Отиди на
Форум "Наука"

milen m

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за milen m

milen m's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Репутация

  1. milen m

    хелати

    И аз се забавих, но в момента съм в болница и не ми е точно до това, но ще се опитам. Значи хелатите ми трябват предимно за пръскане (течен сапун слагам за щяло и нещяло),че са по ефективни, но аз поливам с капково и лесно мога да ги слагам и във водата. Земята не мисля, че ми е кисела, защото преди фрезоване я посипвам със дървена пепел, а понякога добавям и хидратна вар. Азотните торове (които подкиселяват земята) ги пръскам защото така са по ефективни, а комбинирани с азот, слагам много малко. Липсата на желязо констатирам също и по растенията, когато ги напръскам с железен хелат, направо изхвърчат, а пък ягодите полудяват. Та то за земеделието няма нужда чак от толкова точност, навсякаде по форумите мерят предимно с кофа и супена лъжица, аз поне меря с кантарче и спринцовка (за отровите де) Колкото до закупуването на препарати -става, но не и в збутано градче като моето, защото като попитам за железен хелат, ме гледат като „изоран къртик“, а пък за магнезиев хелат, един „отворко“ ме прати на аптеката да си купя магнерич. Та ако можеш да ми кажеш, как да си правя хелатите по предложения от мен пример, ще, съм ти много благодарен. П.П. Сега не мога да проверя, но си мисля, че на пликчето с лимонтузу, пишеше лимонена киселина.
  2. milen m

    хелати

    Благодаря ти fantom4e, на първо време ми е необходима рецептата със железен сулфат и аскорбинова киселина, другите не са ми тупнали. Рецепта за железен сулфат и лимонтозу правя така: В един съд със 2л. топла вода разтварям 8гр. железен сулфат. В друг съд със 2л. топла вода разтварям 5гр лимонтозу и при интензивно бъркане наливам първия съд и добавям 1л топла вода. Получава се бистра портокалово жълта течност. С поздрави Милен М.
  3. milen m

    хелати

    Предполагам, че това е много лесно,(да си направиш хелатиран метал) но не и за не разбиращ от химия колкото мен. Интересувам се в колко вода да разтворя сулфата и колко грама да е. В колко вода да разтворя хелатора и колко грама да е. Кое в кое да налея и долива ли се вода и колко? Железен хелат със хелатор аскорбинова киселина (без подсладител). При следващите сулфати ще използвам за хелатор лимонтозу. Железен(зелен камък), меден(син камък) магнезиев(английска сол) (ако за някой от другите знаете търговските им наименования, моля кажете ми ги) цинков, калциев, манганов и мога ли към тях да добавям борна киселина, йод и сода за хляб (за последното си мисля, че не мога, но все пак да попитам). Тези с лимонтозуто ще се използват за земеделие. На отговорилите, предварително благодаря, пък ще черпя по една виртуална салата.
  4. milen m

    хелати

    Предполагам, че това е много лесно,(да си направиш хелатиран метал) но не и за не разбиращ от химия колкото мен. Интересувам се в колко вода да разтворя сулфата и колко грама да е. В колко вода да разтворя хелатора и колко грама да е. Кое в кое да налея и долива ли се вода и колко? Железен хелат със хелатор аскорбинова киселина (без подсладител). При следващите сулфати ще използвам за хелатор лимонтозу. Железен(зелен камък), меден(син камък) магнезиев(английска сол) (ако за някой от другите знаете търговските им наименования, моля кажете ми ги) цинков, калциев, манганов и мога ли към тях да добавям борна киселина, йод и сода за хляб (за последното си мисля, че не мога, но все пак да попитам). Тези с лимонтозуто ще се използват за земеделие. На отговорилите, предварително благодаря, пък ще черпя по една виртуална салата.
  5. Благодаря много на scaner, но чукчата си е чукча. От уикипедията с тези "парни налягания" и "моларни концентрации" съм направо на светлини години от това което ми трябва. В този форум прочетох, че 57 грама сол повишават температурата на кипене с 1/2 градуса, което при максимална концентрация от 400гр/л, (ако не се лъжа) ще повдигнат температурата със 7 градуса, на мен това ми е малко, а пък и солта ще ми скапе железата. За минус 12 градусов антифриз, го дават да заври при 125 градуса, което ме устройва, но пък е отровен. А бе ще взема да опиша точно за какво ми трябва, а пък да но някой ми влезе в положение и ми каже какво точно да използвам. Представете си три железни варела (различни по диаметър и височина) вкарани един в друг, като м/у външния и средния гори огън, м/у средния и вътрешния има вода (въпросната течност), а във вътрешния има материал за ракия. Всичко върви перфектно, докато не реша да си събера и патуки под 36-38 алкохолни градуса, защото водата в средния варел завира, а температурата и не се повишава Иий .........чучурчето спира, а това си е чиста загуба. За тази процедура ме устройва и антифриза, но в средния варел си варя и зимнината (компоти и труший), та за това не искам да използвам отровни блажни и цапащи в/ва. Когато водата заври, излиза и облива външния казан, който е доста нагрят и ако във водата има захар (както scaner предложи – за което него обвинявам, защото той не знаеше тези подробности), представете си каква смрад на прегорена захар ще се разнесе. Предварително благодаря на отзовалите се и черпя по една виртуална ракия.
  6. Здравейте! Търся вещество/а, които да не са отровни или вредни за човека, да не са мазни или да цапат, да са сравнително евтени и достъпни и да щадят желязото (тоест да не ръждясва и гние от тях). Веществата трябва да са водо-растворими и да повишават температурата й на кипене. Знам, че налягането и антифриза вършат тази работа, но и двете не мога да употребя.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...