Отиди на
Форум "Наука"

invisible_for_u

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ invisible_for_u

  1. Моля,да ми помогнете. Не знам как да реша тези задачи,а ми трябват СПЕШНО! 1. Как ще се промени равновесната концентрация на хлора в изразената обратима реакция: 4HCl(газ)+O2(газ)->2H2O(газ)+2HCl2(газ)+Q (2рата 2-ка след Cl е долен индекс) а) ако се повиши общото налягане б) ако се увеличи концентрацията на кислорода в) ако се повиши температурата 2. В каква посока ще се измести равновесието: (реакцията е обратима) CH3COOH+C2H5OH->CH3COOC2H5+H2O+Q (реакцията е обратима,долните индекси се сещате къде са) а) ако се прибави NaOH б) ако се понижи температурата 3. Изразената реакция: 2NO+O2->2NO2+Q (отново е обратима) се намира в състояние на химично равновесие. а) Ще се промени ли равновесната концентрация на NO2, ако се повиши температурата? б) Ще се промени ли стойността на равновесната концентрация,ако налягането на системата се понижи два пъти? в) В каква посока ще се измести химичното равновесие,ако налягането се повиши? Моля ви,трябват ми до утре 11 часа сутринта!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...