Отиди на
Форум "Наука"

Цанко Стефанов

Потребител
  • Брой отговори

    34
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Цанко Стефанов

  1. хехехе 71% девственика се занимават с биология :lol2:
  2. Не знам дали съм на прав път, но веднага го свързвам с английскоото наименувание. shinbone и tibia са двете думи за пищял, съответно голям и малък е тибиа и фибула. Поприцип корена на думата shinbone shin означава - скачам, играя, катеря се, изкатервам се и тъй като това е коста, която се напряга при извършването на тези действия, също и мускулът при нея - триглав подбедрен мускул, са го нарекли shinbone, откъде вече си идва и думата пищял. Също така ако гледаме пък от испански, думата tibia, може да се преведе и като флейта, а коста и флейтата имат нещо общо и от това, че флейтата издава пищливи звуци,, вероятно оттам идва думта пищял. Ако не съм прав, кажете правилния отговор и задайте въпрос, а ако съм прав, да задавам аз.
  3. Ти трябва да си помислиш много добре преди да говориш такива глупости. Как няма да има доминантел алел генът, бре? Рецисивен и доминантен алел, доминантият доминира. Вземи изчети отново първите няколко урока на генетика за десети клас. Строго те съветвам да го направиш. П.П: Central (intratymic) deletion - Вътретимусно деление. fixxxsers, intratymic е.
  4. Какъв фенотип се получава при Дихибридно кръстосване на две чисти линии? И ще си позволя да задам още един въпрос, който ще допълни горния - какъв вид кръстосване имаме? П>П: Дръжте темата будна, хората печелят много богата биологична обща култура така
  5. няма да чакам повече - 3та страница сме. Какво представлява горния слой, който обвива змията? (само не ми казвайте кожа, има си друго название )
  6. Айде, темата умря. Задавайте. Аз чакам да се смени страницата, за да мога да задавам.
  7. написах есето, малко превърнах този проблем все едно ще се бия сам срещу черните тигри, затова извиняввайте за досадата и благодаря за помощта!
  8. В коя част на храносмилателната система се разграждат белтъците?
  9. Не сдъм много сигурен, защот все още не правя някои разлики и не схващам някои неща, но епителна тъкан ли е?
  10. Аз мисля, че има такъв кръг, иначе още с раждането, щом ни започне циркулацията на кръв ще трябва да измираме. (в следствие на задушаване - кръвта навлиза в белия дроб)
  11. Добре, задай въпрос и благодаря за информацията. По правилата, когато някой отговори на въпрос, задава въпрос.
  12. Аз лично не мисля така, не ми се струва възможно, но обясни, ако мислиш че е така.
  13. Благодаря на всички. Ще помисля по въпроса. Ще измъдря нещо.
  14. Правя го за училище, не го правя за вестници и тн, но там ни ги искат такива задълженилни и аз не мога да го измисля...
  15. Ти от левата река ме вкара в десната. Благодаря ти все пак! Ще мисля над нещата, благодаря и за насоките.
  16. Или италиански или латински, не мога да кажа със сигурност. И на мен като ми го каза учителката и аз гледах като бръмбар в магнитна буря, но тя ми разясни. За кухите вени - никаква идея нямам, честно. Знам ги че така се наричат, така ги пише и в "големия учебник", но само до там, не е давано определение защо така се наричат. Това наистина е интересен въпрос.
  17. Подразновидност на центурозата (въртоглавие) "разхожда се" из овцете. Също така ларвата може да се зароди и в кучетата. Петър Илиев, задавай, явно само ние ще си правим тривиа тук.
  18. Айде като си гладен да те видя сега. Няма да се сърдиш, че въпроса е леко сложен, може и да го знаеш, ако не ти е известен, кажи след един ден в темата и ще го обясна. Пиша го, защото ще е полезно колегите да го знаят, не за друго, ей така от обща култура. Какво представлява macro canto ridicus hydro de nacea ? П.П: Мисля, че трябва да има тиренца между думите, но не съм сто на сто сигурен. А горе всичко правилно ли ми бе?
  19. Добър ден на всички. Бих искал, ако е възможно, някой да помогне с малко материали по темата "Божественото в човека е неговия ум". Това е тема по философия, над която трябва да вържа есе, много сложна задача, имайки предвид, че съм в другата специалност аз. Ще съм благодарен на всякаква помощ и на всеки материал. Благодаря! П.П: Тази тема може да остане като една от теми, в която всеки може да напише за някакво есе, защото сто на сто не съм първи и няма да съм последен, който ще отвори такава тема. Благодаря отново.
  20. За въпроса ти няма проблем. Попринцип не е редно да го смениш, затова ще отговоря и на двата: Делене на бактерия: Бактериите се размножават чрез амитоза. Първо протича репликация, за да се удвои наследствената информация и да получат дъщерните клетки еднакви или равни дялове от нея. При амитозата клетъчните процеси не спират по време на деленето. Разделянето става доста грубо - просто клетката се прищъпва в мезозомата, появява се втора мезозома и те се разделечават докато клетката не се раздели на две. Нервен импулс: Не знам какво точно имаш в предвид, да ти опиша как премина през аксона и тн ли или просто, че това е способността на клетката да предава възбудимостта.
  21. Разбира се, тогава ние ще сме професори И пак ще трябва да спазваме писаните закони.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...