Отиди на
Форум "Наука"

Втори след княза

Потребител
 • Брой отговори

  2224
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  12

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Втори след княза

 1. Имам когнитивен проблем. Ако абсолютният монарх, а Луи е бил абсолютен, се е вслушвал в съветници, той абсолютен ли е?
 2. Разбирам, че разглеждате възможностите за обратна връзка от народа, към управлението. При Йотор- от народа към посредника(Мойсей) и от там към бога. Новото на системата ви е, че приемате като демократични представители само изборните лица и поради това се стига до необходимост техния брой да се увеличи за да може всеки да има условия за пряка комуникация. Обаче изпускате другите възможности, които ползват хората по партийна линия. В случая това лице, което ни свързва с управлението е някакъв местен партиен лидер или координатор. Партията му може дори да е в опозиция или да не е представена в парламента, но това лице да е активно и да има контакти за решаване на проблема. по религиозна линия. Знаем, че попа, кмета и даскала са били факторите. Ако прим. пасторът може да представи проблема ни пред еди кое си лице, от което зависи проблема ни, защо ни е депутат? Ако имате проблем с детето в училище, защо ви е депутат? чрез медиите. Хора се обръщат към журналисти (нахален, по-нахален, най- нахален, конска муха, журналист). По някой път това им решава проблема. по съдебен път. Споменахте, че част от ангажиментите на Мойсей са били да решава спорове. Много от проблемите на хората са правни и не се решават от народни представители, а от съдии и адвокатът е по- важен. и т.н. и т.н.
 3. Като се замисля, великите империи не са били никога толерантни и плуралистични. Чингис хан не е търпял някой да му възразява, Луи ХIV и Бонапарт, също. Християнството, което определено решава, че на Оня свят хората, смятани за овце, ще бъдат в по- привилегировано положение от хората, смятани за кози, на този е дало пастири, ще рече пастори. Ако си спомним Терсит в Илиада, който изказва мнение, различно от това на Агамемнон и как Одисей го налага с жезъла си като последен аргумент, ще разберем защо елините побеждават. Така че, нека видим, коя система ще е победител и кои са характеристиките й. Дори аз очаквам превръщане на Великата демокрация в единовластна, ако иска да побеждава, което ще рече пастири и стадо.
 4. Прочети нещо венерологично. Има косми, няма Айнщайн.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...