Отиди на
Форум "Наука"

BPEMETO

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за BPEMETO

BPEMETO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Репутация

  1. Времето няма смисъл без пространството. Времето е атрибут на изменението в пространството и се обяснява изцяло от движението. Много хора си го представят като отделна величина и отделно съществуващо, но без движението концепцията за време губи всякакъв смисъл. Поради тази причина поне за мен не може да се каже, че пространството няма смисъл без времето.
  2. За да се появи едно яйце трябва нещо да го "снесе", иначе говорим за самопоявяващо се яйце ... Освен това, за да се появи нещо от това яйце, то трябва да носи генетичен материал в себе си. От едно яйце може да се излюпи змия, алигатор, щраус, кокошка ... Тоест независимо дали организма от когото произтича ( освен ако не е самопоявяващо се ) това яйце се явява продължение на този организъм.
  3. Физиците са си играли да стандартизират 1-ца за време, не философите. За мен време е атрибут само и единствено на движението. Но всички знаем каква е общата представа на хората за времето. Много материали са изписани и за "пътуване" във времето, което за мен е далеч даже от фантастиката. Ето моя довод за това, че "пътуване" във времето не може да има: Ако приемем, че сме дошли на този свят с раждането си , трябва да приемем, че ни е нямало преди това, което изключва вариант да съществуваме преди да сме се родили ... Дори да си представим машина на времето и се върнем с нея в миналото си и се срещем със себе си, ние трябва СЕГА да помним тази среща... за да се е осъществила трябва да сме я преживели преди да сме се върнали назад. Тоест едиствения начин да се върнем назад и да се срещнем със себе си , от този факт да следва една съвсем друга "реалност" със съвзем различен ход на събитията, в която ние, ако не помним тази среща, очевидно не живеем. Но това вече води след себе си паралелни реалности ... които са мнооооого объркана тема изцяло в света на теориите ... Ако някой може да ми даде обяснение ( колкото и общо да е то ) за пътуване във времето, вземайки предвид горенаписаното от мен, ще ми е много интересно да го прочета. P.S. И Феята на зъбите никой не я е виждал, но не означава, че съществува.
  4. Наистина ли мислиш, че химичните реакции са статични процеси ?
  5. Времето не е реална величина ( всичко е относително ) Не можеш да отречеш стола под теб, защото това би означавало да не седиш на него ... времето е спомагателно колелце, което е измислено от хората , за да им помогне да си обяснят промяната и следва от движението. Но движение не е равностойно на време. Времето следва от двиежението , а не обратното, за това може да се каже, че когато движението е спряло и времето е спряло, но не и обратното както казваш ти.
  6. Интересен ник. Как ти хрумна?

  7. Секундата може да се представи по безброй начини и винаги ще бъде израз на някакво движение ... времето има толкова работа тук, колкото и това, че някаква цихлидка в Малави има запек например 3те измерения също не са нищо друго освен едно представено по 3 начина и наречено с 3 различни имена. Представете си една празна бяла стая. Нека тази стая е Вселената и в нея няма нищо друго освен 4 стени. МОже ли да говорим за ВРЕМЕ в тази система ? Представете след това същата с тая с едно топче за пинг-понг, което се обикаля по една и съща траектория из стаята. Вече ще можем да "измерваме" врмето в тази Вселена с обиколките на това топче, но то няма как да донесе или създаде време в тази система. Освен това след всяка обиколко "времето" ще започва отначало в тази Вселена. И ако погледнем реалната Вселена, в която се намираме единствената разлика е, че топчетата за пинг-понг за много повече ...
  8. Всяка величина измервана с уред влияе на този уред и така го кара да отчете нещо. Термомер, барометър, гайгеров брояч и т.н. на всички тях въздейства обекта на измерване, докато вички часовници измислени досега не се влияят по никакъв начин от ВРЕМЕТО ... те измерват промятана в дадена система. Кварцовия кристал, атомния разпад, движението на Слънцето и т.н. За мен времето не е нищо повече от едно спомагателно колелце за човека да си обясни ПРОМЯТАНА около себе си, НО е как тогава да коментираме Общата Теория на Относителността и това, че според повечето физици времето може да се забързва и да се забавя ... ? На много места може да срещнем теорията, че за човек , който се движи по-бързо, времето тече по-бавно ... вярвате ли в това ?
  9. Здравейте ! Наскоро видях мнение в един форум, в което се споменават 4 измерения за Земята - дължина,ширина,височина и ВРЕМЕ. Мислите ли, че времето е реално измерение, реална физична величина ? Преди да се впусна в по-обширни обяснения за това, че време НЯМА искам да някой, който мисли, че време ИМА да каже поне един измервателен уред, който да измерва ВРЕМЕ. B)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...