Отиди на
Форум "Наука"

Texa

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Texa

Texa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Благодаря ти искам само да попитам за тая температура. В моя справочник пише, че "Ако в това уравнение се поставят числените стойности на константните величини при 291 К (не съм сигурен мн ми размазано качеството на печата) и се премине от естествен логаритъм към десетичен ще се получи" една друга по съкратена формула, но ми е размазана и не мога да я прочета, ако някой е знае би ли ми написал.
  2. Изчислете потенциала на електрода Ni|Ni^2+ при концентрация на никеловите йони [Ni^2+]= 10^-3 mol/l като използвате уравнението на Нернст. Уравнението е Er=E0+RT/nF.lnCMe^n+ Ама незнам какво е n и lnCMe^n+ , а и от къде намираме Т (температурата) след като по условие не ни я дават. Помогнете моля !!!
  3. Ще ми обясниш ли по-подробно тази формула дето си я написъл, че тук срещнах малко затуднения : "V=F - 4/3*п*r^3*(ро на среброто)\Fs (обем по плътност в/у съпротивлението в нютони)" и когато умножим 5/п по обиколката на топчето какво по-точно намираме. И аз си мисля, че честотата се има прадвид броя завъртане за една сек. но нещо немога да си представя това 5/п защо се умножава по периметъра. Благодаря предварително !
  4. Мерси много ще ми е от ползва и аз стигах до някъде и с твойте разяснения може да откиря тънмна индия . Само едно разяснение задачата не ми е давана в 6-7 клас, а първи курс в ТУ. Дано и преподавателя да не посещава тоя форум :)
  5. Здравейте имам спешна нужда от помощ. Имам една задача за решаване по физика, но немога да я захвана от никаде някой ако може да ми помогне ако не реши поне някакви разяснения. Много ще съм ви благодарен !!! Ето условието: Сребърно топче с диаметър D=6 mm започва да се търкаля без приплъзване по наклонена равнина с ъгъл на наклона β=30°, която от дадено място става хоризонтална. На разстояние L=10 cm от началото на хоризонталния участък се намира преграда с отвор. На каква височина h над нивото на хоризонталната равнина трябва да се намира топчето в началния момент за да премине през отвора с честота на въртене f>5/π Hz? Силата на триене при търкаляне е еднаква през цялото време на движение и големината й е Fs=10-3 N.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...