Отиди на
Форум "Наука"

ББС2019

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ББС2019

  1. Не ми е ясно защо някои хора се изказват малко неподготвено. 1. Малко комично е да се твърди че Рим, давайки титлата "rex Bulgarorum et Blachorum" на Калоян, е имал предвид "българи и скотовъдци". 2. Като народност власите се споменават по тези земи от византиеца Γεώργιος Κεδρηνός в 1057 година. 3. За съществуването на Sermo Vulgaris, "обикновен Латински" на Балканите е добре известно, за тези които се интересуват от история, а не пропаганда. 4. Византия е говорела латински до император Φλάβιος Ἡράκλειος (610-641), т.е. 40 години преди създаването на Първата Българска Държава. Да си мислим, че езикът е изчезнал внезапно е наивно. Още повече, че латинският е бил най-удобен за общуване на разнородните племена на Балканите. Това, че през 19-20 век всички балкански държави (без иключения) се отдават на безпросветен национализъм, подтискане на малцинствата, и добре документирана етническа чистка, не променя фактите.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...