Отиди на
Форум "Наука"

Сармат

Потребител
 • Брой отговори

  14
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

5 Ученик

Всичко за Сармат

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Интересното ,че се споменават загубени знамена ...Имаме коне ,мляко ,остригани глави ,черепна деформация в други извори , вярата на магите .Другото ,което лично ме интересува е дали межди изгонването на готите от Крим и идването на Аварите по северночерноморските степи около 555 година се споменава за друго племе ,което е заминало на запад. Има ли истина в това ,което се тиражира в интернет за наш родоначалник бе посочен Булгар син на Тогарама , Гомер или може би Матусал ,Някой ,ако е чел от извора да сподели за кой по точно става дума .
 2. Е как да няма дани за Българите по това време Дир.бг форум Автор Aulus Vitellius Celsus Енодий І 486 г. Дълго време изходът на сражението се колеба върху несигурните везни на победата, понеже и двете страни проявиха еднакво ожесточение в битката. Сблъскваха се два народа, на които бягството никога не беше помагало във време на сражение. И готите и българите са учудени, че се намират люде, подобни на тях, и че виждат всред човешкия род противник, равен на себе си. Между това, докато съдбата на сражението не беше решена и крилатата смърт властваше над бойното поле, надви мисълта за нашия вожд: и тогава всеки войник се стараеше бойното поле да засвидетелства за заслугите му пред него. Обърнат беше в бягство българският народ и с това, че се спаси, бе наказан по-тежко. Разтърсвана от копитата на конете, земята затрепери. След като видяха, че са вън от всякаква опасност, те, вайкайки се силно, продължиха да се движат бързо. Боже, небесни съднико, умножи дадените в изобилие дарове! Те, които никога не се съмняваха в победата и на които се учудваше светът, сега се оттеглят, след като загубиха бойните си знамена, и, смутени от това, че са оцелели, се провикват, че са много по-щастливи ония, на които се бе паднало да загинат. Пред очите ми е вождът на българите, повален от десницата ти, която защитава свободата. Той не бе убит, за да не изчезне от историята, но той не остана и непокътнат, за да не проявява по-нататък дързост и за да остане там, в своето непобедимо племе, жив свидетел на твоята сила. Ако той беше получил смъртоносна рана, ти щеше да победиш човека, а като остана жив той си унизи потеклото. Това е народът, който преди тебе имаше всичко, които е пожелавал; народ, у който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, у който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ, комуто преди битката с тебе не се е случвало да срещне противник, който да му устои, и народ, който дълго време е извършвал войните си само с набези. Тях не са поставяли в затруднение, както трябва да се очаква, нито планински масиви, нито изпречилите се реки, нито липсата на храна, понеже смятат, че е достатъчно удоволствие да пият кобилешко мляко. Кой би устоял срещу противник, който се носи и храни от своето бързо животно? А какво ще кажете за това, че те са приучили грижливо към издържливост на глад и тези животни, благодарение на които умеят да избягват глада? По какъв начин ездачът извлича из вимето на гладното животно храна, която той, воден от съобразителността, се е погрижил да не крие? По-рано вярваха, че светът е открит за тях, сега смятат, че че за тях е затворена само тази част от земята, която ти пазиш.
 3. Чисти Сармати са си Българите от ордата на Атила .Нито са славяни нито тюрки .Въпроса е само дали са били начело в този "хунски" съюз или подчинени в него.Колкото до Русия тя е пътник и разпада и предстой занапред като империя ,3 РИм и там за , каквито се мислят.
 4. Хем въпрос хем , малко да помислим .Освен съкровищата от Над Сент Миклош , Малая Перешчепина има ли други открити по тези земи 3-7 век?Второто е на Кубрат-.Първото се спори за Авари и Българи. Въпросите ми са като предмети в , какъв времеви период са изковани и къде ?Така наречените Хуни нали са получавали като откуп точно такива предмети от злато и сребро от Римската империя,Персия и Византийската империя.
 5. Срещат ли се тези думи в други държави днес? - урва,бисер,бъбрек,шаран,кумир,газя,калпак,шубрак,шиле,чертог .Две думи от мен сган и угар ? Едната хунска стреме другата не си спомням.
 6. Ново генетично изследване: Не сме тюрко-българи, както обичат да ни наричат руски автори Генетично сме близки с унгарците, хърватите и словенците, отдалечени сме от траките 8-годишно генетично изследване на траките, прабългарите и съвременните българи сочи, че сме отдалечени от траките като генотип, а очаквано сме най-близо до прабългарите. Това обяви пред бТВ Десислава Нешева, генетик в Катедрата по медицинска генетика на МУ. Тя уточни, че от съвременните българи като материал е изследвана кръв, а от прабългарите и траките – костен материал, предимно зъби. Славяните не са изследвани, защото има много малко запазен материал заради обичая да изгарят труповете на починалите, уточни ученият. Нямаме нищо общо с дълбоко вкореняваната у нас вяра за тюркско-алтайския ни произход. Български учени по медицинска генетика на Медицински университет в София, от Института по микробиология, Института по антропология и Националния археологически институт с музей при БАН работиха по мащабен проект за проследяване на произхода на българите. Родните ни учени работиха съвместно с Флорентинския университет „Ренци“, чиято лаборатория изследва генетичния материал. За да съставят генетичната карта, според която сме наследници на траките и прабългарите, генетиците се връщат пет хилядолетия назад. Те взели кости и зъби, намерени в тракийските некрополи. Генетичният материал от прабългарите датира от нашето летоброене (VIII-X в.). След сравняване на пробите от миналото с тези на 900 съвременни българи, полученият резултат лаконично гласи: европейска популация, най-близка до унгарци, хървати, словенци, румънци и италианци. Погледнем ли генетичната карта, ще видим, че траките са по-отдалечени от съвременните българи и от прабългарите, докато прабългарите и съвременните българи са много по-близо разположени. Българо-италианското проучване показа също, че древните българи имат западноевразийско-европейски произход, тоест те са индоевропейски народ, който е дошъл и се е смесил с местното териториално население. Заблуда е, че османското иго е повлияло на смесването на българските и турските гени. При сравняването на генетични данни на българи и прабългари с различни евразийски популации резултатите доказват, че нямаме нищо общо с алтайо-монголските народи, а историята, че българите са хуно-татарски народ е абсурдна, според акад. Ангел Гълъбов от БАН. Има политически причини за разпространението на идеята, че сме славяни и сме част от славянското семейство. Това е тезата и на сегашните руски автори, които продължават да ни наричат тюрко-българи. Това обаче е пълен абсурд и не отговаря на истината, твърди акад. Гълъбов. https://www.faktor.bg/bg/articles/novo-genetichno-izsledvane-otdalecheni-sme-ot-trakite-no-i-ot-tyurkite
 7. Хуните - част 1https://www.zapiski.info/528/Хуните-част-1 Археологическото наследство на хуните
 8. Не аварите са първите. Има разни претенций за други но там е полет на фантазията и разсъждения без покритие. Няма други освен аварите или поне няма документирани. Значи Българите идват като част като подчинено племе на Хуните или те самите са били начело на Хуните и другите племена са левитирали покрай тях .По -малко вероятно ми се струва да са заварено местно население .Изкуствената черепна деформация също дава насока към хунското ни ДНК. НЕ изобщо не се споменават,никъде. Унгарците започват да имат претенций като се установяват в Панония. Тюрките никога не са претендирали на родство или нещо друго. Значи отпадат като вариант . За мен лично Руснаците са заели мястото на Българите в днешно време .
 9. Имам няколко въпроса хората четящи и пишещи в форума . На Чингис хан първото име е Темуджин .Може ли да приемем ,че Авитохол е станал Атила по някой време? Кой народи в днешно време се родеят с Хуните освен Унгарците ,Турците и малка част от Българите .? Има ли извори за за унгарци ,тюрки да са участвали в този съюз ?Имена ,титли или нещо друго записано , както при Текста на Българските владетели ? Хазарския цар Йосиф се хвали с победата си над Българите .Няколко века по рано Енодий в "Похвално слово за крал Теодорих" отново говори за Българите и победата над тях.Има ли нещо от този тип за тюрки ,унгарци между 3-7 век написано ? Освен Аварите има ли друго племе ,орда ,хорда да е преминало през земите на Българите преди разделянето на Кубратовите синове Има ли минимални следи от ДНК с кавказки произход на Българите в Македония или Волжка България -Татарастан ?
 10. Монголоиди видях да . Предимно мигранти от бившия СССР .Фрашкано е направо с азери,афганци,узбеки,туркемини,киргизи.ит..Работят предимно на най ниското стъпало легално или не .Работливи са като хора турците спор няма.Ако ме питаш дали съм видял % монголоидност в самите турците от Анадола и тези в България ДА.Има обаче и разлика между тях и то не малка .Мисля ,че дори не се харесват двете групи.Гледайки днешна Русия предполагам според мен, че древните Българи са властвала така от Дунав до Урал .
 11. Не знам ,защо спорите ,че Българите са тюрки.Достатъчно е да отидете до Истанбул и ще видите разликата .Предимно черни са с нисък ръст .Тук там се намират с хора руси коси .От хилядите лица ,който видях на мъже ,жени и деца за мен Българите не са тюрки ,
 12. Здравейте на всички .Е как кой да ги владее земите - „Тези пет князе управляваха княжеството оттатък Дунава 515 години с остригани глави.Въпроса е дали Българите са били начело на хуните или са подчинени в този съюз ,но 100% съм сигурен ,че са участвали .

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...