Отиди на
Форум "Наука"

Втори след княза

Потребител
 • Брой отговори

  1113
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

Втори след княза last won the day on Март 3

Втори след княза had the most liked content!

Репутация

430 Аспирант

Всичко за Втори след княза

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Кой е органът за контрол езика на омразата? Естествено, не Гугъл и Туитър- те си контролират тяхното съдържание по свои критерии. Освен СЕМ, към кого могат да се обърнат тукашните доносници? (а че го правят- правят го)
 2. Можем ли да възприемаме като заплаха или каквото и да е престъпление горните думи? Моят отговор е НЕ! (ние дори не знаем кой е ник herkules и има ли дъщеря. Той не е лице, което може да се съди. Той е просто ник.
 3. Първи, определящ въпрос! В кой български правен документ се определят границите на "език на омразата"? За да спазваме граници, трябва да ги знаем. Все пак, решенията на Гугъл в свободната мрежа не бива да имат приоритет над държавното ни законодателство.
 4. Погледнах отгоре- отгоре преписките на Комисията за защита от дискриминация Тук Най- много са тези за "лично положение" и "увреждания". Обаче приказките за секс са по- пикантни. Намирам ги за несериозни.
 5. Дали правилно съм прочел, че санкцията по закона е административно наказание, (така както е и в Русия)? В кои страни дискриминацията е углавно престъпление?
 6. Мисля си, дали амазонките в някои моменти не са съжалявали, че нямат някой мъж- цар за да могат да се оплачат на него или пък него да винят в дискриминация?
 7. До ви кажа, че и кражбата е инкриминирана, но за малки щети делото се прекратява, а и хората не подават жалби. Именно това е въпросът, до къде е/възприема се като простимо? Обръщам се доброжелателно, защото това е криминологичен въпрос, който ви дава възможност да се разгърнете за общо благо.
 8. Преди попитах как реагира жена в конфликтна ситуация. Това бе отговор 2.
 9. Като коментар за резистентост към езика на омраза не беше на място. Добре, че после се съгласихте с мнението на vvarbanov, което вече бе в час. Говорихме доколко "Изказванията срещу цяла група хора по предубеден и накърняващ ги начин" се възприема в едни случаи като простимо, а в други като непростимо.
 10. Нали осъзнавате, че става дума за юдеите и Йехова, а не за християните? Бъркате (което е израз на неосведоменост) или сменяте темата (което е некоректно)? Горното твърди, че юдейската религия е много НЕТОЛЕРНТНА.
 11. След като премълчахте виновно за "всички християни", което одобрявам, сега твърдите, че НЕ ВСИЧКИ... И кои са тези мюсюлмани, които смятат, че критиката към Алах НЕ е проява на враждебност и същият НЕ ще ги подкрепи ако се противопоставят и обратно- накаже, ако премълчат? Вчера прочетох сура от Корана, която твърди казаното от мен.
 12. Неверно четете или неверно разбирате? Моя текст: Вашият текст: Намирам това за сериозна грешка в съжденията ви. Аз разглеждам част, а ВИЕ го пренасяте върху всички.
 13. Кой колко е толерантен към език на омразата? Възниква въпрос доколко човек/група са резистентни към изразяването на другите. Примерно хора, смятащи себе си за християни са толерантни към агресивния атеизъм и допускат множество изказвания против религията, приемат поведението на църквата укоримо в много области и допускат като цяло критика към вярата си. Мюсюлманите, смятат, че всяка критика към Алах е проява на враждебност и същият ще ги подкрепи ако се противопоставят и обратно- накаже, ако премълчат. По същия начин едни и същи думи могат да бъдат възприети от истеризирана тълпа/индивиди адепти като нещо ужасно (парадоксална фаза на стреса), а равнодушно от спокойни, уверени хора. И доколкото тази резистентност е субективно преживяване, границите й не могат да се определят законово, че дори и морално. Остава на уверените да махнат с ръка на истеричните изблици, да си гледат работата и да кажат и на другите "Гледайте си работата!"

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...