Отиди на
Форум "Наука"

джумбиш

Banned
  • Брой отговори

    20
  • Регистрация

  • Последен вход

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

джумбиш's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Малоум за толкова години още не си научил физиката, извинявай. Трудно е да ти се обясни, но все пак ще ти кажа, че според Айнщайн съществува, както забавяне на времето, така и разнообразен доплеров ефект (син и червен). А тези две неща се изключват взаимно. При това, забавянето на времето е фундаментално за Теорията на относителността, и то забранява съществуването на син доплеров ефект. Елементарна, но груба грешка на Айнщайн.
  2. Герасим (гравити) е всезнайко натирен от много форуми и не си заслужава коментара. Вортакс ето едно видео да си изясниш, за какво става въпрос.
  3. Дай един обоснован пример, стига празни приказни.
  4. ОТО не се потвърждава въобще, приятелю, релативистите са те излъгали.
  5. Всички знаем, че според Айнщайн, времето във всяка движеща се инерциална система К2, забавя своята скорост, при това независимо от посоката на движение. С други думи, времето тече най-бързо само в системата на даден наблюдател К1 и във всички системи които са в покой спрямо неговата. Също така, всички знаем, че осцилаторите които излъчват електромагнитни вълни, например радиовълни, също представляват часовници по същество. Следователно, осцилаторите също се забавят, намаляват своята честота, когато се намират в движеща се инерциална система К2 спрямо наблюдателя в К1. И следователно (това Айнщайн го е пропуснал), възниква червен доплеров ефект за осцилаторите, независимо от посоката на движение на К2 спрямо К1. Това означава, че според Айнщайн, не е възможен и не съществува син доплеров ефект за електромагнитните вълни, а има само червен. Това е груба грешка във физиката! А по-нататък в неговата теория, той твърди, че съществува и син и червен доплеров ефект за електромагнитните вълни. Найс, а?
  6. Рамус не искам да обиждам никого, но като чета глупости и ми става безинтересно. Аз вече съм показал моите научни убеждения, няма значение на кого са, а ти ме подканваш тепърва да го направя. Освен това, да смяташ че две взаимно изключващи се твърдения са верни едновременно, значи че си прекалил с четенето на фантастичната релативистка “литература“. Не съм учуден, днес това е на мода, обаче е грешно.
  7. Цитат от LastRoman: “поредните голословни твърдения на един гаражен гений... “ Това написа модератора LastRoman в моята тема преди да я заключат и преместят с Б.Богданов. Темата беше за това, че Теорията на относителността не отговаря на истината. Там посочих няколко факта, и беше редно двамата модератори да се обосноват преди да я заключат, защото аз съм го направил, както и беше редно да ми дадат възможност да отговоря. За да не сме голословни, ще подчертая само един елементарен факт. Всички знаем, че според Айнщайн, времето във всяка движеща се инерциална система К2, забавя своята скорост, при това независимо от посоката на движение. С други думи, времето тече най-бързо само в системата на даден наблюдател К1 и във всички системи които са в покой спрямо неговата. Също така, всички знаем, че осцилаторите които излъчват вълни, например радиовълни, също представляват часовници по същество. Следователно, осцилаторите също се забавят, намаляват своята честота, когато се намират в движеща се инерциална система К2 спрямо наблюдателя в К1. И следователно (това Айнщайн го е пропуснал), възниква червен доплеров ефект от осцилаторите, независимо от посоката на движение на К2 спрямо К1. Това означава, че според Айнщайн, не е възможен и не съществува син доплеров ефект, а само червен. Това е груба грешка във физиката! А по-нататък в неговата теория, той твърди, че съществува и син и червен доплеров ефект. Доколко голословно е това?
  8. Две неща са безкрайни, Вселената и човешката глупост. Има тонове доказателства, още от сто години, че Теорията на относителността е грешна, но това май не притеснява никого днес. Релативистите продължават да “доказват“ грандиозно тази теория. То не бяха гравитационни вълни, то не бе чудо, гледам и не вярвам на ушите си. Голата истина е, че тази теория няма нито едно истинско доказателство. Може да се напише цял ферман по темата, но няма смисъл, защото на никой почти не му пука. А за интересуващите се, ще спомена само три факта от първата статия на Айнщайн по ТО от 1905г. Първите два постулата на Айнщайн си противоречат, защото ако законите на физиката са абсолютни, тогава скоростта на светлината е относителна. Уравнението с което Айнщайн започва Лоренцовите трансформации, в действителност е неравенство, защото дясната му страна има по-голяма стойност от лявата. Така започват чудесата в тази теория. А най-смешно е следното. Според Айнщайн, времето в движещите се системи се забавя, от което следва че не съществува син доплеров ефект, а само червен, защото осцилаторите също са часовници. Такива факти не се публикуват в днешните научни списания, защото засягат доста финансови интереси и, защото на повечето хора им все едно.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...