Отиди на
Форум "Наука"

Гладиатор

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Гладиатор

  1. Темата е доста интересна. От една страна, такъв тип ракети произвеждахме (сглобявахме) по лиценз в България (Стрела-2М, Стрела-3 и Игла-1), а от друга - има доста митове и неточности за този тип ракети, които би трябвало да се разсеят. Описанието на "Стингер" е подобен пример: "Това е един от най-разпространените ... " - Не е ! Американците са се изпуснали само веднъж за Афганистан срещу СССР. Контролът над разпространението на определени образци американско оръжие по Света обикновено е железен и с право. Руснаците и ние продавахме на кого ли не. Според руски данни, по Света има над 50000 бр. само от Стрела-2М, в което има голяма доза истина. Игла-1 е още по-популярна. Да не говорим за Игла. "Пусковата тръба е отстъкловлакно. Нейният преден край е херметически затворен от капак, който пропуска инфрачервеното излъчване, ..." - Не капака е оптически прозрачен в IR диапазона, а фолиото, което защитава обтекателя на IR/UV глава (а не "главичка") за саманасочване от атмосферни влияния, например капки вода. При руските такова животно нема и затова се налага да се бърше. Справка - колегата, което е стрелял със Стрела-2М. "Стингър ПОСТ" с двудиапазонова (инфрачервена и ултравиолетова) ГСН, осигуряваща надеждност в работата на системата при загуба на ИК-диапазона" - това е направо смешно! OK! Не се регистрирах в този форум за да се правя на интересен или да критикувам постингите. Просто виждам интерес към този тип системи и искрено ми се иска да помогна за изясняване на интересни (според мен) подробности. Жалко, че в сайта на Нашата фабрика липсват зенитните, но все пак: www.vmz.bg - направо ми се плаче .... (btw какво е мнението за нова тема - Преносими противотанкови ракетни комплекси) ------------------------------------------------- А аз съм Гладиатор, защото останах сам! Базата за Развитие и Внедряване на Управляеми Ракетни Системи (БРВ-УРС) не съществува!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...