Отиди на
Форум "Наука"

ChemisT

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ChemisT

  1. ChemisT

    Бензен (C6H6)

    Здравейте!!! Искам да помоля, всички форумци от BGnauka.com да ми помогнат с исторически данни свързани с бензена. Интересува ме гравно етимологията на думите бензен и фенил? От учителката си знам, че фенил идва от гръцкото фен или фено и означава светя. Тъй като се използвал в бензеновите лампи, но за произхода на думата бензен не открих нищо!!! моля помогнете!!!
  2. Реакцията е: CH3COOH + NaHCO3 --> CH3COONa + H2O + CO2 . Следователно количественото съотношение на оцета и натриевия хидрогенкарбонат е 1:1, т.е. ако оцетната киселина е с концентрация 5% трябва да използваш такова каличество натриев хидрогенкарбота, с което би се получил 5%-ен разтвор на сода бикарбонат.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...