Отиди на
Форум "Наука"

pen4o

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ pen4o

  1. На въпроса как да се държи средната класа доволна решението според мен е чрез жилищна политика. Едно 30-40% от доходите отиват за наем или ипотека и все повече хора се налага да живеят с родителите си. Държавата и свръхбогатите хора и компании (не от благородност, а за техен комфорт) трябва да отделят пари за строеж и покупка на жилища, които да се отдават на символичен наем срещу поддръжка и плащане на режийните. Нещо като общинските жилища, но за средната класа. Проблема е, че в САЩ негрите ще писнат "Що за лошия богат бял има, а за нас неоправданите и репресирани души не?" При нас с мургавите от гетата ще е същата работа. Представете си семейство със собствено жилище в голям град с доходи на човек 1000-1500 лв (то в лидъл на продавачките дават толкова). Ми те без проблем могат да отгледат 2 дори 3 деца. Не данъците и работата, а жилището е определящо (според мен). Собствено жилище и не толкова добре платена работа в БГ е по-добре от живот под наем в Англия и неквалифициран труд. Това би подобрило демографската ситуация тук. Германците отделят милиарди евро всяка година за бежанците, а едно 40 милиона амерканци са с купони за храна. Ако тези пари или поне една част от тях отиваха в жилищната политика, средната класа няма да се топи така бързо. Такава идея би работила най-добре при хомогенна и богата държава каквато беше Швеция милания век. Ако се доизпипа може и да проработи в мултикултурна държава като САЩ. Как мислите?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...