makedonia-3.3.html 3.5.2.Македония-3.4 - http://www.za-balgarite.com/3.5.2.Makedonia-3.4.html
  15. Уважаеми проф. Добрев! Известно е, че Волжките българи свързват своя произход с тюрките и считат, че дълги години са били управлявани от представители на рода Дуло. Но във Волжка България не е открит знакът IYI, който приемате за знак на рода Дуло. Какво е Вашето обяснение?
  16. Предлагам темата: 3.5.1. Знак-род-Дуло - http://www.za-balgarite.com/3.5.1.ZnakRodDulo.html Разгледани са три виждания/варианта за знак на рода Дуло
  17. Включвам се към форума с темата: 3.5.3.Турция - http://www.za-balgarite.com/3.5.3.Turkey.html Е-страница: www.za-balgarite.com Основният смисъл е следният: представител на български род с родов знак IYI е основал Туркската държава; представител на същия български род – Осман І, е основател на Османката държава. Критерий за истинност: използването на владетелски/родов знак няма случаен характер, а самото му използване би могло да се разглежда като обективен критерий за истинност. Благодаря на проф. Добрев и на другите участници във форума за илюстрациите, които използвах при оформянето на темата. Тази тема е представлявала за мен интерес при книгата: По следите на знак „Тангра“. Българският произход на руската и на турската държавност, София: Зимек-99, 2005. Васил Томов

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...