Отиди на
Форум "Наука"

gmladenov

Потребител
 • Брой отговори

  583
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

55 Ученик

Всичко за gmladenov

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Кретенчо, виж какъв линк си ми пратил: на страница 5: Диполната анизотропия е нашето "абсолютно движение" (Dipole is our “absolute motion”) на страница 37: "Външната" диполна анизотропия идва от нашето движение (“Extrinsic” dipole comes from our motion) на страница 41: Диполната анизотропия а просто нашата скорост спрямо едро-мащабната структура на реликтовото излъчване (The dipole is just our velocity relative to the CMB LSS) Аз попитах за линк, според който диполната анизотропия е само червено отместване, както ти твърдиш. А ти ми пращаш линк, който едновременно те оборва ... и потвърждава това, което аз казвам. Не знам друг кретен, който сам се оборва ... но в случая получаваш моите поздравления. Браво, Кретенчо, само така .
 2. Колега, следната картинка е концептуална илюстрация на движещ се източник на светлина. Жабката в случая е източникът/излъчвателя, а вълните са светлината. Хайде сега ти кажи ако ти се движиш спрямо вълните, това същото ли е като да се движиш спрямо източника. Невероятен пример. Значи как се движиш спрямо Андромеда ... ако нея я няма ... но въпреки това ти продължаваш да мериш светлина от нея. Спрямо какво се движиш в този случай? Ами същото. Ти мериш светлината, така че източникът е без значение. С други думи, няма нужда да избираш източника за отправна точка ако мериш светлината.
 3. Да, така е. Компенсира със "забавянето" на времето (time dilation) в движещата се ИОС. С този трик относителната скорост между двете системи никога не е по-голяма от <С>; винаги е по-малка. Точно както ти казваш. Всяка от двете системи си има собствено време, което тече различно. Ако синхронизираш часовниците между двете системи, то на единия наблюдател ще му се струва, че неговият часовник се е разсинхронизирал. Иначе часовниците ще показват различно време. И пак като ти казваш, ще има и скъсяване на размерите в подвижната система.
 4. Лапландец, ще ти отговоря след 1-2 часа, но в момента не мога.
 5. Прав си, Лапландец. Много ме издразниха и тримата през последните няколко дни ... но ще се спра.
 6. Мда, от злост си ослепял. @Шпага, @Doris, @Малоум 2 Пасмина, три пъти попитах Сканерчето за линк ... и три път получих отговор като горния ... без линк. Има ви аватарите и на трите коментара, така че може да ги проследите, ако ви интересува. Само ви посочвам на кой "авторитет" и Шарлатанин ръкопляскате и се кланяте. Каквото повикало, такова се обадило.
 7. Дай го тоя линк де. Толкова ли си сакат, че един линк не можеш да въведеш? Вече трети път те питам. @Шпага, @Doris, @Малоум 2 Пасмина, помогнете на завалията. Къде се изпокрихте? Вие седите на тъмно, не участвате в разговорите ... а само от време на време изпълзявате да ухапете. А когато на Шарлатанина му трябва помощ, никакви ви няма. Бива ли такова отношение. Срамота!
 8. Какъв линк, това са базови неща от статистиката. Е да де. Като е толкова базово нещо, значи го има във всички учебници и книги, които четете заедно с пасмината. Значи какъв е проблема да дадеш линк! @Шпага, @Doris, @Малоум 2 Пасмина, вие нали сте много начетени. Хайде помогнете сега на Вашия Шарлатанин! Покажете къде ги пише тия безпардонни езотерики дето той ги бръщолеви. Да не се окаже, че вие сте тези с фобията от четене??
 9. Или вадиш линк, че някой друг така го смята ... или това е Сканерова Езотерика. @Шпага, @Doris, @Малоум 2 Цялата Сканерова пасмина да гледа какво ще отговори този Шарлатанин. Защото никой в науката не ги бръщолеви тези идиотщини.
 10. Говорим за диполната анизотропия, Кретенчо. Не го увъртай. Не си чак толкова тъп.
 11. Сканерчо, точно затова говоря в горния ми коментар. Официалната позизиция на науката е, че диполната анизотропия има както червено, така и синьо отместване. Ти казваш, обаче, че отместването е само червено. Значи как ти си с официалната наука, колега?? Ако си официалната наука, не може да твърдиш, че диполната анизотропия е само червена. @Малоум 2 Малоумчо, виж на коя "безпардонност" трябва се нервиш. Влез в час, ако обичаш, преди да се изказваш. @Шпага, @Doris Госпожи Сканерови, вижте за какво говори вашият вожд. Влезте и вие в час, ако обичате ... или се забулете с бурките и си мълчете. Аз тази простотия няма да я търпя.
 12. Колега, не знам за какъв дипол говориш. Диполната анизотропия, за която ние говорим, официално се тълкува като движение на слънчевата система в космоса. Нека да го повторя: всички учени по света, никой от които не отрича СТО, тълкуват диполната анизотропия като движение на слънчвата система в космоса. Това не е мое тълкуване, а официалното тълкуване на науката. Аз приемем това тълкуване 100%; тоест, аз също стоя зад официалното тълкуване на науката. Така че да се спори с това тълкуване е да се спори с официалната наука, а не с мен. А Сканерчето и цялата пасмина спорят, че диполната анизотропия не представлява движение . Значи разбираш ли ти самия колко не си в час? Аз съм този, който стои зад официалната наука ... за разлика от Сканерчето ... а ти на мен ми се нервиш.
 13. Хайде ме цитирай къде съм казал, че реликтовото лъчение е монохроматично. А диполната анизотропия наистина означава анизотропна скорост на светлината.
 14. Някакви общи приказки; нищо конкретно не казваш. Много съжалявам, че ми се дразниш.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...