Отиди на
Форум "Наука"

Втори след княза

Потребител
  • Брой отговори

    5116
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    14

Втори след княза last won the day on Януари 30

Втори след княза има най-харесвано съдържание!

Всичко за Втори след княза

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Втори след княза's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

3,5k

Репутация

  1. Ако беше първо, щеше да го напишеш първо. Ти писа други работи като първо. Не ми се разправя. Да съм доказвал причинна връзка ... Моя работа ли е? В темата за Науката и вярата, стана дума, че на учените имаме вяра. Спомняш си дискусията за ползата/вредата от кафето. Едни учени пишат едно, други обратното, накрая се спогодихме, че на различните хора влияе различно. Собственикът на форума и автор на темата го е написал
  2. Поставяш интересен въпрос КАЗУС и СТАТИСТИКА, заради това ще участвам. Първо искам да разкажа една случка: Коментирах с едного стихотворение, в което бедствието, а сега войната, е повод за сплотяване. Ключовата фраза е "И трябваше да има земетръс за да узнаем, колко сме си нужни" Стихотворението се отнася за земетресение през 1977 в Свищов. Събеседникът обори патоса на автора с едно изречение "Тогава загина сестра ми". Казус, който не е статистика, а личен опит. В този смисъл и моята лична трагедия за теб е статистика спрямо извадка от всички ваксинирани с едикоя си ваксина. За мен е извадка спрямо моите роднини. Да речем те са 50 човека. От тях умират двама. За мен това е много голяма цифра. По този повод: протестиращи в Русия поставят на първо място казусите със свои близки, а не статистиката, отнасяща се за участниците във военни действия. Украинските медии поставят на първо място казусите с ударена квартира, а не с безброя от квартири. Не приемам упрека ти. За указаните хиляди проценти по- горе, възложи, както направих и аз, отговорността върху авторите, приеми, че са kovidzombi. Не се отнася за мен.
  3. На тяхната съвест си е https://expose--news-com.translate.goog/2024/03/15/shocking-spike-in-deadly-cancer-cases-tied-to-covid-vaccines/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg "Тревожно разкритие: Правителствените данни разкриват изумителни 143 233% скок на смъртоносни случаи на рак, свързани с ваксината срещу COVID" Само дето мой много близък, млад, ваксиниран, загива от рак на панкреаса. Какво да си мисля? Кажете, какво да си мисля? Случайност или свързаност?
  4. За да няма хъката- мъката, един разбрал, друг не разбрал, заявявам! Смятам мненията на група прокурори в САЩ за незначителни. В цял свят прокурорите са корумпета. Смятам електрончиците, теглещи данни от интернет за по- некомпетентни по въпросите на епидемиите от от физиците, теглещи данни от интернет. Изобщо, смятам, че Ковид НЕ е бил използван от биг фарма за да напечелят милиарди и че от ваксините им не е имало никакви тревожни последици. Всички умрели по време на ковид са умрели от ковид и никой умрял след ваксинация не е умрял от ваксинацията. ... да не забравя. Смятам също, че земята не се върти. Заявлението ми е сериозно и се подписвам. В.С.К.
  5. И аз загубих приятел с диабет и болно сърце, но пък други близки, които са го изкарали, споделят, че са нямали особени проблеми- грип като грип. Близък почина след като се ваксинира за някаква екскурзия- не я доживя. Спря му сърцето. Така говори моят личен опит. Какво да кажа?... Лекари се изказаха, не им се вярва. Прокурори докладват- не им се вярва. Едно време Исус слязъл на земята и отишъл в Йерусалим, където и на него не повярвали. Предубеждения, господине.
  6. То и аз, а предполагам и ти не сме изследователи в епидемиологията на заразните болести. Това не ни възпира от мнения. Аврамов цитира "Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC)". Това съответства на моите нагласи.
  7. ОТНОВО СЕ ОКАЗАХМЕ ПРАВИ! Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) най-накрая признаха, че COVID може да се лекува като грип. Разработката представлява реабилитация на онези, които години наред бяха клеветени като разпространители на вредна дезинформация. Голямото жури на Флорида установи, че строгите мерки на правителството по време на пандемията никога не са били оправдани. В него се стига до заключението, че: масовите ограничения върху личната свобода и икономическа дейност, предприети през 2020 г. и част от 2021 са причинили повече вреда, отколкото полза, че маските са неефективни за спиране на предаването на COVID, че COVID е „статистически почти безвреден“ за децата и повечето възрастни и че е „много вероятно“ броят на хоспитализациите за COVID да е завишен. Голям брой доказателства установиха, че животите са могли да бъдат спасени чрез далеч по-малко натоварващи методи, като насърчаване на утвърдени терапевтични лекарства и защита, фокусирана върху най-застрашените (като възрастни и немощни). Съдията от Върховния съд на САЩ Neil Gorsuch нарече американските мерки за реагиране срещу COVID „най-големите посегателства върху гражданските свободи в мирновременната история на тази страна“, спрямо които Конгресът, законодателните органи на щатите и съдилищата бяха до голяма степен небрежни към защитата на конституционните права, личната свобода, и върховенството на закона. Властите са използвали пандемията за разширяват собствената си власт за сметка на конституционните свободи. СЛЕДВАЩАТА КРАЧКА Е СЪД ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! Лъчезар Аврамов
  8. От Lex.bg TYK Ако прегледате коментарите при статията за някакво прокурорско парти от преди години, към което е препратката, ще видите какви долнопробни и не от юристи са коментарите, съвсем в стила на организираното оплюване на магистратите. А ето и самата ПОЗИЦИЯ от техния сайт https://prokurori.bg/ П О З И Ц И Я За голямо съжаление деструктивните обществени процеси, за които Асоциацията на прокурорите в България нееднократно алармираше, се разгърнаха в пълния си обхват. Свидетели сме на масирани внушения, които създават изцяло погрешен сатанизиран образ на прокурорите в очите на обществото с единствена цел прокуратурата да бъде охулена, обезличена и подчинена. Това доведе до възможност без съществена обществена реакция да бъдат извършени прибързани изменения в Конституцията, с които вече и юридически се посегна на независимостта на Прокуратурата на Република България, който процес продължава и с проекта за нов Закон за съдебната власт. За всеки, който има аналитична мисъл, вече е ясно, че замаскирана като реформа, всъщност се провежда „приватизация“ на Прокуратурата и целта е тя да не служи вече на държавата и българските граждани, а на силните на деня. 13 Март 2024
  9. Коментар от форум "Металодетектинг" и статия, в които СССР и НРБ се представят като противници на преувеличаване на българското величие. Това е в потока на наблюденията, че преувеличаване на собственото историческо значение е във вреда на страните от СССР и СИВ, което действително се забелязва у постсоциалистическите държави преди отделянето и противопоставянето на Русия.
  10. Ако до всяко добро същество застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам "Дано". Ако към тия две същества, прибавиш и още две, ти знаеш ли колко прави това? Най-малко хиляда и две. Припев: Дано, дано, дано, дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано". Тогава престава да те е страх и от страха те е срам, щом има някой с теб, с мен и с тях, щом няма никой сам. Щом ти е трудно не се колебай, не страдай току-така, ела приятел и лапата дай, аз ще ти дам ръка. Припев(х2): Дано, дано, дано, дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано, дано, дано".
  11. Не възразявам. Дори пушката дистанцира. Артилеристите са не по- малко дистанцирани. Ракетчиците и авиаторите- съвсем. Обаче когато пишат за Първата св. война, хуманистите описват трупове и страдания, които операторът, наблюдаващ целта "от първо лице" няма да види в своя бункер.
  12. Пред мен остава въпросът, след като по принцип историческата грандомания се появява при оформянето и отърсването на нацията, що ще тя в постсоциалистическите страни, където нациите са отколешни? Предположението ми е, че тя е инженерен продукт, който е необходим за кратко- докато хората се почувстват велики и поискат да се отделят от социалистическия лагер и Русия, за които има идея, че са космополитни- "Пролетарии от всички страни" и т.н.. Скоро след това идеята за национално величие бива критикувана и отхвърляна, за да може същите тези хора да се присъединят покорно към Запада.
  13. Кой я създаде не е ли Коминтерна?Той не е ли рускосъветско дело? Ех, зомби, зомби. Не знаете, че поради историческата грандомания у братята сърби, първата цел е била Македония да бъде сърбизирана, а като не успели, започват да я македонизират, само да не е българска. Да прочетем Ботев 1875 г. ТУК "откакто цариградските ханъмки родиха литературно-политическо списание „Ден“, то Милош Милоевич престана вече да разпространява сърбизмът из България" А за споменатия Милош Милоевич ТУК "В 1873 г. Милоевич с помощта на Коста Шуменкович издава историко-етнографска карта на сръбските земи. Първоначалният ѝ вариант е претърпял редица издания през годините допреди разпадане на Югославия. Картата в съчетание и взаимодействие с идеологията на Великосръбската доктрина е имала значимо влияние върху формирането на сръбско (югославско) национално самосъзнание в редица поколения сръбски (югославски) ученици в продължение на повече от век. Историко-етнографска сръбска карта - 1873 г. По време на Руско-турската война заедно с Тодор Станкович, архимандрит Сава Дечанац, Аксентие Хаджиарсич, Коста Шуменкович, Деспот Баджович и Глигорие Чемерикич е в таен комитет в Ниш, който има за цел подпомагане на настъплението на сръбските войски и завладяване на територии в Поморавието, Македония и днешна Западна България.[4] В 1886 година е сред основателите на дружеството „Свети Сава“, което има за цел да пропагандира сърбизма в Македония.[5]"
  14. Ще добавя към темата само две изречения: Още нашето поколение ще види приложението на бойните дронове в гражданска война. Дроновете са особено нехуманни, защото отчуждават оператора от убийството.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...