Отиди на
Форум "Наука"

gmladenov

Потребител
 • Брой отговори

  4243
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

gmladenov last won the day on Август 17

gmladenov има най-харесвано съдържание!

Всичко за gmladenov

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gmladenov's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

1,5k

Репутация

 1. Кое те кара да мислиш/вярваш, че съществуват повече от три измерения? Не се заяждам, а питам, защото ми е интересно. След като няма никакви доказателства за повече от трие измерения, защо някой си обяснява света с 4-то измерение. Това ми е чуденката. Според мен "чудесата" на КМ произтичат от нашата принципно невярна представа за частиците. Ние ги броим за частици, а те не са.
 2. Това лирическият герой на физическите фантазии.
 3. Когато не оборвам Айнщайн, най-обичам да си фантазирам за физиката на нещата. Важни думички като фермиони, гравитони и особено бозони действат много стимулиращо на моите фантазии. Въпросът, заради който не мога да спя, е какво става когато един фермион се сблъска в един бозон .. и как това четириизмерно взаимодействие може да се визуализира в 3D.
 4. Не може човек една статия по космология да прочете без да се спомене Айнщайн.
 5. Принципно си прав и в днешната наука наистина има постановки, които са измислени. Във физиката, например, се говори за Големия взрив, тъмна енергия, тъмна материя и тем подобни - и за всички тях се говори така, сякаш са факти. А в действителност, те са хипотези ... или научни измсилици. В същото време, обаче, е несеризно да се говори, че учените са платени от политическата власт, за да и служат и да прикриват "истинските" факти.
 6. Как му викат на "обсъждане, в което важи само моята гледна точка, а тези на другите не се броят".
 7. Виж сега, ти съвсем очевидно не си дошъл тук да дискутираш физика ... а да ни кажеш истината (която ние не разбираме) и да ни покажеш ние колко сме заблудени. Един вид ти си пророк/месия, който ни показва ... или по-точно налага ... правия път. От моя гледна точка това е тролене, защото ти не търсиш дискусия по физика, а търсиш да проповядваш и наложиш свои виждания за обществото.
 8. Ти говориш конспирации. Това също е тролене ... ако не си във форум за конспирации.
 9. Това просто не е вярно. Физиката е наука за природата. Историята очевидно не е наука за природата, така че малко трудно бихме я определили като физика. Естествено ние всички сме деца Божи ... но не това се докладва от тестовете за бащинство. Надявам се да разбираш аналогията с това дали всичко е физика.
 10. Във физиката имаш абсолютни факти. Скоростта на светлината, например, е константа. Това е абсолютна истина. Ти сигурн0 си свикнал с история или други науки. При тях наистина няма абсолютни истини ... но при физиката не е така. Също така религията не е наука. Обратното е: науката е религия.
 11. В случая съм със Скенер. Ако полето няма проявление, "там" и "съществува" са безсмислени понятия.
 12. Обратното: вярата в науката е разновидност на вярата в Бог.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...