Отиди на
Форум "Наука"

Sokol

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

Sokol last won the day on Октомври 31 2015

Sokol има най-харесвано съдържание!

Всичко за Sokol

  • Рожден ден 11.10.1991

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Сурдулица, Сърбия
  • Интереси
    Но Лимит :)

Последни посетители

690 прегледа на профила

Sokol's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Репутация

  1. Ясно, Български фашисти и главорези убиха своя светец крал Александар, който е защитавал не само тукашните, ама и всички Българи по света. Гордея се и благодаря на Господ щото живея в същата държава с толкова креативни хора, всеки ден е интерестно :)
  2. Всички водачи и над 90% от хората участвали в Топлишко въстание са черногорци,косовари и други колонисти в Топлишкия край. Въстанието нема нищо общо със Сурдулица а боеви действия са в Топлица и нещо малко околу общината Босилеград и околните селища,(некой от тях сега са в община Сурдулица,ама тогава не беха, щото Босилеград беше в България и преди войната). Разбира се, да е имало много пропаганда в тва време, и много всякакви бандити който се ползваха от войната да уреждат свои лични сметки, али до сега ми не е ясно защо са тия въстаници и други наказвани тук в Сурдулица, а не там където ги е место или къде са заловени? Скоро съм читал много книги за Македония, за борбите между Български,Сърбски и андартски чети, и спомени от тва време, и съм донекъде запознат с тази касапница, за която 99% от хората тук в нашия край изобщо немат идея, щото освен мемоарите на Пекянец тук до скоро немаше други книги за Македонският въпрос. Не треба да обвинявате нас от Пирот,Враня и Сурдулица за тази събития, от като е направена Сърбска държава никой от нашите хора не е имал никакво големо влияние в политиката и водство на държавата, ние всепак сме тук провинция и никой за нищо не ни пита.
  3. А за границите на Сърбия, не малко пъти съм слушал от хората (дейци на радикална партия с 1% гласове в Сурдулица) да треба да бъдат от Солун до Шварцвалд, ама по-гадното е тва, да такива хора, макар и да са родени тук не знаят и не се занимават с нашата история (на нашия край), а зборуват за некаква Босна,Косово и Хърватска, и ни аз ни никой нормален не иска да ги слуша, каква полза аз имам от тия краища където никога не съм бил и не ме ни интересува какви хора живеят или не живеят там.
  4. Сега бех на кафе, али за жал никой и не знаеше да има некаква конференция, ще попитам по-късно. Сега сме в Първа Сърбска лига, тук беха Звезда и Партизан, а имаме мач в неделя,и всички се занимават с тва (какво да се залага, дали ще тепаме Унгарски Спартак или ще е уредено и такива въпроси) докато не паднат коефициентите, и разбира се коя певица пее в коя дискотека. Да се върнем на темата, за мен е най-важното да се знае да Българската армия не е убивала МЕСТНОТО население в Сурдулица, тва и Сърбски и всички източници от тва време ясно казват.Да има убити тук в Сурдулица али от други краища има, тва е сигурно али никой не може да ми обясни да в града от 2000 души Български зверови убиха 30.000, а след войната населението остана на същото место в по-голем брой. В това могат да вярват само малоумници, а аз не се смятам за такъв, а и официялна Сърбска история казва, да е населението в Сурдулица в времето на войната, ,,от страх за живота си'' станало Българско и така останало до 1918-та, а убитите не се спомняват. (от местните хора). Дедо ми (докато беше жив) е разказвал много приказки за 2-ра световна война в Сурдулица, когато той беше на 14 години, даже имам и неговата книшка от Българско училище където го записаха, да е знаел за тия 30.000 убити със сигурност би ми казал. Той единствено се оплакваше и псуваше Българска армия, щото той бил ,,градско дете'' а го гонили в Власинско езеро да пази некаква говеда 2 месеци и после го върнали
  5. Ами, от освобождението 1878 и до днес (и сега продолжават) има постояни миграциони процеси, и хората от Поморавия и градове Ниш,Лесковац, Враня и други по-малки се изселват, най-много в столицата Белград. (в Войводина не толкова). Тва става масово след 1945-та, когато селата стават пусти щото комунистите даваха безплатни факултети и никой не искаше да бъде селяк а да работи некъде в Белград и да стане ,,Белграджанин'' и ,,столичанин''.Друго, защото обективно условия за живота там са по-добри и по-лесно се намира работа. В района също така отдавна има колонизация на всякакви косовари и черногорци, предимно в градове като Куршумлия и Прокупле, за да пазят старата граница с Османска Империя (до 1912) и стратешки важни точки за държавата. При нас не толкова, щото нас не ни смятат за важни, тук доселиха само 4,5 черногорски семейства по наказание, щото те беха против Тито а за Сталина, али те до днес се асимилираха и говорят Сурдулички език като и другите. И при нас има много БГ туристи, специялно на Власинско езеро, аз лично бех с девойка ми миналия уикенд и срещнах много хора предимно от Ниш,София и други градове в България близо до границата. Лесковац е известен по специялитети от месо, надвам се да поминахте хубаво, аз бех там преди може би 2,3 години, и пиенето е евтино а момичките са екстра Не мисля да ходя на конференция и да слушам глупости, ама лесно ще попитам хората и ще ви кажа какво е станало там, а тва мога да ви кажа и сега преди започването без да знам
  6. Поздрави от Сурдулица, тук изобщо нема никакав антибългаризам в народа, и всеки който казва да не е така, нека знае да е тукашния кмет вече от години Българин Новица Тончев от село Божица. Ако и има може би некой хора да мразят Българите и България, те са големо малцинство, и по правило са от новопокрстените Български семейства от планинските села околу града Босилеград, който се правят за големи Сърби да се не знае селското им потекло, или Сърбски бежанци от Косово/Метохия и Босна който мразят целия свет. Тва не мога да кажа за хората който правят тази ,,конференция'', където не вярвам да ще се каже нищо умно освен митомании и глупости от типа ,,целия свет срещу Сърбия'', ,,бугарски фашисти,, и такива приказки. Хората от Лесковац и иначе са над 50% Косовари който от 1945-та година бегат и продават имоти на Албанците там, и населват се тук да ,,облагородят'' земята ни с техната полудива шизофрения и простотия. Ние, който сме от старите семейства в града, знаем, да никой от местното население в Сурдулица не е убит от Българска армия през 1-ва световна война,ама да знаете да в Сурдулица има много и много убити Сърби от други градове пр. Враня,Куршумлия,В.Хан, Прокупле и други. Колко убити има може да се прави дискусия, ама злосторства са правени на доста зверски начини. Който мисли, да ви лъжем,ще му дам фейсбука и ела нека дойде в Сурдулица и нека види, дали некой ще му каже нещо лошо щото е Българин. Аз лично харесвам България и Български народ, за нас в Сурдулица вие не сте врагови а братя, щото по-блиски род от вас немаме!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...