Отиди на
Форум "Наука"

niki135

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ niki135

  1. Не този път киселината ми трябва, но шишето не се затваря надеждно и питам може ли в прозрачно стъкло да да се съхранява или трябва да е в тъмно?
  2. Здравейте, имам около литър сярна киселина с неясна концентрация, която съхранявам в шише от тъмно стъкло, но то не се затваря добре и тапата пропуска. Имам шише от прозрачно стъкло , което се затваря на шлиф, въпроса ми е може ли сярната киселина да се съхранява в прозрачно шише?
  3. Със сяра ръси живак преди няколко години, когато се беше разпиля по пода, но нищо по-различно не се получи от това, че по-малките топчета се виждаха по-лесно и по-лесно се събираше с метла. За сега ще го оставя така в това шише в гаража, а ако намеря къде ще го предам. Много Благодаря на всички, които ми помогнаха!
  4. Много ви Благодаря за отговорите! Направих следното: Изсипах живака в малко шишенце с плътна тапа, което поставих в по-голямо шише пълно с вода. По-голямото шише също се затапва плътно. Надявам се така да е достатъчно безопасно. Още веднъж много Благодаря за отговорите, че много се бях притесни!
  5. Много Ви Благодаря за отговорите! В момента търся къде мога да го предам. Въпроса беше безопасно ли е да го съхранявам докато намеря къде да го предам. Още веднъж Благодаря!
  6. niki135

    Помощ за живак

    Здравейте, понеже съм нов във форума, моля да ме извините ако темата ми не трябва да бъде тук! Преди известно време разчиствах вкъщи и когато отворих един шкаф от него падна една пластмасова кутия, в която имаше 5 бр. живачни термометри. За съжаление всички се потрошеха и се събра живак около 1 кафеена лъжичка живак, който пресипах в едно стъклено шишенце с плътно затваряща сe (но не херметически) тапа. Въпроса ми е безопасно ли е да се съхранява по този начин живак в домашни условия? Тапата предпазва ли от живачни изпарения? Много Ви благодаря предварително и още веднъж се извинявам ако темата не е за тук!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...