Отиди на
Форум "Наука"

100$

Потребител
 • Брой отговори

  173
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

63 Ученик

Всичко за 100$

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Може би ефира е особена форма на материя, с непрекъснат строеж. Не се състои в същността си от частици, но може да образува частици, да проявява дискретност в структурата си, която иначе не е дискретна.
 2. Обяснението не е ясно и адекватно, защо намесваш гравитацията, тя действа на тела и частици с маса, а ние говорим за ефир неговата структура начин на взаимодействие както със телата в него, така и със взаимното взаимодействие на структурните му елементи.
 3. Ако електромагнитните вълни са аналог на механичните вълни, само че се разпространяват в хипотетичният ''ефир'', чиито частици си предават трептения една на друга посредством свързващите ги сили, се пита тогава, какво осъществява тези сили които действат между частиците на ефира.
 4. Фотоните не могат да образуват среда за разпространението на самите тях, сигурно съществува някаква среда ''ефир'' която се колебае по някакъв сложен начин, така че тези колебания да представляват Фотоните. Проблемът е как тези колебания се пораждат и поглъщат на порцион с точно определена енергия.
 5. Електромагнитна радиация , светлина, микро вълни, топлинно лъчение, радио вълни, гама радиация са все прояви на колебанията на електромагнитно поле. Тези колебания се пораждат на порции кванти с дискретно количество енергия, също се и поглъщат така, наричат се фотони, имат и вълнови свойства, интерферира и дифрактират. Само фактът че се излъчват и поглъщат на порцион ги различава от обикновените акустични вълни в механична среда, защото те нямат свойството да възникват и затихват дискретно, тоест с точно определена енергия, а отдават енергията си на произволен принцип. Например една морска вълна възниква с енергия която е произволно голяма, и затихва също произволно с 1/3 или с 5/6 примерно от енергията си.
 6. Вижда окото само дължините от видимите спектъри, а другите не, щото явно еволюцията е сметнала за ненужно това.
 7. Сега не ми се рови, мързи ме:-):-) ти защо не цитираш а караш само на декларации.(:
 8. Да бе да, масата е просто число характеризиращо, дължината и цвета на големият каменояд гущер, от планетата на маймуночовеците:-)
 9. Глупости са но само за глупака който не ги разбира.
 10. Ти не си наясно, ама както има една поговорка че с радио не можеш се надприказва .:-)

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...