Отиди на
Форум "Наука"

Втори след княза

Потребител
 • Брой отговори

  1040
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

Втори след княза last won the day on Януари 20

Втори след княза had the most liked content!

Репутация

383 Аспирант

Всичко за Втори след княза

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Може и така да се каже, дори по- остро- ние използваме термина "извратености". От друга страна, ако приема, че съм представител на субкултурата, която не възприема като естествено различието при половите предпочитания и дори осъжда девиациите, то това ще отрази реалната нагласа срещу която се борят ЛГБТ. Аз обаче няма да се защитавам, опрян на свободата на изразяване в дома си. Както аз не се мушкам под завивките на ЛГБТ, така не искам и те да ме подслушват у дома. Навън аз не правя антигей паради, т.е. съм много по- толерантен.
 2. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  ... в анкетата с отговори "Момче, момиче, други" Кои да са тия "други" щом не са м/ж? отговор:ЛГБТ
 3. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Какво да се прави, полов диморфизъм. При някои животни мъжкото е по- едро, при други- женското. При човека- в един момент девойчетата щръкват над момчетата... имало е матриархат, патриархат, защо са тия драми?
 4. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Когато разговарям в къщи използвам "детенце, момиче, девойче, госпожица, булка, стринка, баба" или геронтофил, лесбийка, травестит. В къщи нямаме оспорвани специализирани поведенчески характеристики на половете, конфликтите решаваме според обстоятелствата- "Ти ще го направиш по- добре" и "Няма да мога, направи го днес ти" . При научни дискусии бих използвал "стереотипи отнасящи за поведението или дейността на половете".
 5. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  А истината е защото не искат? Добре. Съгласен! Значи "джендър" е необходимо само на ЛГБТ, но те сами нямат .... (не зная какво), та се налага да ги защитават жени и мъже. А какво нямат ЛГБТ? За какво правят тия паради? За правото да се целуват пред деца? Или за правото да ходят със секси бельо по улиците, за каквото всеки мъж/жена би бил задържан като нарушаващ обществения ред? Ама те това могат да искат и като ЛГБТ, защо им е "джендър"?
 6. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  В текста никъде не ви бе потребна думата "джендър". Изразихте се разбираемо. Деленето по джендър е непотребно.
 7. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Ами да слизат под земята! Аз съм за! Да отпадат ограниченията! И какво? Какъв е смисълът от джендър "други"? От момичета и момчета стават миньори, кои джендъри са анатемосани в нещо?
 8. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Излишен! Толкова колкото и "ром". Радетелите приемат, че "жена, ром" са дискриминационни понятия. Смятат, че променяйки името ще се променят отношенията. - И к`во? - И нищо. В психологията, а и в българското общество се оценява равноправието по отношение труда и изобщо дейността- мъже мед. сестри и жени- щангистки. Дори синдикатите ратуват жените да са предпазени от несъвместимо тежки дейности и жени- миньори няма. Особени роли, които не са достъпни за половете няма в нашата култура. Ако смятате, че има, моля дайте пример.
 9. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Тогава термина "джендър" е излишен. Просто има човеци, които "участват в деления на домакини, шефки на фирми, министър-председатели и всякакви други"
 10. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  А при другите джендъри? Явно лесбийките не се различават по постижения от жените. Тогава защо е нужно да ги делим? За да си обясним приоритетите им ли? Ами ако се окаже, че те имат приоритети на мъжете, но не им достига нещо, тогава.... значи лесбийките са непълноценни, нито гледат деца, нито постигат кариера.
 11. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Бях на ваша страна по отношение на Р1 и Р2 в списъка на детската градина за обаждане при необходимост. Обаче каква е ползата от предварително диференциране на половете? Прим. прави се анкета за дигитализацията в училище. Какво значение има мнението на "момчетата, момичетата, други, не искам да кажа" при изследването? Полова диференциация има смисъл САМО когато трябва да отчетем различието във връзка с нещо. Тогава това диференциране ще бъде конкретно и съобразено с изискванията, но не трябва да ги надскача. (представете си извод от изследването "100% от изследваните "Не искам да кажа" смятат дигитализацията за добра, докато сред момчетата така смятат само 80%." )
 12. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Правилно ли съм разбрал: Един мъж с хетеросексуални нагласи е разнообразил сексуалните си практики с блудство с малолетно лице от същия пол. Лицето е приело това като "забавление", но по същество действията са деформирали психиката му. Така ли? Мисля така: Чичо Гошо се идентифицира като лице от мъжки пол. Хомосексуалната практика не променя самосъзнанието му в "бисексуален" и това би бил по- скоро външен етикет. Новите сексуални изживявания може да затвърдят педофилска наклонност, на което пенитенциарното заведение едва ли ще окаже възпиращо влияние, но враждебността на околната среда може. При среда на отчуждение в мегаполисите такава регулативна функция на съседите не може да се осъществи. Ако у детето бе изградено самосъзнание за лице от мъжки пол и понятие за ограничения в полово допустимите практики - (да си играе с пишката, а не с дупето) то щеше да се възпротиви, а не да приеме сексуалното посегателство като "забавление". (?) От текста не става ясно какъв вид е сексуалната стимулация, възможно е мануално или др. удовлетворяване, което би могло да бъде обяснено с желание да се направи нещо приятно на чичото от което детето да получи облага (сексът като средство) Ако ВСЯКО пряко сексуално взаимоотношение с дете преди полова зрялост травмира психиката му, не бива да се изисква от деца преди полова зрялост идентификация като пол "други", а само момче/момиче защото другото обърква самоосъзнаването им.
 13. Втори след княза

  Модел на серийните убийства

  Да добавя и аз своя принос към темата. Георги Добриянов от село Долни Лозен. От една страна това е най- скорошния случай на сериен убиец- българин, извършил 4 убийства на жени през 1984-6 г. От друга страна съвсем малко е писано за него. Повече е писано за съдебната грешка- за едно от неговите убийства е осъден невинен ето тук . Два въпроса възникват Защо американските случаи са по- популярни за нас, след като в българския е отразена и българската народопсихология? Защо тогавашния "Институт по психология на МВР" не е изследвал подробно убиеца? Общо взето, склонен съм да мисля, че предпочитанието ни е да разменяме мисли, вместо да ровим във фактите. Американците са сдъвкали случаите, а ние ги взимаме наготово. Почти съм уверен, че от Института по психология дори не са научили за задържането на Георги Добриянов. Ако са научили, не са проявили инициатива да го изследват. За това не може да бъде обвинена само инертността на социалистическата милиция, защото и толкова години след Десети няма публикации. Инертността и чесането на езици намалява авторитета на българската наука. Какъв ти психопортрет?! Какъв ти модел на убийствата? Има казус, няма Кой. Може би всеки разсъждава като мен- "Че кой съм аз за да ми дадат делото и материалите от Института по психология?", ама иначе тук сме много ербап да се перчим със знания. За сравнение. През 1959 в Канзас е извършено убийство. Труман Капоти отива с романистката Харпър Ли и провежда журналистическо разследване на случая. По него той издава романа "Хладнокръвно", филмиран 1967 и 1996 г., а през 2005 (печели Оскар)и 2006 излизат филми по журналистическите издирвания на Капоти. Много хора на хранилката, много и храна. У нас- няма гладни. Жалко.
 14. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Като автор на темата не възразявам срещу който и да е избор на поведение на участниците. Важно е да е hot. Други теми може да искат сериозно отношение, но в "Джендър- лакърдии" има място и за теб. Ти предпочиташ да си простак, добре дошъл.
 15. Втори след княза

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  О-о. Това е сериозно педагогическо предизвикателство. Само игнориране спасява възпитания от простака. (това последното е извод от написаното от теб "тъп като гъз" и речта ти много точно те характеризира)

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×