Отиди на
Форум "Наука"

xristo

Потребител
  • Брой отговори

    34
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за xristo

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xristo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Репутация

  1. Така е за малки масови разлики, на свободно падащи тела. Весели празници
  2. Добър вапрос, ако разбираш от елементарлна физика ще схванеш, че пуснато топче пада към земята но и земята пада към топчето. Според формулата на Нютон, силата с които си взаимодействат двете тела е произведение от техните маси, умножено по гравитационата константа, и разделено на квадрата от разстоянието между центровете на телата. Прости изчисления, ползвайки формулите Fg=G.M1.M2/R^2 и F=m.a, ще покажат разлика в ускоренията на земята и топчето спрямо техният масов център. Но тъй като техният масов център е някъде почти близо до геометричният център на земята, то излиза на практика, че топчето пада към земята а тя стои неподвижно.
  3. И откъде ти хрумна плужек, че силата на гравитационното привличане, се приравнява със произволна сила независеща от масата и изразена чрез равенството F=m.a, ти си тиква и не разбираш нищо от физика, освен това във формулата за всемирното привличане под индекса за сила имаш едно G Демек Fg докато в другата формула F=m.a , такова отсъства, демек в двете формули, F има различен смисъл. Виждаш ли колко си кух Смешен дядка върви в старчески дом да ти лекуват деменцията.
  4. Освен това, заблудените тук не схващат че двете формули F=m.a и формулата Fg=G.M1.M2/R^2 не са равенство, а две различни формули изразяващи два различни закона на нютон и не могат да бъдат приравнени нито физически нито математически.
  5. Моля модераторите да обърнат внимание на този форумен плазмодий сканер. Обижда при все че и не разбира нищо от темата
  6. Прав си, в случая сканер е потресаващо неграмотен.
  7. Тъпако, нали се преобразува формулата на нютон. И никъде не се е нито чуло нито видяло съкращения на равенства. ХоХо, коледен клоун си ти
  8. Да, но равенства не могат да се съкращават, съкращават се само дроби, в спора си със противният сканер не съм се изразил правилно, моя грешка, вярно е че при съкращение на дроби с еднаква стойност в числителя и знаменателя се получава единица. Дори и да има някакво измисленно съкращение на маси, това означава че формулата на нютон за всемирното притегляне не е вярна. Виж каква безсмислица ще се получи. mi.a=G.M.Mg/R^2 като съкратиш масите от двете страни на равенството се получава F=G.M.a/R^2 това формулата на нютон ли е за земното притегляне?
  9. И ти ли като сканер само критикуваш а не си напрягаш мозъка за да осъзнаеш заблудата. Първо аз не твърдя че няма експериментално потвърждение за равноускорителното движение във вакуум, при свободното падане, на въпросните перца и оловни топки. Но както и Сканер така и ти не схващаш че разликата в масите на тези пробни тела е твърде малка, и за това се наблюдава равноускорителното им движение. Посочи такива експерименти, пък и разликата от хиляди пъти, също не е голяма. Посочи такива изчисления, а не да караш само на декларации. Аха, и какво значи това Ти не си в състояние да разбереш. Запази си алегориите за форуми по литература, тук е за физици, ти явно си далеч от тази наука, дори и само като любител на тази наука.
  10. Хо хо, старчето пак се жалва
  11. Хо хо, двете маси не могат да се съкращават щото ще дадат нула в равенството. Виждаш ли старче колко си изкукал
  12. Масата оказва влиание, защо се подвеждаш по този кретен Сканер
  13. Господа модератори, махнете тази лигава медуза Сканер от този форум. Нахален тип от ента степен.
  14. На тъпаци с капаци повече не отговарям
  15. Пак за кой ли път повтарям, за несхватливите, че това важи и е експериментално доказано, само за свободно падащи тела, с малка масова разлика.За съжаление поради невъзможността да се проведе експеримент с тела чиито маси са със голяма разлика, примерно тяло с маса равна на 1/3 от лунната маса, и едно тяло, примерно птиче перо, не е доказано и твърдението че при голяма масова разлика, телата падат с различни ускорения. Но това твърдение е следствие от закона на нютон за всемирното притегляне. Що се касае до равенството между инертна и гравитационна маса, да така е, но това не пречи на тела с голяма масова разлика, да получават различни ускорения в едно и също гравитационно поле. Просто изчисление ще покаже че това е така, ползвайки елементарната формула на нютон: Fg=M1.M2/R^2 и формулата: a=F/m . С пробни маси примерно от m1=1/3 от лунната маса, и m2=2gr Хайде захващайте се за калкулаторите и да видим какви ускорения ще се получат.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...