Отиди на
Форум "Наука"

nik30

Потребител
 • Брой отговори

  6
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

3 Ученик

Всичко за nik30

 1. Не, че сега има голяма значение, като не могат да отидат. Виж не знаят с кой вариант да отидат. А нали бяха "ходили" Стара технология, видео записите са загубени. На какво ти прилича? Виж какво казва на Тръмп съветника https://fakti.bg/world/254295-savetnik-na-tramp-kacaneto-na-lunata-e-nai-golamata-izmama 2. Днес вече няма тежкотоварни ракети като "Сатурн 5" За да може да се осъществи пилотирана мисия до Луната или друга планета, е необходимо да бъде построена тежкотоварна ракета. Няма как да се избегне тази стъпка, освен ако не се предприеме строеж в космоса на отделните модули, след изстрелването им чрез по-малки ракети. Но имайки предвид колко бавно протича един космически строеж, ако съдим по проблемите, които възникнаха с конструкцията на "Международната космическа станция" (която едва преживя катастрофата на совалка и отлагане с близо 6-7 години), не е чудно защо космическите агенции избягват този вариант. За предпочитане е космическият кораб да се изстреля наведнъж с една голяма ракета.
 2. Здравей Александров Очаквах дискусия но понеже си ни пратил стара статия се вижда че : За Китай също не си прав. https://en.wikipedia.org/wiki/Chang%27e_4 Програмата предвижда 2030г да имат обитаема база на Луната. АКО КИТАЙЦИТЕ КАЦНАТ НАМА ДА ИМА НИКАКО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ НАСА СА ПРАЩАЛИ ХОРА ТАМ.
 3. Темата по скоро е "Защо е толкова трудно да отидем на Луната?
 4. Здравейте, Александров благодаря за отговора. Не съм съгласен. А пари има. Според мен има икономическа обосновка да искат да отидат и то комерсиална. "Преди няколко години Мъск обяви плановете си за колонизиране на Марс и да закара един милион души на планетата. Според плановете му, представени през 2016 г., хората ще могат да пътуват до планетата през 2025 г." Но нека за начало до Луната да отидат с "Фолкън 9" и с толкова опит от "Аполо" и сега нови технологии и всичко е тествано. Засякох и това Лентите с записите направени на SSTV изчезнаха на 'Apolo11'. 13 000 филма общо. Засякох и видео, на което се вижда как се вее знамето. Прословутото знаме от "Аполо" защо се вее в вакуум? но
 5. Здравейте, Виждам, че сте подготвили много снимки и статии но не разбрах защо сега не могат да отидат, От 69 та до сега имат много повече развитие а сега не могат защо? Ако може въобще някой да ми отговори тук. Поздрави

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...