Отиди на
Форум "Наука"

Взвртнпстптлно

Потребител
  • Брой отговори

    174
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Взвртнпстптлно

  1. Преди 16 минути, Warlord said:

    Аха всички са се наговорили да те лъжат тебе. Работата на всички астрономи по света е да фотошопват снимки и да фалшифицират клипчета, за да си мислим че Земята е кръгла. И кой им плаща за това и защо? Откъде би идвала възвръщаемостта за някой да вложи такъв гигантски ресурс в подобна глупост?
    Иначе на мен далеч не ми е забавно, а доста тъжно, че във века на информацията съществуват хора, които са по-глупави и дезинформирани отколкото "примитивните" хора живяли преди 3 хилядолетия. Даже и тъжно не е, а пълна трагедия и резил.

    Епа, то ако бях само аз, ама май само аз съм загубенякът, дето си губи времето да пише тук. 

    А ресурси, колкото искаш. Печатницата си работи.

    От друга страна, глей къв ел пресиденте им избраха на краварите?! От де толкос ресурс и защо?

    • ХаХа 1
  2. Преди 28 минути, Warlord said:

    Айде бе, верно ли звездното небе не се променяло?! Я пак погледни и помисли. Последното изглежда трудно се получава, не е и за връщане в четвърти клас даже, аз още в детската градина ги знаех тия работи. Тези неща са ги знаели още в Антична Елада, така че дори и да намериш начин да се върнеш с машина на времето 2500 години назад и да разкажеш плоскоземските си щуротии на тогаваните хора, дори и тогава щяха да те смятат за глупак и да ти се подиграват по същия начин. Няма какво друго да очакваш.
     

     

    А пък аз, онзи ден гледах междузвездни войни, и там имаше много хубава анимация, т.е. направо истинско си беше.

     

    • ХаХа 1
  3. Преди 21 минути, scaner said:

    Аз мога да докажа на теорията си. Имам достъп до достатъчно сложна апаратура, работил съм в много направления и за това съм сигурен в твърденията си. Целта е да се получат факти, които да се осмислят от хората притежаващи критично мислене, те ще разберат за какво става дума. А който се пъне и старае да не бъде убеден в нищо - ми да продължава, теорията ще бъде доказана и без него.

    Вашето положение обаче е незавидно. Вие хем не можете да опровергаете нищо от това в което се стараете да не вярвате. Хем не може да докажете нищо от това в което се стараете да вярвате.  Тоест избрали сте си религия, която е изключително безпомощна в житейски план :)

    Вие станахте полезно средство за обществена поука, ще трябва да носите този кръст още дълго...

    А кое е правилното? Болното въображение? И най-добре, да не знаете колко е болно?

    Единственият критерии за верност е експеримента. На негова база е изградена съвременната наука. Останалото е безплоден солипсизъм. Макар че и там са възможни няколко решаващи експеримента :)

    До сега, няма признаци, че доказвате нещо. Само характеристики относно моята персона. Това в какво положение съм аз, не ви поставя в по-правилно от моето. Ако можете да дакажете нещо, направете го. За сега се пънете като глист на буца и ме унижавате и подигравате. Това не доказва въртенето на земята и заоблената вода.

  4. Не вярвам на това, което не може да се докаже. А вие, не можете да докажете теорията си. 

    Разбрах, че съм смешен, няма нужда да ми го повтаряте. Освен това, ме касае само мен, а понеже не ми дреме, че съм смешен, следователно, натякването за моята смешност, не променя нищо.

    Опитът, не е задължително да означава правилно.

  5. Преди 18 минути, scaner said:

    Хахаха, поредните глупости. Ми докажете де, как стигнахте до толкова "умна" мисъл? Ей на, всичките ви твърдения са такива въздухарски. Пък после дори се засягатв“ За какво?

    Като съдя по разсъжденията ви, вие още не сте станал първокласник, сега напускате детската градина. Тогава браво, усвоили сте добре писането с клавиатурата, макар и на безсмислици. Сега и като се научите да разсъждавате логично, има шанс някога да пораснете :) Но сега трябва да си седнете на шесте букви и да учите до посиняване.

    Да, въздухарски са. Архимед и другите, са повели хорото и вие ги следвате. Аз си играя моята ръченица. Мисленето, е дейност, мисленето е дейност на мозъка, следването на определани теории, също е водено от мисълта. Така, че всеки си ходи по пътечката. А в кой клас съм, няма никакво значение, освен за вас, дето ме пращате за да повярвам на написаното в учебниците. Да, виждаме светлина, която е на нам си колко хиляди години. Баси. Ами да, ако съм пъви клас, повервАх от раз. 

  6. Преди 23 минути, Втори след княза said:

    Това не те ли навежда на мисълта, че звездното небе не се върти с бясна скорост, а се върти земята? Продължавай целенасочено. Това е единственият въпрос, който има смисъл и е от висша класа. Другото е за четвъртокласници. 

    Още Архимед ІІІ в. пр. н.е. е направил модел от метал на въртене на луната и слънцето около земята и е изяснил фазите на луната

    Още Магелан, ХVІ в. като се е движил все на запад (по компас) е обиколил земята и е доказал, че е кълбовидна.
    Има и роман на Жул Верн, ТУК  с много забавна екранизация с Джеки Чан, както и един сериал с Пиърс Броснън от 1989 г. Запомнящ се! А романът го има в Читанка ТУК. Ако не полезни, ще ти бъдат забавни.

    В наше време това са прости неща, не оставай на тях. Въртенето на небесния свод е висшата теория. Как се доказва, че се върти земята, а не небето? Виж там Фуко- Муко, жироскоп- мироскоп, такива работи. :) Те обаче са за шести- седми клас.

    Ха ха ха, разсмяхте ме. Само земята ли се върти? Според теориите ви, всичко във вселенара се движи, т.е. не е статично. Т.е. мести се. Движението е преместване в пространството. Аз ако тръгна от ж.к. Младост за ж.к. Обеля, движа ли се спрямо бай Иван, който се движи от Лъвов мост към Манастирски ливади? Според вас, се движим, но позицията на единия апрямо другия, си остава не променена. 

    Айде, приятни сънища със Снежанка и седемте джуджета. Само гледай, да не те объркат със Снежанка.

    • ХаХа 1
  7. Преди 11 часа, laplandetza said:

    Заблудено и безполезно. Нашия човек е милиционерски трол, задачата му е да развява знамето на малоумната <конспирация> за да може Злите сили да удавят, удушат неприемливи, потенцални заплахи , чрез Принизяване, Дескридитиране, Осмиване, Погнусяване и пр.  

    Някакъв важен въпрос, някакво Пропукване в Системата, Бъг в първичния Код, Разбулване на Престъпен Сговор, Фалшификации в Моделирането и Фактологията, Прикриване на Престъпления срешу Суверена ,Открития, Обосновани Хипотези, Опити за Организация извън контрола на системата и пр. пр., всички тези се прикачват към >теория на конспирациите> с препратки към плоскоземци, митологии, градски легенди и всякакви оглупяващи и психо  млиционерски проекти. Говоря от опит, аз се занимавах навремето с подобни неща, но..............опасни и взимащи жертви, .......развивах добреплатена религиозна дейност, бях <посредник> между групите интереси........ на <бизнес начинанието> и хората с пагони.

    Можете да ме наричате както си поискате, разбирам ви и не ви се сърдя. Всячески се опитвате да задържите насила наложената глупост като единствената истина. За съжаление, не успявате. Милиционерите сте вие, научили сте се да мачкате тези, които не са съгласни. Осмивате ги, подигравате им се, пращате ги в четвърти клас, където да им обясняват как всичко се върти но ние не усещаме нищичко. Как звездното небе, въпреки бясната скорост на движение, не се променя, как земята през зимата е по-близо до слънцето а лятото по-далеч, как атмосферата се синхронизира с въртящата се планета и още куп приказки от 1001 нощ.

    Да, пропукване има и то е във вашата теория - несъстоятелна е.

    На лъжата, краката са къси.

    Не съм посредник на никого, сам си сърбам попарата. 

     

     

  8. Преди 50 минути, scaner said:

    А вие как определихте кой какво си мисли? Някой ви каза, или просто така решихте? И ако сте решили така, защо не се вкарате в същата схема?

    Зависи от контекста на "затворена система". Не виждам вие да сте изложили смислена аргументация. А тъпото отричане не е аргументация. За какво се борите, след като не може да опровергаете нищо по този аргумент? Правите се на пън, който не може да бъде убеден? Ами точно това остава като впечатление у хората, дървената съставка...

    А какво знаете за това нещо? Нищо и половина, ама не сте съгласни? Е това не е ли позиция за подигравка? Или да ви хвали някой очаквате?

    Пясъка и скалите разсейват, и това всеки тъпак и на земята може да го установи. Луната да не е от марципан?

    А тука пък съвсем се изложихте. Капка вода не сте виждали? Мъкаааа... Капките вода да не са плоски?

    Забелязвате ли колко постна ви е позицията ви? Това, че не се съгласявате с нищо от споменатото - доколкото чета, доста добре зргументирано от другите - не показва ли промито мислене? Показва  ситуация, която е доста по-зле.

    Има една арабска поговорка - може да заведеш коня до реката, не може да го накараш да пие. Вие сте на мястото на коня. Щом нямате желание да научите нещо, нищо не може да ви убеди в каквото и да е, дори в това че квадрата има четири ъгъла :)  Това е проява на специфични проблеми, закостенялост в мисленето, и не е аргумент че нещата не са така, както ви ги излагат хората. А е аргумент че не сте способен да разберете.

    Дали? Как разбрахте, като нищо не ви е ясно? И като елементарни съждения не успявате да навържете? Като не знаете какво е перспектива, и приказвате измислици тук - само за собственото ви оправдание, щото са ви прищипали в ъгъла?

    Айде не на нас такива празни приказки :)

    Лично аз нищо не искам да ви убеждавам. Искам да покажа на другите колко са сбъркани и неадекватни аргументите и поведението ви, за да може някой с повече желание да се ориентира правилно. Вие просто станахте удобен пример за назидание. :D Руснаците имат един много точен термин за такиеа случаи: "козёл отпущения".

    Така че не ни напускайте, поведението ви със сигурност ще донесе ползи и в бъдеще :)

    Я, радвам се, че на края на тази епопея, прочетох едно добре формулирано, макър и съдържащо обидно, или може би вярно описание на моята личност. 

    Честно казано, не съм се и опитвал да променям дървеното си поведение, поради простата причина, че темата ми изглежда създадена с идеята да иронизира самата идея за плоска земя.

    Относно луната, не знам колко е опесъчена, но, силно се съмнявам в информацията спускана към заведените на водопой коне, те за това и не искат да пият.

    Виждал съм капки вода, но не толкова големи, че и въртящи се на всичкото от горе. 

    Позицията ми, не е постна, а не е за тук. Всеедно да вляза в джамия и да се кръстя.

    И как точно са ме прищипали в ъгъла? С едно видео ли? В тубата има десетки видеа, показващи, че с подходяща техника, всичко се вижда. 

    За назиданието - радвайте се, че сте по-умни и учени от мен. 

    Изкупителна жертва? За науката - всичко!

    Не мисля, че има някаква полза от мен, дървен философ.

  9. Преди 1 час, scaner said:

    До голяма степен съм съгласен с всички тези. Само накрая нагазвате в картофите и се обърквате. Фактите са ясни - вие питате, ние отговаряме. Кой разбира и кой не разбира, е достатъчно видно. Те умните хора отдавна са го казали чрез една знаменита фраза, предупреждаваща човек да не се изказва над компетенцията си: "Sutor, ne ultra crepidam" (обущарю, не над подметките)!

    Аха. Кое от всичко казано беше обида, а не обективно споменаване на наличните факти? Иронизирането ми на жалките ви опити да принизите някак  елементарните истини, без да предлагате абсолютно нищо като алтернатива? "Не знам как е, ама не е така...". Или изразеното ми учудване за чутовните заблуди, които се опитвате да пробутате, без да слушате никакви аргументи, поведение на кон с капаци? Сигурно това ще да е...

    Но това дали ще е достатъчно да ви подтикне и да мислите, освен да коментирате?

    Принуждавате ме да отговарям, въпреки, че заявих желанието си, да напусна това пространство. Заблудените не осъзнават заблудата, глупавия не знае, че е глупав, простия, не знае, че е прост, но този, който знае нещо и си мисли, че знае всичко, е по-заблуден от по-горе споменатите. 

    Кои аргументи да слушам? Че земята е затворена система? Това да не е тенджера под налягане? За светлоотразителната луна ли? За кривата вода ли? За разни фейк снимки от космоса? За разни теории на съмнителен евреин ли? За Джордано Бруно, дето го изгорили поради не съгласие с църквата, а казват, че заради твърдение, че земята се върти. 

    Вашите компетенции, не могат да бъдат мерило и то поради единствената причина - не сте убедителен!

    Поведението на кон с капаци, е вашето. Не виждате в страни, от начертания от гуруто път.

    Няма как да ме убедите, че земята се върти, и че водата е заоблена! 

    Придържайте се към гурутата си и дерзайте. 

  10. Преди 1 час, scaner said:

    Мисля, че това би променило много. Най-малкото, ще ви остане повече време да се възхищавате на себе си :) В другата крайност, хората на спокойствие ще могат да осъзнаят този феномен, как толкова много глупост и невежество може да се е събрало на толкова малко място в рамките само на един човешки живот...

    Пропуснах да спра съобщенията за нови коментари, та прочетох този толкова съдържателен и научно обоснован бълвоч. Кой вещ, кой невежа, така е в живота. Само душевната простотия не се променя, та дори и да си най-големия звездоброец. Роденият, душевно прост, си умира душевно прост. Душевната недостатъчност, не се лекува. Дерзай, всезнаещи и нищо не разбиращи научен капацитете. 

    Между другото, обидите ръсени от пръстите ти по клавишите, говорят, че не си победител. Никакъв не си. Смешник!

  11. Преди 3 часа, miroki said:

    Перспективата намаля обектите изцяло, както корпусът така и мачтите, а не само корпусът. А тук е невидим корпусът отдолу, а видими по-малките мачти и надстройка, защото са отгоре.

    Ако се качим по-нависоко и видим малко от корпусът, всъщност доказва овалността на водата. Ти май току що го доказа за себе си.

    Сега остава да си изпълниш обещанието за немците.

    Да, изцяло, но можеш да добавиш изпарения, вълни, други условия намаляващи видимостта. 

    Ако толкова съм нежелан тук, няма проблем, спирам да пиша. Това, обаче не променя нищо.

    Има мбого видеа, които показват, как невидим, скрит зад хоризонта кораб, с помощта на техника, се появява?!

    Камъчето от обувката, самО излиза. Лек път ви желая.

  12. Преди 1 час, Станислав Янков said:

    За да се полигавя за малко и аз със смешки. Защо? Забранено ли е? За какво мислиш, че по-дълбоко запознатите с физиката коментатори, от сорта на Скенер и 5-6 други, отговарят и на някои доста нелепи коментари тука? В част от случаите - просто за да се позабавляват малко. Естетствено, в друга част, когато има смисъл - и за да са полезни, разбира се, но с част от отговорите си просто се забавляват с твърдоглавото невежество.

    То, така се учи квантова физика. Забавлявай се, няма лошо.

  13. Преди 3 минути, Станислав Янков said:

    Приятел, що не се изстреляш в Космоса и да заснемеш плоската Земя с телефончето?! Направо ще разбиеш всички, а на нас тук просто ще ни увиснат ченетата от разбиването на тази глобална конспирация, че Земята уж била кръгла!!! И не е чак толкова сложно - трябва ти много по-малка височина от тази, на която е европейската космическа станция. Пък и напоследък няколко компании предлагат обиколка в Космоса срещу много по-тънко заплащане в сравнение с космическа програма. Даже тук имаше статийки, че се подготвял космически бар. Само щракваш плоската Земя с телефона и ни пращаш да пасем патките... ;) И аз когато имам някакви съмнения в науката, първо научавам, какво и защо твърди тя за даденото съмнително нещо и чак тогава се излагам (прекалено често съм бил твърде мързелив и/или неспособен да науча повече от вече известните детайли и затова не ми излизат сметките). Ето, досега въртях, суках всякак, за да не се сблъсквам с квантовата механика, ама всичко, дето ме интересува, е пронизано от нея и искам-неискам - ще ми се наложи да позадълбоча, доколкото успея и в тази област... Трябват страшно много знания, за да си обясниш някои неща и или ще си напънеш задника, да понаучиш повече, или ще си останеш с упоритото плещене на глупости. Очаквам разбиващи кадри от Космоса на тавата на плоската Земя...

    Повърхността на водата е плоска, за земята, не знам. А ако толкова си учил и знаеш, това цялото, дето си го написал, нали сам осъзнаваш, че е безсмислено? За теб и не само, плещя глупости. Щото виждам и не само аз, че голяма част от информацията е пълна с "истини".

  14. Преди 1 час, scaner said:

    А  това, че на вас ви се струва че не е така, на кой му пука? :)

    Там е работата, че на много хора им се струва, че много неща не са така както "официалната наука" твърди и им пука. Да, пука им и то много. А ако на Вас, не Ви пука - жив и здрав.

  15. Преди 17 минути, scaner said:

    Не, не е логично. Двойка по способности за логическо мислене...

    Хайде мислете де, не симулирайте мислене, щото не се получава. И МКС, и магистрала Хемус, и всеки космически боклук са мнооооого по-малки от цялата земна повърхност, която ще не ще, отразява слънчевата светлина. Само Сахара да вземеш, е много по-голяма и има много по-съществена роля в отражението на светлина от земната повърхност. Пясъкът в зависимост от състоянието си се движи между 30 и 50% коефициент на дифузно отражение. Така че само Сахара по своята площ е достатъчна да освети луната така, че да се вижда тази сосветеност нощем на тъмно А тя е едва 3% от земната повърхност. Водата от океаните, растителността по останалите площи разсейват съществено, от 20% до 40% от падащата светлина. Земята като цяло е измерено че разсейва около 30% от идващата от слънцето светлина. Значи луната освен от слънцето се осветява допълнително от едно фенерче което достига до 1/3 от слънчевата светлина падаща на земята, при това туй фенерчето свети от посока различна от слънчевата светлина, т.е. осветява и това което слънцето не може. И ние затова ясно го виждам.

    Както виждате, загърбването на пробема не го решава, а само демонстрира че не можете да го решите чрез плоскомислие и само си търсите оправдание. :) 

    Сега се оказва, че и земята осветява луната. Явно затова има тъмни петна, понеже сушата не отразява както водата и пясъка. Чудно ми е, защо пътните знаци са с рефлектоно покритие, а не просто да сложат по един пернишки винкел или камък.

    Едно допълнение, защо пътните знаци са плоски а не са сферични? 

  16. Преди 1 час, Втори след княза said:

    Още диваците, като се изкачели на някой връх и се огледали околовръст, забелязвали, че земята е кръгла. Не зная кой кръгъл идиот може да смята, че е триъгълна, ръбеста или звездообразна. На тези идиоти, които не вярват, да се огледат, дали в някоя посока е по- дълга, по- ръбеста или изобщо по- различна от кръгла. Наистина, ако са свързани в едни специални ризи, на които ръкавите се връзват и не излизат от правоъгълно или квадратно помещение, може да им се стори, че е друга. Жалко, много жалко за състоянието им. 

    Ето, какво си мислели пастирите преди хиляди годни и са го вписали в Библията. Бедни са им били познанията, прости са били, но не са оспорвали, че земята е кръгла. Какво точно е в главата на Взвртнпстптлно може само да се предполага.

     

    Те, диваците, горките едвали са си задавали въпроси относно формата на земята. А ако са, значи много вероятно е, да не са били диваци. В Библията има една книга "Битие". Там са написани неща, които може и да са верни. 

    Относно съдържанието на главата ми, трябва да мина на скенер и ще разберем какво е. Иначе, със сигурност ми служи за баланс. А относно психо-съдържанието, което имаш предвид, там нещата са извън контрол. 

    • ХаХа 1
  17. Преди 1 час, scaner said:

    А не е ли по-логично това да е отражение от осветените части на земята?

    Да, може да е отражение от МКС, може и от космическия боклук, може да отражение от автомагистрала "Хемус", може да е отражение от очилата на китайците. Логично?

  18. On 16.03.2021 г. at 9:10, Станислав Янков said:

    Гургулицата е сокол, лъжат ни, че е гургулица! Нека някой ми докаже, че гургулицата е сокол и ще стана по-склонен към сериозно разглеждане на тази тема. Между другото, наскоро умря един плоскоземец, докато установяваше, че Земята си е сферична.

    Изразът "кръгъл идиот", се ражда, по времето, когато са започнали да налагат теорията за кръглата земя. Сега идиотите, са тези, които отричат тази теория. 

    Опитите за изопъчаване на очевидни неща, и налагането на неверни твърдения за истини, води до сериозно недоверие към всичко, що е "учен", или учение.

     

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...