Отиди на
Форум "Наука"

petar1982

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ petar1982

  1. Пълноценния живот... Може пък това да е и обективната истина... До нови срещи в пълноценния живот!
  2. всъщност не искам да навлизам в спорове защото лично аз-субективно е допускам, допускам и че може да е обективно, т.е. всички, се изнервят от интернет и ако има някакви разногласия, интернет формата на "общуване" би ги катализирала. А пък за откритията и нововъведенията - има дълъг списък от такива които са престанали да се използват и сега са смешни. Ако се изчисли сериозно- от компании, на които не им плащат от ИТ индустрията, едно такова обективно изследване интересно какво би показало като резултат от навлизането на тези технологии - до колкото знам например психолози са се видели в чудо, т.е. клиентелата им е много нараснала във връзка с модерните технологии. Но както знаем пък има и "норма", която си пада стремително - т.е. нещо което е било смятано за патология, вече е норма. Но до тук ще са ми глупостите защото си вкарвам авто гол. Сериозно изследване и дискусия не знам кой може да направи. То и това си е работа.
  3. правописните ми грешки са доста, сега не виждам как да ги оправя. За самата глупава мисъл явно и нея не намирате особен смисъл да се коментира. Е, поне малко си начесах крастата.
  4. Малко мисли които ще се радвам да ми кажете как звучат - може би фалшиво, тъпо или излишно, "много ясно че е така", "откри топлата вода". Мисля си - как да се използват новите технологии по безвреден начин, без да докарват човека до зомбиране и раздразнителност - всъщност не знам бихте ли се съгласили че до това го докарват човека. Някои казват че не вярно мога денонощно да си сърфирам и нищо негативоно не ми става. Може не знам, допускам - само да се доближим до обективната истина, ще я приема, дори и да се окаже че проблема е в моя телевизор. Та мислех - как да се използва без вреда, поне за себе си и стигнах до слдното гениално тъпо заключение: Както и да го използваш все си вредиш въпроса е за кого за себе си ли - в лъжовно търсене на забавление или лъже удоволствие или дори информация което е пак някакъв гъдел за сетивото "ум", т.е. за интелекта някакво пак фино удоволствие да си доставиш уж, или подобрия вариант може би - когато поемаш да свършиш някаква работа за някого, вместо той да се гърчи. Във втория случай е според мен посмислена употребата на тези машинки. Този втория вариант е пак може би вреден , изнервящ, но същественото е, че не ти е целта да си удовлетвориш желанията за забавление, удоволствие и интелектуален гъдел, а поне се опитваш да поемеш нещо неприятно като да речем чистенето на тоалетни или миньорската професия или онези които работели да изгасят чернобил - работа -вредна, неприятна, но я извършваш вместо някой друг. И т.н. в този ред на мисли. Пак ще се опитам да го обясня : 2 начина на употреба на интернет 1. в търсене на забавления, удоволствия за себе си - от груби до финни 2. в стремеж да приемеш върху себе си работа, която иначе друг ще се наложи да я свърши Номер 2 според мен , в най изпипания си вид би могло да се приеме като добра, смислена употреба на машинката комп, смартфон и пр. Това са си машинки и като много машинки, си имат правилна и неправилна употреба, тъй че същото нещо може хем да ти свърши работа, хем да си нанесеш сериозна телесна повреда. В случая с "новите технологии" повредата която можеш да си нанесеш е малко по-финна може би би могло да се каже - на психиката. Това е мнението на лирическия герой, надявам се да стигна до обективната истина с или без чужда помощ.
  5. Малко мисли които ще се радвам да ми кажете как звучат - може би фалшиво, тъпо или излишно, "много ясно че е така", "откри топлата вода". Мисля си - как да се използват новите технологии по безвреден начин, без да докарват човека до зомбиране и раздразнителност - всъщност не знам бихте ли се съгласили че до това го докарват човека. Някои казват че не вярно мога денонощно да си сърфирам и нищо негативоно не ми става. Може не знам, допускам - само да се доближим до обективната истина, ще я приема, дори и да се окаже че проблема е в моя телевизор. Та мислех - как да се използва без вреда, поне за себе си и стигнах до слдното гениално тъпо заключение: Както и да го използваш все си вредиш въпроса е за кого за себе си ли - в лъжовно търсене на забавление или лъже удоволствие или дори информация което е пак някакъв гъдел за сетивото "ум", т.е. за интелекта някакво пак фино удоволствие да си доставиш уж, или подобрия вариант може би - когато поемаш да свършиш някаква работа за някого, вместо той да се гърчи. Във втория случай е според мен посмислена употребата на тези машинки. Този втория вариант е пак може би вреден , изнервящ, но същественото е, че не ти е целта да си удовлетвориш желанията за забавление, удоволствие и интелектуален гъдел, а поне се опитваш да поемеш нещо неприятно като да речем чистенето на тоалетни или миньорската професия или онези които работели да изгасят чернобил - работа -вредна, неприятна, но я извършваш вместо някой друг. И т.н. в този ред на мисли. Пак ще се опитам да го обясня : 2 начина на употреба на интернет 1. в търсене на забавления, удоволствия за себе си - от груби до финни 2. в стремеж да приемеш върху себе си работа, която иначе друг ще се наложи да я свърши Номер 2 според мен , в най изпипания си вид би могло да се приеме като добра, смислена употреба на машинката комп, смартфон и пр. Това са си машинки и като много машинки, си имат правилна и неправилна употреба, тъй че същото нещо може хем да ти свърши работа, хем да си нанесеш сериозна телесна повреда. В случая с "новите технологии" повредата която можеш да си нанесеш е малко по-финна може би би могло да се каже - на психиката. Това е мнението на лирическия герой, надявам се да стигна до обективната истина с или без чужда помощ.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...