Отиди на
Форум "Наука"

Nakun

Потребител
  • Брой отговори

    28
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Nakun

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Earth

Nakun's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Статията найстина ми хареса. За съжеление нещата които си написъл в нея са истина. На обществото винаги му трябва нещо ново и вълнуващо за да поддържа интереса на хората. А след време то става част от ежедневието и в такива моменти интереса към него запада...
  2. Ми не, ама кажи ми какъв е смисъла да се тръшкаме и да не доволстваме? Като че ли може някой от нас да оправи работата. Има много такива хора дето са с вързани ръце и нищо не може да се направи по въпроса. Да...така беше, малко се учудих като го казаха на една от пресконференцийте. Както и да го погледнеш всичко опира до парите и управляващите. Направо се шокирах от бюджета на САЩ за 2008...
  3. Точно това и очаквах да видя...грозното "плюене" по програмата продължава. Скриха се, скриха се...уплашиха се от тебе и се скриха. Нали не вярваш, че след тази случка с Atlantis ще си променя позицията. Тук promis е много прав, говоря лично за себе си. Секи ден гледам по някоя негативна тема или коментар отностно STS. Влизам и какво да гледам... тема: "Совалката е СКАПАНА ОРБИТАЛНА ПУЙКА!" направо детински му работи. Просто ти убива желанието да посещаваш форума по каквато и да е причина.
  4. A Message from William Shepherd @Spirit - Хубаво, стъпили сме на луната...и сега какво? Да отидем пак да стъпим? http://nauka.bg/forum/uploads/hmmm.gif' alt=':hmmm:'> Според теб каква е следващата правилна стъпка?
  5. Нека, нека да те е яд хахахаха ...Шегувам се. За сега нещата изглеждат добре, до петък ще има готови резултати от прегледа на термо защитата.
  6. Спокойно, знам какво са взели. А това коклко са бъгави не го мисли ти. И все пак в случая парите представляват проблем. Сам каза, че нямаш нищо против STS и МКС стига да не се вземат от парите за космически изследвания - автоматични и пилотирани. Ако имаше пари нямаше да има проблеми. Изказването ми е найвно до толкова колкото и твоето мнение за МКС и STS...добре де, може би твоето е малко по-найвно. Мисля, че ако се обърне малко по-голямо внимение на космическата програма, то резултатите щяха да бъдат съвсем различни. Не е ли така или греша нещо?
  7. Така е. Само за тази и следващата мисия (STS-122) общо предстоят около 10 космически разходки.
  8. Като стана на въпрос за дълбокия космос - Нямам търпение да изведът JWST и Kepler, но за това ще трябва да почакаме. Всичко отнема време.
  9. ...мисля, че няма нужда от коментар. Обаче Буш може да хвърля не чувана до сега цифра от 806 милиарда по войни, а космическата програма пасти да яде и все не стигат парите. Защо просто не й се обърне малко по голямо внимание и всички ще бъдем доволни.
  10. Link : STS-120 Discovery Launch Имаше и малко поледица В момента предстои преглед на термо защитата и за сега не се знае дали има някакви нанесени щети.
  11. @Zvezdichko - Напълно съм съгласен с теб и всичко това което каза. И аз се вълнувам от роботизираните изследвания на планетите в слънчевата ни система. Например - Броя дните до кацането на Феникс и с нетърпение очаквам да даде някакъв резултат. Именно в темата на Феникс започна този спор. Също така се радвам, че удължиха мисийте на Spirit и Opportunity. Както останалите така и аз проявявам голям интерес в тази насока, но именно МКС все още не е завършена и това не е всичкият й потенцял. В този смисъл критиките към станцията може би са прибързани. Все още има надежда, все пак не сме видяли цялата картина която ще се очертае след време. Вярвам, че проекта ще е успешен и парите които са хвърлени по него си заслужават. А когато станцията стане готова вярвам, че тогава ще започне истинската наука на МКС. Просто проекта трябва да е най-амбициозният в историята до сега и не мога да кажа нещо против него.
  12. А да бе, забравих че то нали пък тея хора от космическите агинций замесени в проекта са все аматьори и незнаят какво правят. Казвам го това за да изтъкна кой в действителност се прави на "Про" след като им противоречиш и критикуваш проекта за Международна Космическа Станция. :laugh: То хубаво, че разбираш ама явно познанията са ти дошли в повече за да правиш такива критики. Това ми беше отговора на коментара ти, а сега сериозно...правиш си погрешни изводи. Успокой се, не виждам смисъл да цапаме темата с ненужни коментари. Ако съм те обидил или засегнал по някакъв начин... И з в и н я в а й. Спора си го проведхме предимно аз и Zvezdichko за което го поздравявам. Получих доста добри отговори от него.
  13. Насокоро бях писал във форума на SETI@HOME по тази тема и сега се радвам, че намерих отговор на въпроса си. Arecibo ще го спират защото има проблем с финансирането и поддръжката на радио телескопа.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...