Отиди на
Форум "Наука"

MilkIM

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за MilkIM

MilkIM's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. 1 зад. Колко изомери алкохола съответстват на обща формула C3H8O. Изразете ги и ги наименовайте. 2 зад.Напишете уравненията на реакциите на образуване на алкохоли от йодометан, йодетан и 1-бромопропан. 3 зад. Какъв обем ще заеме водорода ,който ще се отдели при взаимодействие на 2,5 грама натрий с 23 грама етанол,разтворен в бензен. 4 зад. При действие на излишък от натрий на пропанол разтворен в бензен, се отделило 56 мл водород. Колко грама спирт се съдържат в разтвора. 5 зад. Един от методите за определяне на вар в цимента е способността на варта да реагира с фенол и да образува фенолат. Изразете уравнението на процеса. 6. зад. Определете формулата на едновалентен алкохол за който се знае,че 7,4 грама от него при взаимодействие с натрий отделя 1,12 л водород. Трябват ми спешно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Благодаря предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...