Отиди на
Форум "Наука"

gmladenov

Потребител
  • Брой отговори

    8801
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    15

gmladenov last won the day on Април 9

gmladenov има най-харесвано съдържание!

2 Последователи

Всичко за gmladenov

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gmladenov's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

6,7k

Репутация

  1. Военен брифинг: Предимството на Русия в Украйна намалява Малко вероятно е силите на Москва да предприемат мащабна офанзива тази година След като Конгресът одобри дълго отлаганото отпускане на 61 млрд. долара за Украйна тази седмица, Русия злорадстваше, че модерните западни оръжия не ще могат да обърнат хода на битката. Повече от когато и да било, откакто Владимир Путин нареди нахлуването в Украйна преди две години, руският президент изглежда "много самоуверен и щастлив" през последните месеци, казва човек, който го познава добре. "Нека да видим дали военната помощ ще промени това." Докато Украйна изчерпваше западната помощ и се бореше да възтанови изтощените си войски, Русия се възползва от превъзходството си в огневата мощ и жива сила и напредваше постепенно по цялата фронтова линия. Но с помощта на САЩ, която най-после е на път, Украйна може да разкрие недостатъците, присъщи на опитите на Русия да я претовари с нискокачествени боеприпаси и голяма, но зле обучена армия, смятат западни служители и анализатори в областта на отбраната. Един западен служител заяви, че макар Русия да може да направи някои тактически пробиви на фронтовата линия, тя продължава да има неефективна армия, характеризираща се със старо оборудване и лошо обучени войници, и няма да "превземе" Украйна. Една лятна офанзива ще изисква от Путин да обяви нов кръг на мобилизация, казва Дара Масикът от Фондацията за международен мир "Карнеги". "Ако Кремъл има амбиции за Харков или за нещо още по-трудно като Южна Украйна, тогава ще трябва да генерира много големи сили, вероятно доста над 100 000 души и за двете, плюс оборудване", казва тя. Дори и Русия да привлече повече хора, числеността им няма да е достатъчна, за да компенсира липсата на обучение, смята Лузин. "Всички говорим за мобилизация, но къде са командирите, сержантите и лейтенантите, които ще командват мобилизираните войници?" https://dnes.dir.bg/na-fokus/voenen-brifing-predimstvoto-na-rusiya-v-ukrayna-namalyava
  2. Американското издание "Бизнес инсайдер": Одобрената от САЩ помощ за Украйна може да е последна. Зеленски да мисли за преговори с Русия Военни експерти съветват Украйна да използва предпазливо пакета от американска помощ на стойност 61 милиарда долара, тъй като винаги има възможност американската помощ отново да бъде провалена от политики. „Битките за всяко следващото отпускане на помощ стават все по-оспорвани и все по-дълги“, каза Дженифър Кавана, старши сътрудник във Фондация Карнеги за Международен Мир, имайки предвид продължилото месеци обсъждане на последния пакет за Украйна, който беше приет в Сената в сряда - и имайки предвид предишните дебати за помощ. „Мисля, че украинският план трябва да бъде какво да се прави ако няма повече пари". По време на дискусионен панел за приоритетите на отбраната в сряда, експерти като Кели Грико, старши сътрудник на Центъра Стимсън, се изказаха, че „всеки, участващ в този конфликт, трябва да се отнася към този пакет за помощ като към последния и да планира съответно, защото той наистина може да бъде ." Предстоящите президентски избори в САЩ, в които предполагаемият републикански кандидат не е положително настроен към Украйна, както и продължаващите разногласия за военната помощ между политическите партии в Конгреса, могат да усложнят приемането на бъдеща помощ за Украйна. Въпросът за такава помощ все още не е повдигнат, но почти сигурно ще бъде, докато войната се проточва. Някои анализатори смятат, че за да се възползва максимално от помощта на САЩ, следващите стъпки на Украйна трябва да включват изграждане на защити и проучване на възможността за преговори с Русия. „Мисля, че Украйна може да спечели тази война. Тя не може да спечели военно по никакъв начин, но може да спечели политически“, каза Кели Грико. „Тя всъщност може да спечели политическа победа, като не позволи на Путин да постигне основната си цел, която е да подчини Украйна“, каза тя, отбелязвайки, че „Украйна може да остане жизнеспособна държава и независима държава от Русия“. И Грико, и Кавана подчертаха колко е важно Украйна да се появи на масата за преговори и да използва дипломация с Русия, за да предотврати по-нататъшни загуби на земя. Други експерти, обаче, както и украински официални лица, са критични към призивите за преговори между Украйна и Русия и казаха, че Владимир Путин ще поиска "демилитаризация" на Украйна, за да може да се възползва от нея. В свой доклад от месец март експертите от Института за Изучаване на Войната (ISW) потвърдиха оценката си, че "руският президент Владимир Путин поддържа своите максималистични цели в Украйна, които са равносилни на пълна украинска и западна капитулация, и че Русия няма интерес към добросъвестни преговори с Украйна“. https://www.businessinsider.com/ukraine-should-treat-latest-aid-like-the-last-war-experts-2024-4
  3. За разлика от гадните и алчни кравари, добрите ватници най-безкористно помагат на своите братя от Африка (новината е от миналата година, преди убийството на Пригожин): "Вагнер" с огромни печалби от злато в Африка, инвестира ги във войната в Украйна https://www.actualno.com/africa/vagner-s-ogromni-pechalbi-ot-zlato-v-afrika-investira-gi-vyv-vojnata-v-ukrajna-news_1887386.html Частната военна компания "Вагнер" на Евгений Пригожин разширява проектите си за добив на полезни изкопаеми в Африка, за да получи милиони за подпомагане на военните си операции в Украйна. Това твърди изданието Politico, позовавайки се на западен служител и американска телеграма. През изминалата година паравоенната организация значително е разширила дейността си в Централно- африканската република (ЦАР), където печалбите от миннодобивната дейност могат да нараснат до почти 1 млрд. долара, според източниците на изданието. "Вагнер" се установява в ЦАР през 2018 г., като създава културен център и сключва няколко сделки за подпомагане на осигуряването на минни обекти, включително в златната мина Ндасима, разположена близо до град Бамбари в централната част на страната. Оттогава насам ЧВК е превърнала мината в огромен комплекс, се посочва в цитираната дипломатическа телеграма.
  4. В днешния свят китайските и руските хиени са много недоволни, че американските хиени държат здраво кокала и не пускат - и надават вой до небесата срещу американските хиени. Единственото спасение за света е китайските и руските хиени да отнемат кокала на американските хиени и те да го захапят. Само така светът може да бъде справедлив. Който не е съгласен с това е промит евро-гейски мозък и подлога на Козяк.
  5. Преносен: арестът е извърен по нареждане на Путин, но той самият едва ли е подписал нещо.
  6. Току що се поразтърсих и китайците имат три самолетоносача. Най-новият от тях се казва Фуджиeн и е построен през 2022г: Другарят Си увеличи военните разходи там и Китай вече са на второ място по военен бюджет (след САЩ): https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_военни_разходи
  7. Това, което аз виждам, е хора с предразсъдъци, които спорят наизуст.
  8. Виж какво пише в Уикипедия: Психологията е една от първите дисциплини, подложили на изследване хомосексуалността като самостоятелен феномен. Преди и през по-голямата част от 20 век стандартната психология гледа на хомосексуалността през патологичния модел на психично разстройство. Тази класификация става обект на критична проверка от изследванията, които последователно се провалят в опита си да произведат каквато и да е емпирична или научна основа, за определянето на хомосексуалността като разстройство или абнормалност.
  9. Аз вече го казах: организмите са продукт на еволюцията и при тях непрекъснато се повявят някакви мутации. Някои от тези мутации са устойчиви и се запазват задълго в организмите, а други отпадат сравнително бързо (защото не водят до еволюционно предимство). Ти явно смяташ за "грешка" мутациите, които отпадат от генетичния материал. По твоята собствена логика хомесексуализмът не е грешка, защото след толкова поколения организми, хомесексуализмът още го има. Тоест, той е пример за устойчива мутация.
  10. Въпросното изследване по никакъв начин не е окончателен отговор на въпроса за хомесексуализма. То е просто едно от многобройните изследвания по въпроса. Да се правят меродавни изводи от това изследване е прибързано. Учените са открили евентуална корелация между размера на хипоталамуса и обратната резба при овните. Не се знае, обаче, дали има такава корелация при хората. Освен това корелация не е задължително причинно-следствна връзка. Вие се опитвате да изкарате хомесексуализма като грешка на природата, което просто не е вярно. Аргументът ви принципно е погрешен, защото наричате определени мутации "грешки" ... което по начало е субективно и тенденциозно, а не научно.
  11. Те са просто мутации. Природна игра на вероятности и причина->следствие.
  12. По-малък не означава непременно дефектен (за хипоталамуса, де), а просто различен.
  13. Сигурно са недоволни от извода, че хомосексуалността може/трябва да се "лекува".
  14. В природата няма грешки. Има мутации, които не се запазват с поколенията. Нашият разум смята такива мутации за безполезни и ги нарича грешки ... а те са просто мутации.
  15. Вече изяснихме, че в природата няма добро/лошо и правилно/грешно. Има само причина->следствие. Организмите са продукт на еволюцията и при тях непрекъснато се получават някакви мутации. Някои от тези мутации се запазват за поколения наред, а други отпадат. Нашият разум е склонен да окачестви запазващите се мутации кати полезни/правилни, а тези, които отпадат - като грешни/боклуци. Склонността към хомосексуализъм явно е полезна/правилна мутация - щом се предава от поколение на поколение. Така че аз не бих я окачествил като боклук. Апропо, учените още спорят каква е еволюционната роля на женския клитор. Той няма пряка роля при забременяването и изглежда, че принципно няма физиологична роля. Тогава и него би трябвало да определим като "грешка на природата" или "еволюционен боклук", нали така.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...