Отиди на
Форум "Наука"

The_Warlord

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за The_Warlord

  • Рожден ден 8.07.1986

Contact Methods

  • ICQ
    224005996

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Пловдив

The_Warlord's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Тряба ми нещо за класификация, получаване и употреба на йонно-обменните смоли - знам, че е малко кофти тема, но се надявам някой да има някакво инфо ...ако не ще се превежда до догодина ... Благодаря предварително
  2. Аз вече седма година тренирам Винг Чун - много съм доволен от бойното изкуство (от гледна точка на ефективност най-вече) и от философията...не можеш да тренираш толкова време нещо такова и да не те промени по някакъв начин ... в моя случай ми беше от огромна полза! Поздрави !
  3. Здравейте ! smile.gif Може би наистина не съм задал въпроса си съвсем коректно и не съм дал подробности, за което се извинявам... Значи - правя дипломна работа,с неизяснено засега заглавие,но работим върху метод за получване на някои метали в вид на наночастици, за целта имам утаени по отделно хидроксидите на тези елементи, които след това са филтрувани,и смесени в трикомпонентни системи ... 1 Bi - Cu -Zn 2 Bi - Cu - Sn 3 Bi - Cu - Sb тоест така съм ги написал но става въпрос за хидроксидите им,ръководителят ми възложи задача да направя метод за количествено определяне на всеки 1 от елементите в смесите,като по този начин да се проверят теоретичните данни... Според мен ако съставя достатъчно добър метод за определяне на бисмут и мед, другите мога да ги определя като остатъчни. Мислех за атомно адсорбционен анализ но е ненадежден от гледна точка на това че апарата не е в най-добрата си форма,и преподавателят който работи на него ми дава 3-5 % грешка...мога да пробвам и с фотометър ако направя разтвори но все още не съм запознат с фотометрите и методите за работа с него,затова на този етап съм го оставил ... и 3то - класическите методи за количествено определяне (тема 23 wink.gif ) учил съм ги миналия семестър... та аз стигнах дотук с разсъжденията и 1 приятел ме посъветва да пиша тук,защото форума ви е населяван от хора по-умни от мен които биха дали ценен съвет ... така че ако имате идеи или предложения или съвети - ще съм ви мн благодарен !
  4. Здравейте, имам нужда от малко помощ. Трябва ми метод (или поне малко насока) за разделяне и количествено определяне на смеси 1 Bi - Cu -Zn 2 Bi - Cu - Sn 3 Bi - Cu - Sb Имам теоретично изчислените данни за съотношенията но искам да проверя на практика след утаяване,филтруване и.т.н с какъв процентен състав участва всеки от компонентите в сместа ... Ще съм биро-благодарен за всяка помощ!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...