Отиди на
Форум "Наука"

Стоянов

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Стоянов

  1. Фотона е просто "флуктуация" на електромагнитното поле. Флуктуациите (колебанията) на това поле се разпространяват с постоянна скорост 299 792 458 m/s в вакуум! Термина "постоянна скорост" ,означава ,че фотона не се ускорява от нищо ,просто такава е фундаменталната стойност на разпространение на електромагнитните вълни (фотони ,колебания,флуктуации ,което е едно и също). Скороста на разпространението на електромагнитните вълни е фундаментална величина ,една от близо 20-те константи ,които правят вселената такава ,каквато е ! Въпроса ,защо стойноста на скороста на светлината е такава ,би трябвало да относим към въпросите ,касаещи най-ранните моменти от раждането на вселената ,нещо ,което към днешен момент е пълна мъгла

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...