Отиди на
Форум "Наука"

rsn

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за rsn

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rsn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. след няколко дни ще съм готов с прототип и ще се види ясно за какво става дума.ще има и пояснения
  2. представи си платформата като плоскост, а след това по пространственото продължение при жълтите "основи" се намират тези "гнезда".Това е така защото оставят по една вдлъбнатина в която се поставят магнити(за случая виж pramiz.com - каталожен номер 04.044), като се оставя 2мм за намотката на него. Точно над него е закачен чрез дупките магнит от същата партида(аз ще го направя със свински опашки). Целта е да има закачена бутаща сила. Според мен това става най-добре с магнити. Когато се пропусне ток през намотката магнита в гнездото е по-силен и затова ще отблъсква горния(ако трябва ще се съобрази съотношението на магнитната индукция и на двете). Когато това се случва и на 5-те места,и материала е достатъчно лек така че силата на магнитите е по-голяма от силата на гравитацията за материала,цялата конструкция ще се издигне.
  3. Според мен автомобила има бъдеще с идеята от файла, само трябва да си го представите 3D и да поставите в празните пространства на импровизираните "крака" магнити с правилни размери за случая. Над вече поставените магнити има други с противоположни полюси така че да се отблъскват от първите(за това са дупките, за да се закачат). Около първите се слагат намотки и се свързват с останалите така че да има един и същ ефект на магнитите и се свързва към източник на ток. С тока вече се досещате че можем да си играем колкото и както си искаме. Слагаме някъде отстрани на цялата платформа същата система с двойките магнити на близко разстояние, така че да има бутаща сила върху платформата и сме готови. Drawing1.dwg
  4. Измислих механизъм чрез който може да се издигат предмети. Нямам много време да обяснявам тъй като ще представям пред комисия. За прототип използвам алуминиев пръстен с d1=3.9 см, d2=4.9 см и h=1 см. На него се намира магнит(a,b,c-3.3,0.75,0.6 см, 'c' нагоре, 'a' навътре). По окръжност с d=7.8 см на всеки 0.5 см има същите магнити('c' навътре, 'а' нагоре). Намотка от мед започва от източник минава през всеки от магнитите с 50 навивки, така че да има един и същ ефект на усилване на магнитното поле, и се връща в източника. Магнитите са анизотропни от pramiz, тежат 18.27 грама, пръстена тежи 11.4 грама Вярно ли е че: I=MgL/(r*0.76/(0.26)*103*mNC) Където: I- тока през намотката M-масата на пръстена с магнита отгоре L-разстояние на магнитите в системата на тези с намотките-3.3 см r-разстояние от магнита на пръстена до най-близкия магнит с намотка m-магнитна константа N-брой навивки на намотката-50 C-някаква специфична константа(и нея търся), взех я от формулата F=rBC(B-магнитна индукция), даже не съм сигурен дали е така И изобщо ако това равенство не е вярно, как да намеря тока

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...