Отиди на
Форум "Наука"

asenski

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ asenski

  1. Здравейте, да отговоря по реда на постовете: Skubi - тези методи за чистене на главите горе долу се ползват и при нас. Разликата е, че ние ползваме помпи които постоянно въртят през главата въпросната течност. И точно затова ни е необходима такава течност, която да разтваря мастилото. А тези мастила, както казах са доста упорити и само с мастило или тяхната почистваща течност (всяка серия мастила си има и такава течност) няма успех. Със софтуери и чипове няма проблеми. Мастилото се налива в едни казани по 5-10 литва и помпи го качват до главите, така че машината не я интересува, какво е мастилото, медията или колко литра са минали през главата. Вярно има и машини които следят всичко това, но тук не въпрос за тях. Doris - със сигурност има химици във форума, затова и тук съм писал. Но предпочитам да не тормозя хората, ако те нямат желание да се занимават с даден проблем. Нека преценят дали си заслужава да се занимават с моя казус. Още нещо относно състава на течността. Течностите, които вървят с всяка серия мастила за почистване и консервиране на главите винаги са на същата основа както мастилата (обикновено солвент или нещо подобно). А тази течност се оказа че е на водна основа. Относно заместителите - засега тази течност, която ползваме е единствената, която съм намерил на пазара в нета. Затова и цената е доста красива.
  2. Здравейте, Радвам се, че все пак има някакъв интерес към моята болка. Но вече споменах за какви принтери иде реч(не са офис принтери), при тях няма кой да ви даде гаранция за глави или да ви пита какво мастило ползвате. Просто печатната глава е консуматив и когато се запуши значи е време за смяна. Но като се има предвид бройката им в един принтер и цената на една глава(от 700-800евро до няколко хиляди) мисля че всеки би търсил вариант за почистване и отпушване на главите. Така че, въпросът пак си остава актуален.
  3. Здравейте, Благодаря за бързия отговор. Не става дума за настолен принтер с обикновени мастила на водна основа, а за индустриални принтери с УВ мастила и солвентни мастила. Със сигурност не е толкова просто, че да купуваме химикали чак от Канада. Просто друг не предлага подобен химикал за почистване на печатни глави. Които между другото хич не са евтини и са в големи количества в индустриалните принтери.(от 10-15 до 50 в принтер, а имаме и екземпляр с 150 глави в зависимост от модела). Така че въпросът остава актуален.
  4. Здравейте, Имам въпрос към разбиращите от тази чужда за мен наука. Възможно ли е да се направи анализ на една течност и да се разберат съставките и или да се синтезира в наши условия? Да поясня за какво става дума че таза зададен въпроса е с много неизвестни. Имаме течност, която е на водна основа и служи за почистване на печатни глави за принтери. Въпросната течност се поръчва от Канада и цената и е доста солена. Затова имам идеята ако някой тук има възможност и желание на базата на тази течност да разработи аналог, който може дори да е с по-добри качества от оригинала ще е супер. Готов съм да съдействам с каквото е необходимо. И разбира се, не става дума за безплатна услуга. Поздрави.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...