Отиди на
Форум "Наука"

даниел м.

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ даниел м.

  1. Като цяло целта ми беше да получа ефективен антибактериален (и противовирусен) препарат, който освен за ръце и повърхности, да може да се пръска в очите и в носа. Не съм сугурен обаче че, с разредена белина ще е ОК, по скоро не бих опитал. Въпреки че, сега разгледах подробно съставките на продукта, за който имам информация че, се използва за успешно освен за пръскане в очите и носа, и за инхалации, който е бил ефективна защита по време на SARS и MERS епидемиите. Съставките му са: Electrolyzed Water (H2O), Sodium Chloride (NaCl), Pure HOCL 0.02% Прочетох отново това което си ми писал по горе за белината че е 3-5%. Това значи ли че, ако взема белина от 3% и я разреда с 150 части вода ще добия HOCl 0,02%? Ами другите съставки: електролизирана вода и натриев хлорид - това не са ли самите съставки, които са образували разтвора, или трябва самата белина да е разредена с електролизирана вода и натриев хлорид? П.С. Пак казвам че не разбирам от химия, извинете ме ако говоря тъпотии, просто се опитвам да мисля логично
  2. благодаря още веднъж saner, наистина много полезно информация получих от вас!!!
  3. Доста сложно звучи всичко това. За съжаление не ми звучи като нещо, което бих могъл да направя в домашни условия. Въпреки това, подробните обяснения и насоки, които получих от вас Scaner са изключително полезни и искренно Ви благодаря за това че сте отделил толкова много време за да го напишете! Причината поради която се интересувам от хипохлорна киселина е защото тя е доста добър дизинфектант, има проучвания в които доказано убива голям брой вируси върху повъхности, в същото време няма агресивен химичен характер и е щадяща за добрите бактерии, които спирта унищожава по кожата ни. Има продукти от хидрохлорна киселина, които са направени да се пръскат в очите и гърлото. Предполагах че може лесно да се добие в домашни условия, но учевидно не съм бил прав. Намерих един продукт, който има американска и европейска версия - става въпрос за една кана, (прилича на кана за загряване на вода), и в момента го проучвам, тъй като не струва малко пари и не мога да прецена дали си заслужава. Слагам линк, ако на някой му е интересно https://store.ecoloxtech.com/ecoone
  4. Благодаря за всички мнения Искам да проведа този експеримент, с малко количество (да кажем 500 мл или 1л вода), но все още не са ми съвсем ясни нещата. И за това пак пиша. scaner said: "хлорът не трябва да напуска разтвора и не трябва да взаимодейства с електродите (а той обича това)” -ОК, съда в който ще протича реакцията (електролиза) ще бъде затворен, за да не губим хлора. Но как може да го изолирам от електродите? Можеби да са отделени анода и катода в отделни камери? Тогава обаче не се ли губи общия ефект на електролизата? scaner said: "не трябва да се допуска загряване на разтвора от протичащият ток, защото това води до създаване на други, по-висши хлорни оксикиселини, хлорати, перхлорати” -как може да се избегне загряването? Можеби ако се работи с по нисък волтаж? Имате ли представа какво е минималното напражение, което може да предизвика реакция, но да не повишава температурата на водата? 9, 10 волта достатъчно ли е? Останалите елементи: натриев хлорид или готварска сол, предполагам че трябва да се използва някаква пречистена сол, можеби морска. В разни други инструкции съм че е около 3 гр сол на литър вода. Мисля че Ph на водата също има значение, до колкото разбирам трябва да е около 5. Време за реакцията около 12-15 мин? И на края най-важното: как да разбера че съм постигнал желания ефект и че съм направил хипохлорна киселина а не нещо друго или съответно нищо не се е получило?
  5. Благодаря за подробният отговор А има ли възможност да се постигне стабилен разтвор, на пример в комбинация с вода и натриев хлорид? Не е задължително разтвора да е наситен, може да е примерно 5, или 10% HOCl?
  6. Здравейте, нов съм в този форум и като цяло не разбирам мног от химия, пиша защото търся хидрохлорна киселина и не намирам никъде. Намирам някакви видиа в youtube в които обясняват че се прави лесно с вода, сол и електролиза. Обаче не съм ного сигурен, освен това съм чувал че не е много стабилно съединение. Някой има ли опит и/ или информация по темата, която да е склонен да сподели?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...