Отиди на
Форум "Наука"

Никол Димитрова

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Никол Димитрова

  1. Здравейте, трябва да анализирам произведенията, които сме взели от старобългарската литература (Пространното житие на св. Константин Кирил Философ, Азбучна молитва и За буквите), и да подбера цитати и тези към тях, за да оформя литературния анализ. Темата е обширна и ми е доста трудно. Дори не знам как да започна. Четох в интернет и видях, че мога да започна с цитат от някое произведение. Избрах си „Гледаше и вършеше само едно: как вместо земното да придобие небесното, да излети от това тяло и да живее с Бога.“ , Пространното житие на св. Кирил. Не знам дали цитатът е подходящ за темата 'ценности', но ми харесва. След това какво трябва да напиша? Ще съм много благодарна, ако някой може да ме насочи към това как да започна (подходящ ли е цитатът, който избрах, за начало?) и как да подходя към първото произведение (кои цитати мога да подбера и как да ги анализирам) - Живот на нашия блажен учител Константин Философ, първия наставник на славянския народ. 
  2. Здравейте, преди няколко дни правих есе на тема "Надменността". Не мисля, че есетата са една от най-силните ми страни, но се опитах да направя каквото мога. Същината според мен е, че хората сме малки прашинки в този голям свят и живеем за един миг, че да имаме някакви претенции, че сме нещо повече от другите. В крайна сметка, всички се раждаме, живеем и умираме. Имаме страхове, любими предмети и хора. Преследваме целите си и се стараем да ги реализираме. Страхуваме се от грешките, които можем да допуснем, въпреки че това не е правилно. Пътят, който трябва да извървим, за да достигнем до самите себе си, е именно през тях. Неслучайно Аристотел е казал: "Човекът е обществено животно.". С какво сме повече от другите? Има ли нещо, което ни пречи, да приемем всички такива, каквито са - с всичките им недостатъци. Недостатъците са "цветовете" на обществото - това, по което се различаваме или си приличаме. Това, в кратък вид, беше, което успях да измисля. Не знам дали тази тема предразполага към по-дълги есета, но ще се радвам, ако споделите какво не ви харесва в идеята ми, и добавите различни идейки, които могат да бъдат включени.
  3. Здравейте, ще съм много благодарна, ако някой може да ми помогне да завърша задачата. Ако AD се пресича с BC в точка Q, то B е медицентърът на триъгълника AKQ, следователно KQ е перпендикулярна на AB. Оттук не мога да продължа, и се надявам някой да удари едно рамо. Прикачвам и чертеж.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...