Отиди на
Форум "Наука"

alibaba

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за alibaba

alibaba's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. alibaba

    2 вида течност

    привет! имам следното задание, трябва ми да разбера кои 2 течности отговарят на следните критерии: течност 1 - с плътност в диапазона 1л = 0,8 - 0,9 кг течност 2 - с плътност в диапазона 1л = 2 - 2,4 кг течностите да не са опасни за здравето,корозионни,токсични или киселини. Двете течности да не могат да се смесват дори при разбъркване (пример олио/вода) . средата за експеримент е при нормална стайна темепратура и нормално налягане. Течностите да са лесно достъпни , без екзотични смеси, да могат да се купят във всеки магазин за химикали или да могат да се приготвят от съставки от кварталния магазин Всяка от течностите да е траина смес,да не се налага да се бърка постоянно , тоест да не се получава утайка . дадоха ми пример с боза и зехтин....ама ми трябват още идеи. Благодаря в аванс...
  2. колеги....имам едно задание и съм забуксувал) трябва ми течност със следните характеристики: 1. хидрофобна 2. да не се смесва с вода дори при интензивно бъркане (с миксер)- при темепратури в обхват 5-50С ( извън този диапазон може да прави каквото си иска)) 3. много гъста течност- като мед, трудна за разбъркване, но все пак мека 4. с висока гъстота - винаги да потъва под водата когато се смесят в един съд. 5. да не е отровна ( иначе живака е идеален като отговор..ама..) 6. да не разяжда ПВЦ и други пластмаси. 7. да може да се намери готова,или да се прави с достъпни средства. тоест търся нещо като течен сапун, ама да е малко по-гъсто, да не се разреджда с вода,и да потъва отдолу....целта е да се направи комбинацията от гъста течност отдолу и по лека отгоре, като водата (леката) може да бъде заменена а друга по лека течност стига да може да се иизпълни условието.. мерси в аванс
  3. alibaba

    петролен етер??

    здравейте, . искам да те попитам къде или кой би могъл да ми продаде или направи петролен етер с точка на кипена в рамките на 43-46 С. за един енергиен проект. или ако някой знае някъде да се продава под формата на разредител с така точка на кипене. трябва ми малко количество за лабораторна цел - порядъка на 200-300 грама. мерси много в аванс.
  4. alibaba

    cyclopentane+mtbe

    откъде да си набавя 100мл - Cyclopentane и почти толкова МТБЕ - добавката за горива? а мерси

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...