Отиди на
Форум "Наука"

vreme

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ vreme

  1. В космоса, където има относителна безтегловност и вакуум, този проблем не е ли някак по-преодолим? Международната космическа станция се движи с 27 743,8 km/h. Засилването с гравитацията на небесни тела не може ли да осигури ускоряване, което би срещало твърде малко съпротивление, така че да може да се увеличава безпрепятствено? Не говорим за сигурност, а само дали за ускоряване на тяло в космоса е нужна малко енергия. Дори светлината, която се движи във вакуум със скорост 300 000 километра в секунда (299 792 458 м/сек), във вода намалява на 225 000 километра в секунда (коефициент на пречупване = 1,3).
  2. По-специално забавяне на времето за обектите движещи се с близка на скоростта на светлината ме интересува. Не толкова за черните дупки, в случая. Така и не разбрах и защо телата не могат да се движат със скоростта на светлината, а може почти колкото нея.
  3. Четох за Теорията на относителността на Айнщайн, гледах научнопопулярен филм, но не ми стана съвсем ясно защо движението със скорост близка до тази на светлината би забавило времето и дори го спряло. Може ли някой да ми го обясни, моля.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...