Отиди на
Форум "Наука"

makebulgar

Потребител
 • Брой отговори

  6390
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  70

makebulgar last won the day on Март 6

makebulgar има най-харесвано съдържание!

Репутация

3696 Професор

Всичко за makebulgar

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  България

Последни посетители

19467 прегледа на профила
 1. Друга глупост е това което пишат за пещерните мечки. Били изключително вегетарянци, а някакви учени твърдят, че измрели щото диетата им била небалансирана и не успели да се приспособят към промените на средата. Небалансирана диета... голям смях... Важното в случая обаче е че пещерните мечки са били вегетарянци. Набавяли са си милиони години енергията и хранителните вещества от растенията.
 2. Тоест до тук разбрахме, че има множество животни, включително колибрито, на които не им е нужно да ядат пържоли, кюфтета, кашкавал или развалено месо от умрели животни, за да си набавят нужните хранителни вещества. И при много от тях храносмилателната система не е много по-различна от нашата, особено на онези които наблягат на плодовете и ядките. Насекомоядните със сигурност не можем да ги наречем че са месоядни или кашкавалоядни, тъй като насекомите нямат точно месо като на животните, не са и мляко, а обвивката им - хитина, е въглехидрат.
 3. Бедното колибри ако четеше човешките вестници и списания, за да научи колко неусвоими са цинка и желязото от цветния сок и колко му е беден хранителния режим на аминокиселини и омега 3 мастни киселини тъй като яде само сок, вероятно в потрес на момента щеше да започне да лапа пържоли, свинска мас и сьомга.
 4. Поредния нелеп пример за аргументация е това. Не ставаш по велик с тази тор и с растенията. Растенията си черпят енергията от Слънцето, а животните само от храната. Нелепа мисъл.
 5. Тоест според теб храната на видовете не им доставя нужните хранителни вещества, а някакви бактерии им ги доставят. Цинкът значи на колибрито му го доставят бактерии, щото цинк няма в соковете на цветчетата, а и знаем че колибрито не разкъсва антилопи, за да яде месо с цинк!?
 6. Въпросът е, че колибрито има същите мускули, кръв, кости, очи, сърце, и т.н. органи, които са изградени от същите като нашите тъкани. И всички те изискват съответните милиграмове цинк, желязо, магнезий, хлор, натрий, калий и други... в приблизително същите пропорции. Но смучейки само сок от цветчета колибрито успява да си ги набави. Без да яде мръвки заради цинка или желязото. Тоест това, че растителните храни не могат да ни осигурят нужните хранителни вещества са спекулации. И са спекулации, които има причина и има кой да прави. Цели хранителни и животновъдни индустрии зависят от това на
 7. Горилата и орангутана дали си смятат цинка в храната. Всички други растителноядни и плодоядни животни страдат ли от недостиг на цинк?! Колибрито сигурно и то не може да спи щото днес не е ходило да смуче сок от цинковото цвете. Тези логически спекулации, че цинка от животински продукти се усвоявал по-добре от цинка от растителни продукти вероятно са ги написали някакви платени от месната индустрия учени. Цинкът от растителните продукти си се усвоява не по-зле от цинка от животинските. Това, че част от цинка от растенията не се усвоява, тъй като влиза в по-устойчиви съединения не означав
 8. Не разбирам от къде идва притеснението. 2900 ккал са си доста добро количество за поддържане на активен живот за човек с ръст над 180 см без да слабее и без да наддава. И за да си ги осигури ще трябва да яде доста разнообразна храна, в която съществена част трябва да са богатите на мазнини и белтъчини ядки. Проблема е, че някои хора като чуят веган или вегетарянец си представят някакви хърби, които ядат само марули и ябълки. Реално човек на растителен режим може да си хапва доста солидно и дори да дебелее.
 9. Ерекцията всъщност изглежда се подобрявала. Гледай видето след 51:46 и си вади заключения...
 10. Еми ако се разровиш ще видиш, че не съм всичколог, а пиша ограничено по теми свързани с българската история, които включват археология, генетика, езикознание и календари. и при това не пиша по цялата ни история, а само за ранно-средновековната, тъй като късното средновековие, възраждането и новото време са ми безинтересни. Коментирам и относно яденето, тъй като съм прочел едни интересни книги. А най-много разбирам от тракийските могили, но по тая тема принципно тук няма нито интерес, нито има компетентни хора.
 11. Еми сметките ти не излизат, тъй като не включваш в сметките цялата земя, която в момента се харчи за фураж и друга храна за добитъка. Като я включиш тая земя като производствена за бадем, кашу, авокадо и сливи, и сметката може и да излезе. Към земята която може да изхранва правилно човечеството само с растения може да се включи и цялата земя, която в момента се хаби за рапица и други растения от които се прави биодизел. След това към земята трябва да се включи и цялата земя, която днес се хаби за производство на захар. Иначе ето колко ни е бедна земята. Земеделската земя в България
 12. Еми няма да стане всичко по начина по който си ги представяме нещата, особено тук в България. Вероятно нещата ще се случват по начина по който се случват днес в някои южни страни. Испания, Италия, Гърция, Израел... там са развили интензивно земеделие в оранжерии, с по-малка зависимост от климата и с икономично използване на водата. В бъдеще подобни оранжерии ще се захранват с вода от океаните дестилирана чрез ток от слънцето, и като цяло цените ще са ниски.
 13. Напълно сериозно. Обясни от къде колибрито си набавя желязото. Да не би денем да смуче сок от цветчета, а нощем като вампир да лочи кръвта на крави или да разкъсва елени в гората, за да си набавя желязо от месото и кръвта им?! Нека си примомним отново думите на въпросния диетолог от престижния университет, според които всички животни изискват едни и същи хранителни вещества за изграждането и функционирането на тъканите им. Тоест за мускулите на колибрито, за мускулите на лъва и за мускулите на слона са нужни едни и същи аминокиселини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали, като всичк
 14. Сметките ще ти излязат, когато замениш милионите декари пасищна земя с овощни градини в които да се отглеждат съответните плодове и ядки. Съвременните добиви от ядки, семена и плодове са нищожни пред възможните, които биха били добивани върху пасищата. А и при това голяма част от качествената земеделска земя, която днес използваме за жито, царевица и слънчоглед, с които отглеждаме добичетата, свинете и пилищата, ще се превърне в такива градини тъй като вече няма да има нужда от фураж.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...