Отиди на
Форум "Наука"

Никол Димитрова

Потребител
 • Брой отговори

  3
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

0 Ученик

Всичко за Никол Димитрова

 • Рожден ден 4.03.2004

Лична информация

 • Пол
  Жена

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Здравейте, трябва да анализирам произведенията, които сме взели от старобългарската литература (Пространното житие на св. Константин Кирил Философ, Азбучна молитва и За буквите), и да подбера цитати и тези към тях, за да оформя литературния анализ. Темата е обширна и ми е доста трудно. Дори не знам как да започна. Четох в интернет и видях, че мога да започна с цитат от някое произведение. Избрах си „Гледаше и вършеше само едно: как вместо земното да придобие небесното, да излети от това тяло и да живее с Бога.“ , Пространното житие на св. Кирил. Не знам дали цитатът е подходящ за темата 'ценности', но ми харесва. След това какво трябва да напиша? Ще съм много благодарна, ако някой може да ме насочи към това как да започна (подходящ ли е цитатът, който избрах, за начало?) и как да подходя към първото произведение (кои цитати мога да подбера и как да ги анализирам) - Живот на нашия блажен учител Константин Философ, първия наставник на славянския народ. 
 2. Здравейте, преди няколко дни правих есе на тема "Надменността". Не мисля, че есетата са една от най-силните ми страни, но се опитах да направя каквото мога. Същината според мен е, че хората сме малки прашинки в този голям свят и живеем за един миг, че да имаме някакви претенции, че сме нещо повече от другите. В крайна сметка, всички се раждаме, живеем и умираме. Имаме страхове, любими предмети и хора. Преследваме целите си и се стараем да ги реализираме. Страхуваме се от грешките, които можем да допуснем, въпреки че това не е правилно. Пътят, който трябва да извървим, за да достигнем до самите себе си, е именно през тях. Неслучайно Аристотел е казал: "Човекът е обществено животно.". С какво сме повече от другите? Има ли нещо, което ни пречи, да приемем всички такива, каквито са - с всичките им недостатъци. Недостатъците са "цветовете" на обществото - това, по което се различаваме или си приличаме. Това, в кратък вид, беше, което успях да измисля. Не знам дали тази тема предразполага към по-дълги есета, но ще се радвам, ако споделите какво не ви харесва в идеята ми, и добавите различни идейки, които могат да бъдат включени.
 3. Здравейте, ще съм много благодарна, ако някой може да ми помогне да завърша задачата. Ако AD се пресича с BC в точка Q, то B е медицентърът на триъгълника AKQ, следователно KQ е перпендикулярна на AB. Оттук не мога да продължа, и се надявам някой да удари едно рамо. Прикачвам и чертеж.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...