Отиди на
Форум "Наука"

Втори след княза

Потребител
 • Брой отговори

  2044
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  11

Втори след княза last won the day on Май 11

Втори след княза има най-харесвано съдържание!

Всичко за Втори след княза

Последни посетители

2929 прегледа на профила

Втори след княза's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

1,1k

Репутация

 1. Може би има възможност за прецизиране? Поне доколкото съм наясно, на Мемориала на жертвите на комунизма пред НДК са вписани имената на 7526 души, включително изпратените в лагери, преселваните, преследваните и репресираните за период от 1919 до 1989 г. Вж. тук За Инквизицията в Испания "През първите 18 години от въвеждането ѝ са изгорени на клада над 10 хиляди души (от население над 5 милиона)" тук Но това не се отнася към темата, а сигурно във форума има друга, подходяща тема.
 2. Чувстваш се чужденец? Твое дело. Пожелавам да се почувстваш добре в своя дом... някъде... на край света. Тъжно, защо ли го правиш и защо мислиш за Земята като чуждо място?
 3. Да И все пак това е преселение на бактерии. Ние сме човеци, а от бактериите при други условия на другите планети ще се зародят или не, други висши организми. Тук, на земята сме ние- човеците. Ние сме аборигени и не сме дошли от другаде. Местни сме.
 4. Е...така ли вие философите ще засипете една от звездите на тази дисциплина ? Няма такова нещо. Изказът ми е коректен. Подобно, Джордано Бруно изказва възгледи за небесните тела, но е ОСЪДЕН за ерес. Ето какво казва Уики.бг Като проследите мисълта, ще разберете, че не подкопавам значението на Сократ, но давам чист факт за какво е осъден. Прочее, дори "Облаците" на Аристофан, ТУК които здравата му се присмиват не са нещо негативно. Напротив, комедията е принос в културата и хуманизма. На това му се казва плурализъм на мисленето.
 5. Ето и други съвети. От тук Имам леки притеснения по това да се задълбочаваме за симптоми за ПТСР във втория абзац. Човек може да започне да преувеличава някоя симптоматика и да си навлече болест чрез самовнушение.
 6. Да влезем в пътя! Темата е Коя религия, най-добре пасва на възгледите ви? Приятно ми е да отбележа, че само атеистите заявяваме възгледите си. Има някаква объркана опозиция от страна на вярващи в нещо, което не е религия, защото (чак ми е смешно) никой от религиозните не отговаря на темата "Коя религия, най-добре пасва на възгледите му". Някой да е афиширал християнство? Индуизъм? Няма. Срамуват се, защото да си религиозен е демоде за зрели хора... виж за демоде бабички може.
 7. В друга тема споменах, че Джордж Оруел е бил атеист. Тук., но се е придържал и спазвал практикуваните сред околните- християнски ритуали. Той не е имал нужда от бог, а от добри отношения с другите. Искам да кажа, че и за него никоя религия не е съответствала на възгледите му... абе, старомодно е да си религиозен.
 8. Статистиката и вероятностите се отнасят за МНОГО събития. Колкото повече, толкова повече.
 9. Не зная как го обяснява високоуважаваният Фрейзър, но моята идея е, че жертвата е следствие от опита: ако на вира хвърлиш един за закуска на крокодила, другите ще могат да се напият спокойно. Много съм впечатлен от случка, документирана във филм. Вълци нападнаха стадо и оградиха сам елен ли беше, бизон ли... Тогава самотен мъжкар се спусна и халоса другаря си, като помогна на вълците. Стадото се изнесе. Щом елените ли, бизоните ли правят жертви за да се спасят, то ясно е, че и човекът ще ги прави.
 10. https://bg.wikipedia.org/wiki/Свободна_воля като започнах да чета се убедих, че електронът няма свободна воля, а метафоричното разбиране е неуместно. Общо взето, крива посока.
 11. Ти приемаш прекалено буквално израза "свободна воля". Друго се има предвид Метафорите са присъщи на литературата, точния изказ на науката. НО- с удоволствие бих се осведомил какво смятате, че е смятал автора или какво се има предвид в науката за "свободна воля на електрона". Благодаря предварително

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...