Отиди на
Форум "Наука"

DragIvan

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за DragIvan

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DragIvan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

7

Репутация

  1. Лоша работа. Македонците одобриха френското предложение: https://m.dir.bg/dnes/svyat/parlamentat-na-severna-makedoniya-odobri-frenskoto-predlozhenie
  2. Жълтопаветниците ликуват. Чак се отчайвам като видя, че в България има подобни индивиди.
  3. Моят коментар е свързан с общественото мнение. До вчера се считаше, че който вдигне ветото е политически труп. Но в момента конкретно нещата не стоят така. И аз обяснявам защо. Дали ще го вдигнат - да, нашите политици са готови да го направят и президента, и премиера, и външния министър. А това което ти казваш, вече не зависи от нас, но това което е зависело сме го направили.
  4. Добре ни обработиха. Решиха да вдигнат ветото точно по време на вота на недоверие, за да бъде изместено от информационното пространство. Така и се получи, в момента на никого не му е до Македония, а до вчера това се разглеждаше като национално предателство. Отделно наблюдаваме и невероятна координация между политическите субекти. Ако не сте забелязали, всички политици от Радев до Борисов използват един и същ епитет, за да опишат френското предложение - (много) добро.
  5. Откъде накъде ирански? Къде е Иран, къде е България.
  6. Името Борис според мен е от славянски произход доколкото очевидно идва от думата "борба". При това то не се среща въобще сред тюркските народи. Подобна хипотеза може да има, но да бъде водеща е несериозно.
  7. Смущава ме факта, че според Уикипедия е общоприето да се счита, че името Борис е от тюркски произход. Като основен аргумент се посочва, че княз Борис е бил българин, а българите тюрки. Има ли хора тук които подкрепят тази теза, защото на мен ми се струва нелепо дори да бъде обсъждано. Едновременно се твърди, че е особено често срещано в страни като Украйна, Русия, Полша, Словакия, Словения и т.н. като са изброени почти всички славянски държави, а след това пишат, че било от тюркски произход. Кой въобще ги пише тези неща? Има ли някой който да я пооправи тази статия.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...