Отиди на
Форум "Наука"

Joro-01

Модератор Инженерни науки
 • Брой отговори

  6540
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  46

Joro-01 last won the day on Юни 30 2018

Joro-01 had the most liked content!

Репутация

2798 Доцент

4 Последователи

Всичко за Joro-01

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/georgi.semerdziev

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

28855 прегледа на профила
 1. Аз мисля, че има повече от изчерпателни отговори, нататъйк сам. Ти си най-заинтересовн да си прочетеш закона, и ако има подзаконови норматиеви - правилник за прилагане , нанаредби. Относно опасенията ти - заятвката се завежда в регистър, така че няма страшно. Когато работиш с документи има проследимост, ако тръгнеш от позицията, че вътрешни хора можели... То и с имотите могат. С вписания, нот. акотве.., но хората въпреки това купуват и продават имоти, нали? Идеята сама по себе си не струва нищо, тръгнеш ли по този ред за патенти и полезни модели се очаква да имаш всичко до подробни чертежи / схеми, може би и прототип. Трябва да се потрудиш. Има и закон за авторското право и сходните му права (не знам точно ли го изписах), ама не касае твоя случай - виж по-горе за идеите. Разходите си остават за твоя сметка, ако не съумееш да "осребриш"изобретението. Има и сайт "Кикстартер", не знам дали си видял, може да се пробваш там. Има и фрийпатент онлайн, всичко зависи на каква степен на защита се надяваш. Или осигуряваш средства (примерно кредит, инвеститор...) за производство или продаваш. Трябва да се презентираш добре. Разбира се, че може и да не ти дадат ако се окаже, че прилича над някакви проценти на нещо вече направено, а това повярвай не е изключено. И да, ако някой вече го е измислил и го е патентовал преди тебе ...
 2. Вярно ли? Поздравления ако си минал пътя. Сподели нещо от там (само ако не е проблем де).
 3. Браво, Ник. За пореден път си върхЪТ.
 4. Добре, като го намериш, го напиши.
 5. Можел си, бре. Кво ти пречи така да отговаряш? Продължавай в същия дух.
 6. Гравитационно, Електромагнитно, силно ядрено и слабо ядрено. Мислех да ти кажа да си ги търсиш, ама...
 7. Доколкото знам, в космоса действа предимно гравитационното фундаментално взаимодействие. Те са общо 4 Явленията, които са ти интересни се причиняват от него
 8. И аз нещо такова знам, не съм търсел обстойно. Грубо казано, галактиките (не знам за всички ли важи) би трябвало да не съществуват. При въртенето си телата (звездите) от които се състоят би трябвало да се рзделечат от центробежната сила, освен ако не съществува някаква невидима материя, която с масата (и съответно гравитацията) си пречи това да се случи. Изчислено е, че масата на наличната видима материя не е достатъчна за удържането. Възможно е да има и други доказателства (още проявления)
 9. Съгласен съм, но ниската орбита от 300 или 500 км се самопочиства. Микросателитие изведени на такава височина се забавят от триенето с въздуха и падат (обикновено нямат двигатели). Това става от няколко месеца до някоя година.
 10. Е.. И да е само реклама за книгата му той се е сетил. Предприемчив. И дори да е изпратил книгата на електронен носител по нета (може да заема колкото снимка) пръв го е направил, доколкото знам. Лоша реклама няма, а тази я намирам за оригинална. Популяризаторите също имат място под слънцето. Сухата наука нерядко скучна, дори и за мене. Микросателитете с обем до 1- 1.5 л стандартно не могат да изпълняват много задачи (на пръстите на едната ръка се броят) затова се ползват за демнстрация. Въпреки това допринесоха за "приближаването " на космоса до хората.
 11. Доколкото се ориентирах из линковете (рядко и малко отварям) - това е твоя книга и твой проект. Поздравления! "Изстрляна" е от северна Каролина?! Що не разкажеш малко повече за проекта, организацията и т.н.?
 12. Пак ли ще се учим на химия, физика и малко технологии / техника, господин... Окси водородни генератори? Като един ден от лято 2017? Умно от Ваша страна да заличите фейсбук профила и да не споменавате вече за оксиводород (оня газ с чудодейните свойства). Как Ви ознах ли? Снимката. Не се налижи и линквете да отварям Преди да (и ако) вляза отново в дискусия ще роверя дали сте понадградили от тогава. Предполагам сте наясно, че оксиводород в смисъла, който тогава употребявахте няма (отговаряше на описанието на Браун газа), както и, с факта, че не можете да направите вечен двигател от вашата електролизна клетка включена към горивна клетка. Как вървят проектите? Доста мащабни бяха.
 13. Благодаря, Ник и извинения към тебе и останалите. Не ми е за пръв път да не чета много много препратките и да не задълбавам. Директно допуснах, че е надграждане върху споменатата технология. Всъщност са заменили органичен и може би не течен (гел?) електролит с течен и неорганичен. Незапалимостта може би позволява го натоварват повече. Вероятно има и нещо друго.
 14. Да не съм голословен (а мисля съм ги давал и тук). Това е за ковето аз говоря, уж е различна от фирмата за която е темата, но това може да се провери. https://www.nanoflowcell.com/ Препоръчвам ръчкане из сайта. https://emagazine.nanoflowcell.com/en/technology/the-redox-principle/ За който не му се чете, снимки от поледното:
 15. Не е радиоактивно. Чорапчето на газовата (петромаксовата) лампа е от азбест. А с какво азбестът е опасен може да покаже бърза справка в нета. Няма да гледам видеото засега.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...