Отиди на
Форум "Наука"

makebulgar

Потребител
  • Брой отговори

    8575
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    76

makebulgar last won the day on Декември 13 2023

makebulgar има най-харесвано съдържание!

Всичко за makebulgar

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    България

Последни посетители

22430 прегледа на профила

makebulgar's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

5,3k

Репутация

  1. И в Шумен паметника на окупаторите или на комунистите, наричан "Разперко", е превзел пейзажа и загрозява паметника на създателите на България. Паметника е сложен в началото на стълбите водещи към паметника на платото. Вчера бях там и при паметника на платото гида, водещ беседа за паметника, не спря да описва комунистическите паметници в града, с които сме били свикнали и не сме можели без тях, и че били паметници за антифашистите, без да говори за това, че сме били окупирани от армията на СССР. На забележката, че паметниците са комунистически и са издигнати от БКП, която е комунистическа партия зависима от Москва, а комунистическия режим е обявен със закон за престъпен, не успя да отговори смислено, като единствено каза, че всъщност реално комунизъм не сме успели да достигнем.
  2. Чиста проба логическа заблуда. И с ваксините и без ваксините много народ е умрял по време на епидемията от рак, диабет, сърдечно съдови заболявания и други болести от каквито са умирали преди пандемията и от които ще умират след пандемията. Да се свързват тези починали с ваксината е груба и глупава логическа заблуда.
  3. Проблема, не е че е физик, а че се занимава с глупости. Реално човека е учен, може да мисли, ама в момента в който започне с глупостите и вече го коментираме като редови глупосторазказвач. Афектиран е от това, че нямал документ за ваксина и че е бил ограничаван и е започнал да защитава неадекватни твърдения.
  4. Никакви американски центрове не са цитирани, а Аврамов си е съчинявал по картинка. Въпросното жури от Флорида, което е направило доклад по темата е съставено от прокурори, тоест от разследващи юристи, а не от лекари и учени епидемиолози. Прокурорите са държавни служители, които могат да служат за прокарване на държавни политики. За въпросното разследване пишат, че: "Докладът отбелязва пречки в усилията за разследване на Голямото жури в щата, дължащи се на Центровете за контрол на заболяванията (CDC), Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и американската армия, които отказват да предоставят представители, които да свидетелстват пред журито. Тези субекти изиграха съществена роля в процеса на договаряне, одобрение и разпространение на ваксините срещу COVID-19." Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията всъщност не са съдействали на журито, и нищо не са признавали. Журито е извадило някакви заключения, но това не означава, че имат смисъл и че отчитат всички факти. Прокурорите решили, че маските всъщност не предпазват от ковид, че всъщност болниците записвали повече пациенти като ковид, за да вземат пари и т.н., и на база такива "факти" си вадят доклада. Реално обаче фактите са, че маските предпазват, но не на 100%, фактите са, че много народ наистина измря от вируса, въпреки че имаше и болници злоупотребяващи с числата, и фактите са, че смъртността се увеличи значително в пиковете на разпространение на вируса. Доклада на журито е достъпен в нета, така че да не разчитаме на пристрастното мнение на Аврамов - 22nd-Statewide-Grand-Jury-First-Interim-Report.pdf
  5. Сигурното е, че операторите на дронове няма да са в окопите от двете страни на фронта и няма да излязат да празнуват заедно Коледа и Нова година, и няма да пеят заедно песни, както е било през Първата световна война.
  6. Иранските камикадзе дронове Шахед 136 явно са достатъчно добри като дизайн и ефективност, и наред с Русия, много други страни ги копират и развиват. Като дизайн те произхождат от израелските дронове IAI Harpy, разработени 1989 г. Ето няколкото варианта от Русия, Тайван, Израел и Турция. IAI Harpy (Израел) Shahed 136 (Иран) Герань-2 (Русия) AZAB T200 (Турция) NCSIST Chien Hsiang (Тайван)
  7. Въпросът доколко руснаците ще успеят да произвеждат дроновете за нуждите на войната е логичен, но отговора не много сложен. Явно ще могат да ги провеждат, тъй като тези дронове не са някакви супер технологични машини изискващи супер чипове и оптика, а са хвърчащи бомби с най-просто сателитно насочване и 2500 км диапазон на действие. Иранците успяват да ги произвеждат масово, въпреки, че и те са в куп санкции, тъй че и за руснаците едва ли ще е проблем. Още повече, че руснаците разполагат с ресурси и ги усъвършенстват като конструкция, боядисват ги със специални бои и вероятно влагат по-усъвършенствана навигация от иранската.
  8. Атаките срещу руска територия по-скоро ще сплотят руснаците да гласуват за Путин. Дето се вика народа е сплотен най-вече когато има нападение срещу него. Даже може атаката да е продиктувана от Русия. Все пак пишат, че някакви руснаци я правят.
  9. Не е ясно какъв е смисъла на препостването тук на някакви автохтонни и други псевдонаучни постове от блог.бг и други такива блогове. Така само им се дава нова трибуна тук. Вероятно ще е по-добре да се коментират по същество в темите за псевдонаука от онзи, на който са му направили впечатление, а не да препостват, че всички да ги четат. Ако се препостне тук все що има псевдонаучна автохтонна статия форума ще стане кошче за боклук. Блог.бг е място основно за празнодумие и публицистика, и там пишат основно възрастни лаици, които си го ползват от времената когато ги нямаше социалните мрежи. Така че какво друго да очакваш от там освен стари и изостанали теории и псевдонаука.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...