Отиди на
Форум "Наука"

KDP

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ KDP

  1. Описанието е като по учебник, но нека погледнем реалностите що се късае до инвестициит в БГ... 1. Фондова борса - мойто уважение, но освен спекулативни сделки и такива с които би могло да се придобият т.н. др. платежни документи с които да се избегнат данъци, то Фондовата ни борса не прави нищо. Например по цял свят едино от предназначенията на тези борси е да се наберат инвестиционни средства чрез новосъздадени публични дружества. много проста съема, която има доста сериозен размах в САЩ. В България това е табу. Работя с водещи Joint Venture фондове и винаги когато споменем за оборотите и философията на нашта борса, доста се смеем . Да отбележа само, че доста българи работят в чужбина в този бранш и не малко от тях като ТОП анализатори. Те дори и не искат да подхващаме тази тема, когато се спомене за нашта борса. 2. България не е усвоила всички тънкости във инвестиционния инстументариум. За българина е важна спекулативната инвестиция, но не и безрисковата. Едната my дава бързи но рисковани печалби, но другата сигурност. В тази насока искам да споменна, че инструментите на Join Venture и директните Ангел инвеститори, са само в посока от ванка към БГ, но не и в посока БГ->БГ. В крайна сметка човек сам решава от какво и как да печели, но ако той е достатъчно запаознат с материята на инвестициите и е решил да се изживява като инвеститор и да разпределя портфейла си така че сърцето my да издражи най-дълго то той определенно, би ползавал България само за спекулативен-рисков тип инвестиции и то в директни без услугите на фондовата ни борса...
  2. Интересна тема . Смятам обаче че проблема в рамките на БГ е в сападстващите дейности относно бизнеса в и чрез интернет. Банковите услуги, електроня подпис, електронното правителство и електронните институции от една страна, а от друга все още твърде слабите познания на обществото ни за тези тип услуги. Чесно да си кажа, относно търговията, направо сме в аматьорския бизнес, особенно що се късае до спедицията до клиента. тези проблеми ги имаше навремето и на запад, но в момента са почти решени. Да речем че България е назад във времето с около 7 години от това какво е бил този бизнес във всичките my измерения в САЩ и England и с около 10 години. Към момента обаче БГ трябва да синхронизира тази си сфера с редица EU изисквания, които като добавим и междубанковата конкуренция в услугите, може би след мах. 3 години, чте направят този бизнес на европейско ниво, а това ще му даде доста сериозен тласък да преоткрива все повече възможности и да върти големи обороти.http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=2457&pid=16287&st=0&# Готово
  3. Имам следния казус , на който зациклих и ми е трудно да намеря решение. Надявам се някой да даде интересен съвет за неговото решаване . Имаме голям съд с вода (А), на чието дъно има друг по-малък съд (Б), запълнен също с вода, която е част от общото количество на съд (А), но обърнат с отвора си към дъното на първия съд. Интересува ме как може да изтикам водата от малкия съд (Б), и по естествен или изкуствен път да вкарам въздух в него, така че той да се издигне до повърхността на големия съд (А), на база на подемната сила на въздуха. Разполагаме със следните базистни параметри и изисквания: 1. Изтиканата вода от малкия съд (Б), не трябва да намалява безвъзмездно общото количество на водата в големия съд (А) - т.е. търсения ефект не трябва да е за сметка на постоянно отнемане на общото количество вода. То трябва да запази свойта цялост след издигането на малкия съд (Б) на повърхността на съд (А). 2. Не трябва да се използва каквато и да е дапълнителна външна енергия освен тази която може да се извлече в самата разглеждана среда, както и тази на атмосферното налягане, влияещи върху въздуха, водата и телата, разглеждани в дадения казус. 3. Плаваемостта на малкия съд (Б) в състояние при което в него няма вода е по ваш избор, но когато той е запълнен с вода, тя трябва да е отрицателна. P.S. Моля имайте в предвид, че трябва да дам практическа обосвока на казуса, поради което, ще ви помоля, теоритичните ви предложения да са подплатени с по-конкретна и реалистична информация. Благодаря ви предварително за отделеното вниманието и изразена отзивчивост.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...