Отиди на
Форум "Наука"

Гагов

Потребител
 • Брой отговори

  334
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

30 Ученик

Всичко за Гагов

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Абсолютни глупости си написал, недей така че ще ти се смее и самият Аристотел, никога и никъде не може 2 взаимоизключващи се твърдения да бъдат верни, сега и твоите изсмукани от пръстите терминологии като "линейна логика" и "комплексна логика" никъде не се ползват в онтологията, навярно ти си ги измисляш или им влагаш някакъв твой си завоалиран смисъл без да е вярно и в унисон с никоя наука, само за да можеш да се изявяваш като софист в споровете. Та така да продължим никога 2 взаимоизключващи се твърдения в логиката не могат да бъдат верни, те взаимно се изключват, логически са невъзможни, затова трябва да се подходи към 3 твърдение , демек това е метода на дедукцията, опознаване на нещо чрез елиминиране на предварително създадени взаимоизключващи се хипотези. Твърденията че земята се върти около оста си или че всички небесни тела се въртят около земята не са 2 взаимоизключващи се твърдения, защото едното по никакъв начин не опровергава другото, твърденията представят различни гледни точки, и могат да бъдат еднакво верни без да се взаимоизключват. Движението, кинематиката е относително още Галилей го е прозрял, но причините за него не са относителни, когато хвърляш камък, ръката ти действа със сила на този камък и му придава движение, но не може да бъде обратното, така че камъкът действайки със сила на ръката ти да се задвижи, не че не може ако беше ракета, но в случая не е така, което явно показва че има зависимост само от едната страна и не може да се тълкува относително и двусмисленно както е при относителността на движението и покоят.
 2. различна плътност предопределя различна гравитация
 3. пак имаме различна плътност формулата за плътност е https://wikimedia.org/api/rest_v1/media/math/render/svg/f63465553e3f944d6ef79f90f992a02cf29c7f38
 4. за ото колко я разбирам разбирам че си мислиш че не я разбирам, което няма как да разбереш. А когато имаш еднакви обеми и различни маси в тея обеми, имаш и различна плътност оттам и различни гравитации. Ай със здраве
 5. Ако масата на земята е разпределена на милиони кубични парсеци обем, нямаше и да има помен от земна гравитация ха сега какво е збъркал Нютон?
 6. ще дам следният пример, имаме 1 тон маса съсредоточен в 1 кубически сантиметър обем, и същата маса съсредоточена в 1000000000000000000000000000000 кубически сантиметра обем, което се равнява приблизително на плътността на междузвездният газ, та каква гравитация той създава ? тоя междузвезден газ ? някой може ли да каже ?
 7. Да в закона на Нютон за гравитацията фигурира само масата, но той не е бил достатъчно наясно , затова е формулировал недостатъчно прецизно този закон, иначе закона си действа. Ми то по какво ще различиш голяма маса от голяма плътност на масата , само по формулата за плътност, маса върху обем, да ама този обем не променя масата, един килограм памук се равнява на един килограм олово, по маса, ама плътността е различна, гравитацията също е вследствие на маса, но нейната величина се влиае от плътността но не и от количеството маса, все едно една сила да я разположиш на 1000 квадратни сантиметра и на 1 квадратен сантиметра, къде стойността и ще е по голяма ? виждаш ли разликата ?, та това и казвам, гравитацията зависи от плътността на масата, но не и от масата, а се предизвиква от наличие на маса. Ми то ако зависеше не от плътността а само от масата, то тогава 2 тела едното което е с много малка плътност ще има същата гравитация като тяло с голяма плътност, но това не е забелязано, напротив установено е че тела с голяма плътност имат и голяма гравитация.
 8. Ми налягането е правопропорционално на гравитационната сила, това и малко дете го знае, налягането във вътрешността на Юпитер е милиарди килограми на квадратен сантиметър, за разлика от този на земята, ми Юпитеровата гравитация е по голяма от земната, ма то гравитацията на едно бяло джуже със диаметър по малък от този на Юпитер е много по голяма. Извод, гравитацията зависи от плътността но не и от масата, но се предизвиква от наличие на маса.
 9. нищо не си посочил, казваш безпрецедентно и необосновано да се запозная със ОТО, ми чел съм я, но никъде не се споменава че плътността не играела роля за силата на гравитацията. Напротив, тензорът който описва в ОТО кривината на пространствовремето- респективно силата на гравитацията, показва че тази сила се влиае от плътността на масата-енергията, същото което и аз твърдя.
 10. Ми не си прав в твърденията си, посочи изсточник който опровергава моите твърдения, или дай свои аргументирани доводи, в подкрепа на твоите твърдения, а не само да караш на декларации.
 11. Караш на декларации, вместо да се обосновеш защо така, та кажи на форумистите без да клинчиш, по какво смяташ че силата на гравитацията не зависи от плътността на обектите ? или да смятам спора ни за приключил ?
 12. какво му е ужасното, обоснови се не само да караш на емоции
 13. да силата на гравитацията се определя от плътността на едно тяло а не от неговата маса, Ако плътността на земята беше равна на тази на разреден космически газ, нямаше да има никаква гравитация която да може да се измери даже и със свръхчувствителен гравитометър.
 14. именно де, какво му е тюрлюгювучът ? мисля че съм достатъчно изчерпателен

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...